Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam jestem nowy rozpoczynam budowe SCANI R380. Już jest troche zrobione i podkreslam ze jes to moj pierwszy model wiec prosze o rady i szczera krytyke. Pozdrawiam

6cecb9010ce4a465med.jpg

51ac98acdf44a0b5med.jpg

4648b118beab046amed.jpg

69c272d72be050ebmed.jpg

3da50e3f109d420cmed.jpg

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A jeszcze ladniej bylo by bez miniaturek. Nie kazdemu sie chce kazda minaturke otwierac.

Napisano

Tak zrób miniaturki bo się zarządcy forum się zdenerwują,poza tym nikomu się nie będzie chciało otwierać miniaturek

Napisano

Przeglądaj moje zdjęcia pobierz pozostałe kody zdjęcie 500px na forum kopiuj wklej.

Pozdrawiam, Marcin.

Napisano

Witam, podziwiam czystosc wykonania jak na pierwszy raz, poza tym fajna kolorystyka, ale........ czy masz zamiar robic ciezarowke z kierownica po prawej stronie? Pytam, bo ramie, ktore laczy drazek sterujacy przykleiles po niewlasciwej stronie. Pamietaj przy kolejnym modelu zeby usuwac szwy i slady laczen - bedzie to wygladalo jeszcze lepiej

Napisano

I odrazu lepiej NArazie czysto czekamy na postapy. Powiedz mi co to za czerwien??

Napisano

Zdjęcia zostaw takie jakie są, szlifuj szwy oraz łączenia form. Jak na razie nieźle Ci idzie.

Napisano

Wiem że początkujący tego nie robią raczej, ale może postaraj się o jakiegoś wascha Prosty zabieg, a bardzo poprawia ogólny wygląd. Jakimi farbami w ogóle malowałeś?

Napisano

wiem wiem szlifowanie, troszke podszlifowalem ale to nie to jak narazie szpachle zostawie nie mam wprawy do niej i niszcze elemety. Dzieki za rady doceniam to.

A czerwien to Ravell 31 na laczeniach a reszta to szprej auto lack.

Napisano

A i jeszcze co myslicie o takim dobraniu kolorow. Caly ciagnik ma byc bialy z zewnacz i naczepa italery firanka. Ktos ma lepszy pomysl chetnie przemysle.

Pozdrawiam

Napisano

3X post pod postem nie dało się wrzucić w poprzednim? tylne felgi skleiłeś

EDIT: 4 posty no bez jaj

Napisano

Powiem Ci,że jak na 1 model jest naprawdę nieźle tylko najpierw mogłeś skleić kabinę a potem dopiero podkład,ale jest naprawdę dobrze

Napisano
Ciągle wash i wash , składaj najpierw czysto potem ew was:bip:.

No bo przez zwykły wasch można o wiele poprawić wygląd modelu, po pocieniowaniu tego silnika i zawieszenia wyglądał by jak robota zawodowca prawie I nie wiem czy chodzi Ci o czystość sklejania frede30 czy moją W ogóle nie rozumiem dlaczego tak nie wiele osób używa go w truckach

Napisano

To zależy on ogólnego założenia modelu. Niektórzy robią taki realistyczny inny ubrudzony inni czyste. To zależy tylko do modelarza.

Napisano

Czystość wykonania jak na pierwszy model , hymm bez zastrzeżeń.

Ale było by lepiej jak by wszystkie zbiorniki od pneumatyki,przednia zawiecha,most z wałem były w tym samym kolorze co rama

No w sumie to taki pikuś, zależy kto co lubi.

Powodzenia i pozdrawiam.

Napisano
A i jeszcze co myslicie o takim dobraniu kolorow. Caly ciagnik ma byc bialy z zewnacz i naczepa italery firanka. Ktos ma lepszy pomysl chetnie przemysle.

Pozdrawiam

Kolory to sprawa gustu i wylacznie - jezeli chcesz pomalowac ciagnik na bialo bo tak ci sie podoba, to po prostu pomaluj na taki kolor. Jako sugestie moge ci podpowiedziec, ze zestaw z naczepa wyglada fajnie jezeli jest kontrast pomiedzy ciagnikiem, a naczepa, np. jak malujesz ciagnik na bialo to naczepe pomaluj na inny kolor, lub ciagnik na czerwono a "kurtynowke" na bialo. Jest masa zdjec na necie, gdzie mozesz podpatrzec jakis pomysl.