Skocz do zawartości

WARSZTAT "Platforma transportowa + Panzer III" +FO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po dłuższym namyśle ,postanowiłem zwerbować na warsztat pojazd " Schwerer Plattformwagen Type SSy Railcar and PzBefwg III Ausf K Tank",model można nazwać 2 in 1 ,czyli platforma z nasypem kolejowym + Panzer III.

Mały "in box":

p8080001.th.jpg

p8080002.th.jpg

p8080003y.th.jpg

p8080004o.th.jpg

p8080005.th.jpg

Producent ,nie dał zbyt dużo opcji malowania , ja wybrałem tą (chyba najciekawsza):

p8080006.th.jpg

A ty już pierwsze pasowanie elementów,p8080009.th.jpg zaczne od nasypu ,potem platforma transportowa a na koniec Panzer III.

Napisano

Samo to, co robisz już mnie interesuje, bo osobiście bardzo lubię taką maszynę jaką jest Panzer III. Będą jakieś dodatki ni i czy dasz jakiś figurantów do tego wszystkiego?

Napisano

Witam, niezły projekt się szykuje.

Dla mnie kolejarza militarysty podwójnie ciekawy

Mam takie pytanka.

Czy dobrze widzę, to skala 1:35?

Ile taki zestaw kosztuje i gdzie go można dostać?

Pozdrawiam i podziwiam, Damian

Napisano

Zestaw kosztuje ok.200 zł,ale jak dobrze się znajdzie to nawet 170-180,na razie nie przewidziałem żadnych figurek do pojazdu ,tak skala 1:35,dostać go można w sklepie internetowym ,Exito,Jadar,i na MojeHobby,aczkolwiek ja kupiłem w sklepie DA-TA w Łodzi przy ulicy Kościuszki "Pozdrawiam".

Napisano

Zestaw kosztuje ok.200 zł,ale jak dobrze się znajdzie to nawet 170-180,na razie nie przewidziałem żadnych figurek do pojazdu ,tak skala 1:35,dostać go można w sklepie internetowym ,Exito,Jadar,i na MojeHobby,aczkolwiek ja kupiłem w sklepie DA-TA w Łodzi przy ulicy Kościuszki "Pozdrawiam".

Napisano

A oto już ukończone torowisko:

p8090004.th.jpg

p8090005.th.jpg

p8090007.th.jpg

P.S Przestszenie które są po dwóch stronach specjalnie nie są niczym zalepiane (zrobiłem element odczepiany) z powodu tego iż w sprzedaży są jeszcze dwa wagony (może w przyszłości będą dołączone)

Napisano

Kolor drewna sam w sobie super, ale tory które czasami mijam, są raczej czarno rdzawe. Pociągi zostawiają po sobie całą masę smarów, olejów i rdzy.

Napisano

"w sprzedaży są jeszcze dwa wagony (może w przyszłości będą dołączone)"

W sprzedaży jest dużo wagonów polecam "trumpka" gondole z niskimi burtami. W cenie około 200zł można kupić lokomotywę WR260 i skład kolejowy jak ta lala , a poważnie będę się przyglądał.

Napisano

Zawsze można zrobić od podstaw . Ostatnimi czasy mam okazję oglądać kilka takich tworów podczas budowy. Drewno i szyny pierwsza klasa natomiast podkład troszeczkę sztuczny. Dobrze by było nad nim jeszcze popracować.

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

Moim zdaniem podkłady zrobiłeś zbyt jasne przez co bardziej przypominają sztachety w płocie, powinne być brunatno-czarne a szyny od góry w kolorze metalu.

W swoim zestawie wywaliłem fabryczną podstawkę, a torowisko nakleiłem na lekkim podwyższeniu i całość obsypałem drobnym żwirkiem i piaskiem. Nie mówię, ze jest zrobiona idealnie ale myślę, ze wygląda lepiej od tego co proponuje producent:

ea14057dd63339b2.jpg

443a068f495ad42e.jpg

c0c8d00dd5d4e99f.jpg

Napisano

Tornado ma rację. Wypadało by je troszkę przyciemnić bo drewienko samo w sobie wyszło fajne jak już napisałem. Zapomniałem wspomnieć jeszcze o nasypie. Może faktycznie lepiej by to wyglądało zrobione od nowa.

Tutaj też przykład:

viewtopic.php?t=22328&highlight=poci%B1g

Pozdrawiam