kat Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Czy to prawda że silnik w Mi-2 jest kopią amerykańskiej konstrukcji o tych samych rozmiarach ale o innych osiągach? Jeśli tak, to jak się nazywał oryginał i w jakim śmigłowcu był używany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Pierwsze słyszę , ale nie wykluczam. Dalsze badania tematu trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Marca 2006 Share Napisano 14 Marca 2006 I jak tam idą badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 14 Marca 2006 Autor Share Napisano 14 Marca 2006 Barania wykazały że cos w tym jest. Jest to kopia silnika Allison, a problem jest w przekładni głównej, która w radzieckim silniku jest o wiele cięższa niż w oryginale. W śmigłowcu Kania zastosowano juz oryginalny silnik Allison Więcej tu: http://www.konradus.com/forum/read.php?f=13&i=3931&t=3931 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Znalazłem jeszcze jakie silniki próbowano zamontować na Mi-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi