Marwaw Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam, Dziś skończyłem budowę tego robaka: Budowany w ramach projektu MOW. Na żywo do obejrzenia na Helu już od niedzieli. Model to przeróbka zestawu FF-33E z Techmodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Bardzo przyjemny płatowiec, sam dopiero w tę epokę wchodzę i podpatruję wszelkie konstrukcje tego typu. Mam pytanie odnośnie naciągów: z czego je robiłeś? Jest kilka technik i materiałów, ciekaw jestem po prostu jakiego Ty użyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Model piękny jak zwykle Bardzo podoba mi się śmigło Jedyne co trochę odstaje od reszty, to przedni wiatrochron. Wygląda jakby był czymś zabrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Jest za silnikiem musi być brudny A tak na poważnie zostało trochę pigmentu po brudzeniu rury wydechowej, wystarczy zdmuchnąć. Naciągi to żyłka wędkarska i super glue. w trudno dostępnych miejscach polistyrenowe pręciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Jak już pisałem w innym miejscu, wspaniały polonik pomimo braku szachownic. Czy mógłbyś napisać jak robi się takie fajne ślady na linii wodnej pływaków PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Podziwiam kunszt modelarza i gratuluję pięknego modelu. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Dzięki Panowie, Konrad patent jet prosty jak konstrukcja cepa. W tym modelu chciałem aby pływaki wyglądały jak wyciągnięte ze szrotu i nie pomalowane na nowo, i tak, po pomalowaniu szarym przetarłem po krawędziach i bokach beżowym, aby uzyskać efekt startej farby. Gdy wyschło wziąłem taśmę Tamki i okleiłem pływaki dookoła. Następnie wziąłem jakąś brązowa farbę (Vallejo) i poleciałem przetarcia z pędzla w dół pod skosem do tyłu. Jak każdy teki patent wymaga przetrenowania na jakimś złomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi