Skocz do zawartości

Friedrischafen FF-33H BLM - 1/48 - Techmod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Dziś skończyłem budowę tego robaka:

ff33h412.jpg

ff33h410.jpg

ff33h411.jpg

ff33h413.jpg

ff33h414.jpg

ff33h415.jpg

Budowany w ramach projektu MOW. Na żywo do obejrzenia na Helu już od niedzieli. Model to przeróbka zestawu FF-33E z Techmodu.

Napisano

Bardzo przyjemny płatowiec, sam dopiero w tę epokę wchodzę i podpatruję wszelkie konstrukcje tego typu.

Mam pytanie odnośnie naciągów: z czego je robiłeś? Jest kilka technik i materiałów, ciekaw jestem po prostu jakiego Ty użyłeś.

Napisano

Model piękny jak zwykle Bardzo podoba mi się śmigło Jedyne co trochę odstaje od reszty, to przedni wiatrochron. Wygląda jakby był czymś zabrudzony.

Napisano

Jest za silnikiem musi być brudny A tak na poważnie zostało trochę pigmentu po brudzeniu rury wydechowej, wystarczy zdmuchnąć.

Naciągi to żyłka wędkarska i super glue. w trudno dostępnych miejscach polistyrenowe pręciki.

Napisano

Jak już pisałem w innym miejscu, wspaniały polonik pomimo braku szachownic.

Czy mógłbyś napisać jak robi się takie fajne ślady na linii wodnej pływaków

PZDR

Napisano

Dzięki Panowie, Konrad patent jet prosty jak konstrukcja cepa. W tym modelu chciałem aby pływaki wyglądały jak wyciągnięte ze szrotu i nie pomalowane na nowo, i tak, po pomalowaniu szarym przetarłem po krawędziach i bokach beżowym, aby uzyskać efekt startej farby. Gdy wyschło wziąłem taśmę Tamki i okleiłem pływaki dookoła. Następnie wziąłem jakąś brązowa farbę (Vallejo) i poleciałem przetarcia z pędzla w dół pod skosem do tyłu. Jak każdy teki patent wymaga przetrenowania na jakimś złomie.