bolek17 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Po dłuższym namyśle ,postanowiłem zwerbować na warsztat pojazd " Schwerer Plattformwagen Type SSy Railcar and PzBefwg III Ausf K Tank",model można nazwać 2 in 1 ,czyli platforma z nasypem kolejowym + Panzer III. Mały "in box": Producent ,nie dał zbyt dużo opcji malowania , ja wybrałem tą (chyba najciekawsza): A ty już pierwsze pasowanie elementów, zaczne od nasypu ,potem platforma transportowa a na koniec Panzer III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Samo to, co robisz już mnie interesuje, bo osobiście bardzo lubię taką maszynę jaką jest Panzer III. Będą jakieś dodatki ni i czy dasz jakiś figurantów do tego wszystkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam na wstępie jako nowy fan modelarstwa. Z miłą chęcią będę obserwował twoje zmagania, gdyż sam czekam aż dostarczą mi ten sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam, niezły projekt się szykuje. Dla mnie kolejarza militarysty podwójnie ciekawy Mam takie pytanka. Czy dobrze widzę, to skala 1:35? Ile taki zestaw kosztuje i gdzie go można dostać? Pozdrawiam i podziwiam, Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Zestaw kosztuje ok.200 zł,ale jak dobrze się znajdzie to nawet 170-180,na razie nie przewidziałem żadnych figurek do pojazdu ,tak skala 1:35,dostać go można w sklepie internetowym ,Exito,Jadar,i na MojeHobby,aczkolwiek ja kupiłem w sklepie DA-TA w Łodzi przy ulicy Kościuszki "Pozdrawiam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Zestaw kosztuje ok.200 zł,ale jak dobrze się znajdzie to nawet 170-180,na razie nie przewidziałem żadnych figurek do pojazdu ,tak skala 1:35,dostać go można w sklepie internetowym ,Exito,Jadar,i na MojeHobby,aczkolwiek ja kupiłem w sklepie DA-TA w Łodzi przy ulicy Kościuszki "Pozdrawiam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 A oto już ukończone torowisko: P.S Przestszenie które są po dwóch stronach specjalnie nie są niczym zalepiane (zrobiłem element odczepiany) z powodu tego iż w sprzedaży są jeszcze dwa wagony (może w przyszłości będą dołączone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Kolor drewna sam w sobie super, ale tory które czasami mijam, są raczej czarno rdzawe. Pociągi zostawiają po sobie całą masę smarów, olejów i rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 "w sprzedaży są jeszcze dwa wagony (może w przyszłości będą dołączone)" W sprzedaży jest dużo wagonów polecam "trumpka" gondole z niskimi burtami. W cenie około 200zł można kupić lokomotywę WR260 i skład kolejowy jak ta lala , a poważnie będę się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Zawsze można zrobić od podstaw . Ostatnimi czasy mam okazję oglądać kilka takich tworów podczas budowy. Drewno i szyny pierwsza klasa natomiast podkład troszeczkę sztuczny. Dobrze by było nad nim jeszcze popracować. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Moim zdaniem podkłady zrobiłeś zbyt jasne przez co bardziej przypominają sztachety w płocie, powinne być brunatno-czarne a szyny od góry w kolorze metalu. W swoim zestawie wywaliłem fabryczną podstawkę, a torowisko nakleiłem na lekkim podwyższeniu i całość obsypałem drobnym żwirkiem i piaskiem. Nie mówię, ze jest zrobiona idealnie ale myślę, ze wygląda lepiej od tego co proponuje producent: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Tornado ma rację. Wypadało by je troszkę przyciemnić bo drewienko samo w sobie wyszło fajne jak już napisałem. Zapomniałem wspomnieć jeszcze o nasypie. Może faktycznie lepiej by to wyglądało zrobione od nowa. Tutaj też przykład: viewtopic.php?t=22328&highlight=poci%B1g Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 interesujący projekt będę kibicował, tak jak poprzednicy myślę że podkłady powinny być ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Tak jak koledzy wyżej stanowczo za jasne podkłady. Osobiście wywalił bym te plastikowe podkłady i wykorzystał naturalne drewienka. Efekt wtedy o niebo lepszy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi