frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam jestem nowy rozpoczynam budowe SCANI R380. Już jest troche zrobione i podkreslam ze jes to moj pierwszy model wiec prosze o rady i szczera krytyke. Pozdrawiam Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Tak by było ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 A jeszcze ladniej bylo by bez miniaturek. Nie kazdemu sie chce kazda minaturke otwierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Tak zrób miniaturki bo się zarządcy forum się zdenerwują,poza tym nikomu się nie będzie chciało otwierać miniaturek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Podpowiecie jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Przeglądaj moje zdjęcia pobierz pozostałe kody zdjęcie 500px na forum kopiuj wklej. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam, podziwiam czystosc wykonania jak na pierwszy raz, poza tym fajna kolorystyka, ale........ czy masz zamiar robic ciezarowke z kierownica po prawej stronie? Pytam, bo ramie, ktore laczy drazek sterujacy przykleiles po niewlasciwej stronie. Pamietaj przy kolejnym modelu zeby usuwac szwy i slady laczen - bedzie to wygladalo jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 I odrazu lepiej NArazie czysto czekamy na postapy. Powiedz mi co to za czerwien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Zdjęcia zostaw takie jakie są, szlifuj szwy oraz łączenia form. Jak na razie nieźle Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Wiem że początkujący tego nie robią raczej, ale może postaraj się o jakiegoś wascha Prosty zabieg, a bardzo poprawia ogólny wygląd. Jakimi farbami w ogóle malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 wiem wiem szlifowanie, troszke podszlifowalem ale to nie to jak narazie szpachle zostawie nie mam wprawy do niej i niszcze elemety. Dzieki za rady doceniam to. A czerwien to Ravell 31 na laczeniach a reszta to szprej auto lack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Ciągle wash i wash , składaj najpierw czysto potem ew was:bip:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 A i jeszcze co myslicie o takim dobraniu kolorow. Caly ciagnik ma byc bialy z zewnacz i naczepa italery firanka. Ktos ma lepszy pomysl chetnie przemysle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 A co do kierownicy pomylka w matazu poprawie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 3X post pod postem nie dało się wrzucić w poprzednim? tylne felgi skleiłeś EDIT: 4 posty no bez jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Sorki nastepny raz wrzuce w jednym. Felgi jeszcze nie sklejone> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Powiem Ci,że jak na 1 model jest naprawdę nieźle tylko najpierw mogłeś skleić kabinę a potem dopiero podkład,ale jest naprawdę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Ciągle wash i wash , składaj najpierw czysto potem ew was:bip:. No bo przez zwykły wasch można o wiele poprawić wygląd modelu, po pocieniowaniu tego silnika i zawieszenia wyglądał by jak robota zawodowca prawie I nie wiem czy chodzi Ci o czystość sklejania frede30 czy moją W ogóle nie rozumiem dlaczego tak nie wiele osób używa go w truckach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 To zależy on ogólnego założenia modelu. Niektórzy robią taki realistyczny inny ubrudzony inni czyste. To zależy tylko do modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frede30 Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Czystość wykonania jak na pierwszy model , hymm bez zastrzeżeń. Ale było by lepiej jak by wszystkie zbiorniki od pneumatyki,przednia zawiecha,most z wałem były w tym samym kolorze co rama No w sumie to taki pikuś, zależy kto co lubi. Powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 A i jeszcze co myslicie o takim dobraniu kolorow. Caly ciagnik ma byc bialy z zewnacz i naczepa italery firanka. Ktos ma lepszy pomysl chetnie przemysle. Pozdrawiam Kolory to sprawa gustu i wylacznie - jezeli chcesz pomalowac ciagnik na bialo bo tak ci sie podoba, to po prostu pomaluj na taki kolor. Jako sugestie moge ci podpowiedziec, ze zestaw z naczepa wyglada fajnie jezeli jest kontrast pomiedzy ciagnikiem, a naczepa, np. jak malujesz ciagnik na bialo to naczepe pomaluj na inny kolor, lub ciagnik na czerwono a "kurtynowke" na bialo. Jest masa zdjec na necie, gdzie mozesz podpatrzec jakis pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi