artoor_k Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Cześć! Dziś wymęczyłęm fartuchy nad kołami. Zęby też już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Oj chyba przestaniesz mnie lubić.. Fartuchy do wyrzucenia. Popatrz na schemat malowania, który zamieściłeś i porównaj. Najlepiej znowu -schemat i rysowanie w skali, a potem dopiero na model. Sorry stary, za dużo dobrej roboty zrobiłeś, że teraz sobie strzelać w kolano fartuchami. Zrób jeszcze zbliżenie zębów, bo nie wiem czy są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 Szczerze? Za grzyba nie wiem co z nimi nie tak Bazowałem na fotkach. Na fotkach Tygrys nie ma przedniej części błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2011 OK...już kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 Popracowałem trochę. W sumie nie wiem , jak się wam widzą te fartuchy? Dziurami się proszę nie przejmować Poza tym powstała jedna z dwóch lin holowniczych. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Cześć! Dzięki Pilexowi7 który skopiował mi w żywicy wahacze i koła Tygrys nareszcie stanął na nogach PS: Dziurami na boczkach proszę się nie przejmować. To pozostałości po nazbyt szybkim mocowaniu fartuchów. Zostaną częściowo zakryte nowymi fartuchami a widoczne otwory będą załatane. Lina holownicza też będzie umocowana jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 Czołem! Długo to trwało ale wczoraj temat fartuchów został wznowiony. Stwierdziłem żę nie będę się męczył tylko zakupię gotowe: http://www.mojehobby.pl/Eduard-King-Tiger-fenders-TAM-p-18-1750507.html Jak tylko przyjdą reaktywuję wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Ooo widzę, że model ode mnie się przydał Cieszę się, że spotkał go znacznie lepszy los niż leżakowanie do końca świata u mnie w piwnicy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Witam Co do układu jezdnego to gdzieś czytałem że King Tiger miał 105 ogniw na gąsienicę i to mi nie pasi bo obecnie mają chyba koło 90 Według Francuskiej instrukcji obsługi Tigera 2, pojedyncza taśma ogniw miała 46 podwójnych ogniw, czyli cała taśma składała się z 92 ogniw. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Witam Co do układu jezdnego to gdzieś czytałem że King Tiger miał 105 ogniw na gąsienicę i to mi nie pasi bo obecnie mają chyba koło 90 Według Francuskiej instrukcji obsługi Tigera 2, pojedyncza taśma ogniw miała 46 podwójnych ogniw, czyli cała taśma składała się z 92 ogniw. Pozdrawiam Jacek Ooo dobrze wiedzieć. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Wyedytować własnego posta już nie mogę tak więc muszę napisać kolejnego. Znalazłem dziś na necie wykaz kolorów do King Tigera: dunkelgelb - Humbrol 93 brąz (service brown) - Humbrol 10 zielony - Humbrol 117 Czy te kolory są ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Czołem, Przed ostatnim weekendem wreszcie przyszły blachy. Nie są jeszcze skończone ale efekt już jest. Mam nadzieję że się wam spodoba ( bo mi się już gęba cieszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 No!! A ja już myślałem, że warsztat poszedł się paść. Nawet niedawno rozmawiałem o Tobie z kolegą z innego forum. Ciesze się z update'u. Błotniki wyglądają dobrze. Coś tylko nie tak jest z jarzmem armaty. Możesz zbliżenie zrobić? No i ta lina jest grubo za gruba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Co do liny to planowałem uniknąć kupowania prawdziwej liny plecionej w modelarskim np ABER-a i zakupiłem linkę do przerzutki rowerowej ale chyba rzeczywiście był to zły pomysł. Zdjęcie jarzma poniżej, też już widzę że coś jest nie teges: A na deser coś co mnie dobiło. Oto najbardziej znane zdjęcie tego Tygrysa: A to skan zdjęcia z publikacji "Panzerwrecks vol.5" prezentujący tegoż samego Tygrysa , najprawdopodobniej podczas tej samej jazdy, tylko z lewej strony: I Tygrys jaki był, każdy widzi-z lewej strony nie miał błotników. A ja dowiedziałem się o tym dopiero dziś,dokładnie 8 godzin po przyklejeniu blach. Mówi się trudno. W sumie wziął bym się za poprawianie gdyby nie jeden fakt-na łączeniu górnej i dolnej części kadłuba jest paskudna szpara w jednym miejscu, przy tylnym kole napędowym. Powstała ona gdy walczyłem z dopasowaniem elementów. Nie szpachlowałem gdyż uznałem że błotniki i gąsienice zasłonią to miejsce. Faktycznie ,teraz trzeba się nakombinować żeby tam zajrzeć , ale gdyby nie błotniki to byłoby to strasznie widoczne. Dlatego błotniki lewej strony zostają bez zmian. Szpachlowanie wymagałoby zerwania ich , o rwaniu kół już nie chcę nawet mówić. Poniżej fotka tej dziury: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Cześć! Niestety chwilowo trochę się przeziębiłem więc użycie aerografu odpada. Postawiłem na gąbkę i farbę , boczek wieży wyszedł tak jak poniżej. Muszę chyba użyć drobniejszej gąbki. A wam jak się widzi ? Bardziej pytam o kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Yyyy, żartujesz z tym malowaniem prawda? Jak gąbką?! Wylecz przeziębienie i pomaluj go jak się należy. Zielony jest poza tym za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Oczywiście że żartuję. Chciałem tylko pokazać kolory. Jaki inny zielony proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Nie miałem na myśli konkretnego numeru farby. Po prostu kolor musi być jaśniejszy, bo jak cokolwiek zrobisz dalej z modelem (jakakolwiek forma brudzenia), to kolor będzie jeszcze ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Cześć! I tak z zaskoczenia pomalowałem Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Koniec...Galeria jest TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi