Skocz do zawartości

Sd.Kfz 251/20 uhu 1:35 afv

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po bardzo długiej przerwie w modelarstwie postanowiłem powrócić z rekreacyjnym temacikiem ( tak myślałem) model leżakował sobie prawie roczek. Tu następuje mój zgryz okazuje się ze AFV poszło na bardzo bardzo dużą łatwiznę... Jednak stwierdziłem ze tak łatwo się nie poddam więc jakiś miesiąc temu z szedłem do piwnicy naniosłem plastiku siateczek starych foto trawionek i zacząłem dłubać...

Dziś położyłem podkład i o to co udało mi się osiągnąć

1004087.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

1004086.th.jpg

1004088o.th.jpg

1004089.th.jpg[/img]

1004090.th.jpg

1004092a.th.jpg

A teraz nad tym klnę

1004095.th.jpg

Post pod postem ale trudno... Wnętrze dostało już kolorków trochę obić sido i delikatnego washa. Teraz tylko zmatowić i po dopieszczać. Co do agregatu to muszę jeszcze dorobić wydech i sprawa z nim będzie zamknięta Dość pisania czas oglądać

Całość przyłożona na sucho

1004109.th.jpg1004107.th.jpg

Agregat

1004106.th.jpg1004104.th.jpg

i wnętrze

1004102.th.jpg

1004100.th.jpg1004097.th.jpg

1004096.th.jpg

Co myślicie?? jakieś rady ??

Post pod postem to nic strasznego tymbardziej jak sie pokazuje konkrety czyli zdjecia ;) nie znam sie merytorycznie ale samo malowanko wyglada bardzo fajnie. Co to za prety z przodu przy fotelu co tak stercza w góre?

• 2 weeks later...

Mały update bo niestety nocna zmiana mnie ogranicza w tej płaszczyźnie

NA początek przepraszam ponieważ zdjęcia są robione teraz przy sztucznym świetle ale nie mogę pozwolić by tak liczna publika czekała.

Wnętrze pocieniowane zastanawiam się cz dawać mat czy zostawić tak jak jest czyli delikatny połysk

1004114d.jpg

1004118.th.jpg

1004116h.th.jpg

Dorobione błotniki i wygrzebane z jakiegoś starego pakietu edka fototrawionki (trochę trza bylo je przyciąć)

1004112.th.jpg

1004111.th.jpg

1004110.th.jpg

Reflektor idzie powoli może jutro zabiorę się za kable

1004119.th.jpg

1004120t.th.jpg

I razem na sucho

1004122s.th.jpg

1004123kz.th.jpg

Miłego ogladania

Świetnie go zrobiłeś. Jeśli chcesz mogę zeskanować i podesłać relację z budowy tego pojazdu z jakiejś niemieckiej gazety. Tylko tam był SWS UHU, nie wiem czy to to samo. jakby co pisz.

Dzięki Kamil83 ale z tego co pamiętam to w sws reflektor jest o polowe krótszy wiec za bardzo mi się to nie przyda. Znalazłem parę stronek z właściwie wykonanymi modelami sdeka oraz parę nielicznych fotek na których to bazuje w swojej budowie

Po dość długim czasie, prace nad modelem osiągnęły moment (hurra!!!) w którym wypadało by położyć podkład a potem kamo i tu pytanie Jakie zrobić czy ma być cały piaskowy czy w latki a może ktoś z was koledzy zaproponuje jakieś inne kamo??

Póki co daje ostatnie zdjęcia przed malowaniem

Reflektor

1004133.th.jpg

1004134d.th.jpg

1004135u.th.jpg

Całość

1004130l.th.jpg

1004126.th.jpg

1004125o.th.jpg

1004124n.th.jpg

Teraz biorę się za duperele które na nim będą i może małą dioramę kto wie ...

Kamo położone a wygląda to tak:

1004137h.th.jpg

1004138.th.jpg

1004139h.th.jpg

A Tu z moja wizja reflektora

1004141k.th.jpg

Co sadzicie koledzy?? i cz mam jeszcze tonować kolory ??

Jeśli chodzi o ten na masce to przyznam się ze zapomniałem go zamaskować i będę robił go od nowa. Mam pytanie z innej beczki cz ktoś wie jaki kolor powinno mieć szkło w głównym reflektorze??

poza głównym reflektorem który nie ma jeszcze szkiełek i tym na masce o którym mi się zapomniało wszystkie maja granatowe szkła

Na zdjęciach tego nie widać :( jutro zrobię przy świetle lepsze.

Może wyjdzie więcej rzeczy do dyskusji

Jeszcze, żeby już nie było żadnych wątpliwości, to szkła przetworników obrazu, czyli te "lunety", nie miały żadnego koloru. Były to normalne przezroczyste soczewki optyczne, które rzucały obraz na fotokatodę przetwornika, a od strony okularu rzucały na niego widzialny obraz z luminoforu, który był obserwowany przez żołnierza.

Ten post będzie jednym z ostatnich w tej jak ze nudnej relacji...

esdek już prawie gotów, dioramki nie robię zostawię ja na inny model

Tak to wygląda na dziś dzień

1004142.th.jpg

1004143.th.jpg

1004144.th.jpg

1004147.th.jpg

w sumie to jeszcze tylko obicia trochę podbrudzić gąski tam dokleić tu podmalować tu poprawić ale wiem jedno na razie odpoczywam od afv...

Witam po raz kolejny post pod postem ale spokojnie już niedługo i skończę was męczyć :P

Co mi pozostało: zrobić parę pierdółek tu podmalować tam podmalować

Pytanie tak dawać tą figurkę jeśli tak to z której strony lewej cz prawej reflektora i cz robić jakąś podstawkę

A prezentuje się to tak na razie :

1004162e.th.jpg

1004165.th.jpg

1004166.th.jpg

1004167k.th.jpg

1004168k.th.jpg

1004169i.th.jpg

1004170.th.jpg

1004172k.th.jpg

Tu bez flesza

1004174v.th.jpg

Tu z