skikut87 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Witam po bardzo długiej przerwie w modelarstwie postanowiłem powrócić z rekreacyjnym temacikiem ( tak myślałem) model leżakował sobie prawie roczek. Tu następuje mój zgryz okazuje się ze AFV poszło na bardzo bardzo dużą łatwiznę... Jednak stwierdziłem ze tak łatwo się nie poddam więc jakiś miesiąc temu z szedłem do piwnicy naniosłem plastiku siateczek starych foto trawionek i zacząłem dłubać... Dziś położyłem podkład i o to co udało mi się osiągnąć Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us [/img] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A teraz nad tym klnę Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Post pod postem ale trudno... Wnętrze dostało już kolorków trochę obić sido i delikatnego washa. Teraz tylko zmatowić i po dopieszczać. Co do agregatu to muszę jeszcze dorobić wydech i sprawa z nim będzie zamknięta Dość pisania czas oglądać Całość przyłożona na sucho Agregat i wnętrze Co myślicie?? jakieś rady ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Post pod postem to nic strasznego tymbardziej jak sie pokazuje konkrety czyli zdjecia ;) nie znam sie merytorycznie ale samo malowanko wyglada bardzo fajnie. Co to za prety z przodu przy fotelu co tak stercza w góre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Lipca 2010 Autor Share Napisano 20 Lipca 2010 Co to za pręty z przodu przy fotelu co tak stercza w górę? Są to kable które maja wyglądać mniej więcej tak Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Mały update bo niestety nocna zmiana mnie ogranicza w tej płaszczyźnie NA początek przepraszam ponieważ zdjęcia są robione teraz przy sztucznym świetle ale nie mogę pozwolić by tak liczna publika czekała. Wnętrze pocieniowane zastanawiam się cz dawać mat czy zostawić tak jak jest czyli delikatny połysk Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dorobione błotniki i wygrzebane z jakiegoś starego pakietu edka fototrawionki (trochę trza bylo je przyciąć) Reflektor idzie powoli może jutro zabiorę się za kable I razem na sucho Miłego ogladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Reflektor póki co wygląda super! Co do wnętrza to bym zostawił lekki połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Świetnie go zrobiłeś. Jeśli chcesz mogę zeskanować i podesłać relację z budowy tego pojazdu z jakiejś niemieckiej gazety. Tylko tam był SWS UHU, nie wiem czy to to samo. jakby co pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Dzięki Kamil83 ale z tego co pamiętam to w sws reflektor jest o polowe krótszy wiec za bardzo mi się to nie przyda. Znalazłem parę stronek z właściwie wykonanymi modelami sdeka oraz parę nielicznych fotek na których to bazuje w swojej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Po dość długim czasie, prace nad modelem osiągnęły moment (hurra!!!) w którym wypadało by położyć podkład a potem kamo i tu pytanie Jakie zrobić czy ma być cały piaskowy czy w latki a może ktoś z was koledzy zaproponuje jakieś inne kamo?? Póki co daje ostatnie zdjęcia przed malowaniem Reflektor Całość Teraz biorę się za duperele które na nim będą i może małą dioramę kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Kamo położone a wygląda to tak: A Tu z moja wizja reflektora Co sadzicie koledzy?? i cz mam jeszcze tonować kolory ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Tak się zastanawiam dlaczego nie zrobiłeś imitacji filtra w szkle reflektora. To jest w końcu reflektor podczerwieni, więc musi on mieś zamontowane filtry podczerwieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o ten na masce to przyznam się ze zapomniałem go zamaskować i będę robił go od nowa. Mam pytanie z innej beczki cz ktoś wie jaki kolor powinno mieć szkło w głównym reflektorze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Chodzi mi o wszystkie reflektory podczerwieni, główny też Szkła reflektorów pomaluj na kolor ciemno-granatowy lub ciemno-granatowy z domieszką ciemnego wiśniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 poza głównym reflektorem który nie ma jeszcze szkiełek i tym na masce o którym mi się zapomniało wszystkie maja granatowe szkła Na zdjęciach tego nie widać :( jutro zrobię przy świetle lepsze. Może wyjdzie więcej rzeczy do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Jeszcze, żeby już nie było żadnych wątpliwości, to szkła przetworników obrazu, czyli te "lunety", nie miały żadnego koloru. Były to normalne przezroczyste soczewki optyczne, które rzucały obraz na fotokatodę przetwornika, a od strony okularu rzucały na niego widzialny obraz z luminoforu, który był obserwowany przez żołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Ten post będzie jednym z ostatnich w tej jak ze nudnej relacji... esdek już prawie gotów, dioramki nie robię zostawię ja na inny model Tak to wygląda na dziś dzień w sumie to jeszcze tylko obicia trochę podbrudzić gąski tam dokleić tu podmalować tu poprawić ale wiem jedno na razie odpoczywam od afv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam po raz kolejny post pod postem ale spokojnie już niedługo i skończę was męczyć :P Co mi pozostało: zrobić parę pierdółek tu podmalować tam podmalować Pytanie tak dawać tą figurkę jeśli tak to z której strony lewej cz prawej reflektora i cz robić jakąś podstawkę A prezentuje się to tak na razie : Tu bez flesza Tu z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Z oczami na figurce przesadziłeś wygląda jak wyciągnięta prosto z Anime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Co do figurek zgadzam sie z przedmówca twarz jak bym ogladal bajke . po za tym kamo ladnie Ci wyszlo i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi