Marwaw Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Witam, Dziś skończyłem budowę tego robaka: Budowany w ramach projektu MOW. Na żywo do obejrzenia na Helu już od niedzieli. Model to przeróbka zestawu FF-33E z Techmodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halsey Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 Bardzo przyjemny płatowiec, sam dopiero w tę epokę wchodzę i podpatruję wszelkie konstrukcje tego typu. Mam pytanie odnośnie naciągów: z czego je robiłeś? Jest kilka technik i materiałów, ciekaw jestem po prostu jakiego Ty użyłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Model piękny jak zwykle Bardzo podoba mi się śmigło Jedyne co trochę odstaje od reszty, to przedni wiatrochron. Wygląda jakby był czymś zabrudzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted August 13, 2010 Author Share Posted August 13, 2010 Jest za silnikiem musi być brudny A tak na poważnie zostało trochę pigmentu po brudzeniu rury wydechowej, wystarczy zdmuchnąć. Naciągi to żyłka wędkarska i super glue. w trudno dostępnych miejscach polistyrenowe pręciki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Jak już pisałem w innym miejscu, wspaniały polonik pomimo braku szachownic. Czy mógłbyś napisać jak robi się takie fajne ślady na linii wodnej pływaków PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Podziwiam kunszt modelarza i gratuluję pięknego modelu. Pozdro Jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwaw Posted August 13, 2010 Author Share Posted August 13, 2010 Dzięki Panowie, Konrad patent jet prosty jak konstrukcja cepa. W tym modelu chciałem aby pływaki wyglądały jak wyciągnięte ze szrotu i nie pomalowane na nowo, i tak, po pomalowaniu szarym przetarłem po krawędziach i bokach beżowym, aby uzyskać efekt startej farby. Gdy wyschło wziąłem taśmę Tamki i okleiłem pływaki dookoła. Następnie wziąłem jakąś brązowa farbę (Vallejo) i poleciałem przetarcia z pędzla w dół pod skosem do tyłu. Jak każdy teki patent wymaga przetrenowania na jakimś złomie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts