Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mnie też już się spieszy ;D Łoś A jest w 50% skończony chce zobaczyć go ukończonego już ;D Spoko zgodzą się nie wiem do czego by tu mogli by się przyczepić żeby projekt zablokować. Jak dla mnie wszystko się trzyma kupy.

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Raczej o nic. Jedyne co mogą to "zbyt duża liczba projektów"... ale myślę, że Wrzesień i Pacyfik można już zamknąć.

Napisano

Podziękujcie Kermitowi z a patronat techniczny i utworzenie działu!

Subforum zostało utworzone, wkleiłem tam główny temat, Kermit przeniósł też ten.

Zasugerowałem tak, o takie coś:

Warsztaty projektu proszę oznaczać przez [ZDOB], a galerię [G][ZDOB]

Zgoda?

Napisano
Podziękujcie Kermitowi

DZIĘ-KU-JE-MY!!!

Fajnie, że jednak się udało

reggy, gdybyś mógł przy okazji w temacie głównym dopisać do mojej Pz.Kpfw. III J. Pułk Ułanów Karpackich. Egipt, lipiec 1942.

Z góry dzięki

Napisano
Pz.Kpfw. III J. Pułk Ułanów Karpackich. Egipt, lipiec 1942.

Krzychu czy na pewno była to wersja J? Pytam z dwóch powodów. Po pierwsze sam mam ochotę sprawić sobie Pz III Ułanów Karpackich, a po drugie gdzieś spotkałem się z opisem, że to była wesja Pz III G.

pozdrawiam

Napisano

Jak przeglądałem net to było albo G albo J. Jednak większość za J-tką.

Napisano
Jak przeglądałem net to było albo G albo J. Jednak większość za J-tką.

Stąd też właśnie moje wątpliwości i dylemat...

W szafie mam III G z Attack, III L z Revella, III M/N z Italeri. Niestety nie mam J.

Który z moich zapasów da się najłatwiej ubrać w barwy Ułanów Karpackich?

Napisano

Szczerze nie mam pojęcia...

Wydaje mi się, że od L-ki najłatwiej.

M miała już inny układ wydechowy, za to G chyba ewidentnie odpada

Pomoce naukowe:

L: http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/02-mPanzers/PzKpfw3/PzKpfw3-Ausf.L.htm

J: http://ww2drawings.jexiste.fr/Files/1-Vehicles/Axis/1-Germany/02-mPanzers/PzKpfw3/PzKpfw3-Ausf.J%2850mmKwKL42%29.htm

Musiałbyś się "cofnąć" do wczesnej J z krótszą lufą.

A może coś do projektu ale nie koniecznie PUK? Choć było by fajnie, dwa modele w różnych skalach.

Napisano
A może coś do projektu ale nie koniecznie PUK? Choć było by fajnie, dwa modele w różnych skalach.

Nad Panzer III Karpackich zastanawiałem się już od dłuższego czasu.

Przymierzam się też do Panzer IV J, wyremontowanego w 24 batalionie naprawczym i wcielonego do 5 Dywizjonu Artylerii Samobieżnej 6 Dywizji Piechoty.

Na liście projektów czeka też Pantera i Sd.Kfz. 251 z Powstania Warszawskiego.

Tylko czasu ciągle brak

Napisano
Podziękujcie Kermitowi

DZIĘ-KU-JE-MY!!!

Fajnie, że jednak się udało

Nie ma sprawy. Jak by co, to uderzać śmiało do mnie na pw.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano
Uznajmy za potwierdzony fakt posiadania conajmniej jednego Si-204, lub jak kto woli - C-103

nic konkretnego i sądząc po kolorystyce sylwetki w porównaniu do zdjęcia to jakaś fantastyka ale... można by i zrobić cosik takiego bez dokopywanie się poprawności... oraz kilka innych wcieleń

18.jpg

si204-c4.jpg

si204-c3.jpg

si204-c5.jpg

si204-c6.jpg

Napisano

No tak tylko że projekt zakłada robienie tylko potwierdzonych, maszyn zdobytych/przejętych, więc raczej nie patrzenie na poprawność odpada (bo wtedy to można by odwalać kompletne Sci Fi)