misiek82 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Nie wiedziałem gdzie dodać temat, ale szukam zestawu jakichś figurek w skali 1/35 z rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam Dodałeś go w totalnie złym miejscu, ale administracja powinna go przenieść.Rowery znajdziesz w zestawie Tamiya nr kat. 35240 - German Soldiers with Bicycles. Skala 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Przeniosłem w bardziej odpowiednie miejsce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Nie wiedziałem gdzie dodać temat, ale szukam zestawu jakichś figurek w skali 1/35 z rowerem Jest jeszcze zestaw Dragona z wietnamczykami, tam masz jeden rower, ale bardziej orientalny, wiesz bambus i te sprawy Nie wiem czy go gdzieś dostaniesz bo jest raczej ciężko dostępny, ja widziałem go kiedyś w sklepie, ale jakością przewyższa te z tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Albo "zrób to sam" - jak się dało w 1/72 to w 1/35 tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Zestaw italeri z shimmelwagenem (ta amfibia wielkośći kubelwagena). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMGH Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Zestaw italeri z shimmelwagenem (ta amfibia wielkośći kubelwagena). Z czym?? Jak nie wiesz o czym piszesz, to nie pisz, bo wychodzisz na durnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki, widziałem wietnamczyków, odpada nie wiem do czego bym użył figurek. Zestaw dwóch cyklistów niemieckich trafia w samo sewdno, choć jedną figurkę będę musiał przerobić. Pytałem się o ten rower, bo pracuję nad dioramką z wozem chłopskim i wnuczką z mb, jak wracają z pola mam zboże zrobione z pędzla na wozie, myślę jak zrobić kosę, no i chciałem rzucić na wóz rower. Nawet psa mam z niemieckiego zestawu który będzie szedł obok furmanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 myślę jak zrobić kosę Zapałka zestrugana delikatnie do satysfakcjonującej grubości plus ostrze zrobione np. z puszki po napoju i masz gotową kosę. Voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki, widziałem wietnamczyków, odpada nie wiem do czego bym użył figurek. Zestaw dwóch cyklistów niemieckich trafia w samo sewdno, choć jedną figurkę będę musiał przerobić. Pytałem się o ten rower, bo pracuję nad dioramką z wozem chłopskim i wnuczką z mb, jak wracają z pola mam zboże zrobione z pędzla na wozie, myślę jak zrobić kosę, no i chciałem rzucić na wóz rower. Nawet psa mam z niemieckiego zestawu który będzie szedł obok furmanki No to życzę powodzenia z wozem z MB. jest cholernie płaski. Producent nie postarał się o odwzorowanie nawet minimalnej faktury drzewa. Po pomalowaniu i nałożeniu cieni, nic nie wychodzi. Ja miałem przyjemność pracy z tym wozem. Na całej jego powierzchni robiłem deskowanie. Troszkę to zajmuje ale efekt - bez porównania. A w sprawie kosy, w czym problem? od czego są resztki wyprasek? Podgrzać, wymodelować, opiłować, pomalować, a ostrze tak jak pisze Kornik. I gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki za radę z tą kosą, a co dowozu, niby masz rację ale u mnie będzie na nim dużo pierdół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 No to życzę powodzenia z wozem z MB. jest cholernie płaski. Producent nie postarał się o odwzorowanie nawet minimalnej faktury drzewa. Po pomalowaniu i nałożeniu cieni, nic nie wychodzi. Ja miałem przyjemność pracy z tym wozem. Na całej jego powierzchni robiłem deskowanie. Troszkę to zajmuje ale efekt - bez porównania. Tak prostą konstrukcję można by zbudować od podstaw, wyszło by na pewno lepiej niż gotowy zestaw. A co do tematu twojej dioramy, to MB ma w zapowiedziach zestaw chłopów z krowami, możesz go sobie zobaczyć na ich stronce może coś Ci wpadnie w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Budowanie wozu od podstaw to roszkę zbyteczna praca. Wystarczy poświęcić jeden dzień i za pomocą końcówki pilniczka czy ostrza skalpela wydrapać na każdej deseczce wozu zarys faktury drzewa. Potem przy cieniowaniu wychodzi o niebo lepiej. Dla bardziej leniwych, można przeciągnąć grubym papierem ściernym model element po elemencie, powstaną ryski i coś zbiżonego do wyglądu deski. Ale zabawa taka sama, chociaż efekt gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Zapałka zestrugana delikatnie do satysfakcjonującej grubości plus ostrze zrobione np. z puszki po napoju i masz gotową kosę. No nie wiem czy z tą kosa to taka prosta sprawa, sam trzonek ma przy połączeniu z ostrzem kwadratowy przekrój który w dalszej części przechodzi w okrągły, lepiej będzie użyć czegoś kwadratowego i spiłować na dremelu do okrągłego. Do tego dochodzi jeszcze dodatkowa rączka do trzymania i chyba był jeszcze taki półokrągły pałąk z drutu na ostrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 No nie wiem czy z tą kosa to taka prosta sprawa, sam trzonek ma przy połączeniu z ostrzem kwadratowy przekrój który w dalszej części przechodzi w okrągły, lepiej będzie użyć czegoś kwadratowego i spiłować na dremelu do okrągłego. Do tego dochodzi jeszcze dodatkowa rączka do trzymania i chyba był jeszcze taki półokrągły pałąk z drutu na ostrzu. To wszystko jest do zrobienia. Wiadomo, że będzie wymagało trochę czasu, ale jest wykonalne. Kolega z naszej modelarnii swego czasu strugał nawet mebelki z drewna do dioramek, także kosę też się jakoś zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Pałąk nie zawsze był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Pałąk nie zawsze był Możliwe ja jakieś takie skojarzenie mam, no ale z pałąkiem dużo bardziej bajerancko by wyglądało, od razu widać że więcej pracy włożyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Co racja, to racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi