Dzacek1841 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Po ostatniej kompromitującej akcji forumowiczów długo zastanawiałem się czy ukazać mój drugi nietypowy projekt. A niech będzie najwyżej znowu ktoś nie będzie mógł się wypróżnić albo się popłacze jaki to dzacek jest niedobry ;] Otóż robię coś na wzór volva nh (z pozostałych części powstanie FH z kabiną sypialną od vn) niestety na masce powstał poważny bubel, po usunięciu tych ubytków górną część maski zamierzam pomalować na czarno, tak jak listwe do zdeżaka i osłonę przeciwsłoneczną [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 No witam, powodzenia, bo bujnej wyobraźni życzyć ci nie muszę Forum bez twoich warsztatów jakieś takie jest puste. Fajny ten motyw z tą wykładziną wewnątrz fajny, z tym że wykonanie no takie sobie. Od środka jeszcze to wygląda, ale od zewnątrz wystaje kupa materiału. Lakier nie jest ostateczny, bo maska i reszta to dwa zupełnie różniące się kolory Fotele mi się podobają, chociaż w innym kolorze wyglądały by lepiej i bardziej realistycznie. I ten kolor felg, coś tak za bardzo w stylu lat 70tych. Teraz Ameryka to tona chromu, pamiętaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Miło kolegę znowu na forum widzieć(raczej czytać),pomysł nietypowy lecz bardzo ciekawy niestety na razie to średni wygląda i trzeba dużo pracy. Życzę powodzenia i 3mam kciuki za projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Ja w wielu modelach korzystam z realnych materiałów. Teraz od taty dostałem alcantare od nowej Carrery . Jak to dobrze mieć tatę, który pracuje w firmie produkującej podsufitki, itp. do samochodów. A co do projektu trzymam kciuki i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Wiemy, że lubisz ciekawe projekty a może coś takiego? Miałem dostep do takiego kampingu tylko na naczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Moze by tak z niego zrobic ciezarowke ktora startuje w TruckCup?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 fakt odcień maski po prawej stronie wyszedł inny o0 dzienw po lewa strona jest tego samego odcienia co kabina ;/ malowałem jedną puchą ten sam podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Cze Dzacek, kope lat! Sprawdź to, teraz ja tez jestem na tym forum! Za chwile wrzucam na warsztat mojego Macka. Masz już plany dotyczące złomu od Bacołaja? Czytałem Twój poprzedni wątek, ten z tą Scanią, ale była jazda! Także nie wnerwiaj ludzi za mocno, ale też nie daj się i życzę powodzenia, do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Zabrałem się za FH ze sleperem od Vnki, i nie mogę się do szukać 3ciej ośki ;/ miałem w pudełku gotowe elementy a ostatniej ośi nie ma ;/ Maska już zrobiona na czarno, a i tym razem bez bubli się nie obeszło, szpachlówka przed malowaniem wydawała się równa, a i maskowanie przy grilu było nieszczelne i zacieki się porobiły, próbowałem je zatuszować markerem ^^ z marnym skutkiem ;] na koniec aktualne zdjęcie waszej ulubionej scani http://img227.imageshack.us/img227/9370/img1847o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Dzacek, po czym sie wsiada do tego volva "NH"? Chyba nie po butlach ze sprezonym powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry.B Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Bardzo podoba mi się Fh z sleeperem od Nh, przypomina mi Freightliner'a Agrosy. Ciekawa koncepcja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Tomaszek, a kto wsiada do ciężarówki na lini montażowej?;> Jerry koncepcja niestety nie mój pomysł a sleper nie od nh tylko od VN http://www.modellversium.de/galerie/20-lkw/2419-volvo-globetrotter-xl-long-italeri.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 FH z tym sleeperem wygląda super ,VN-ce przydała by się 3 oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 3 Września 2010 Autor Share Napisano 3 Września 2010 vnka vnką, ale w tym temacie nie ma ządnej vnki jest FH i w zasadzie NH. Szukam szukam i znaeźć nie mogę na necie w klepach internetowych naczepy beczki dla NH, ewentualnie kupie tą wywrotkę schmitza;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry.B Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 koncepcja niestety nie mój pomysł a sleper nie od nh tylko od VN Sorry, pomyliło mi się co do oznaczeń. A więc podoba mi się FH ze slepperem od VN ;) Tak czy siak podoba mi się ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Tomaszek, a kto wsiada do ciężarówki na lini montażowej? DZACEK, pytam, bo zamiast "linii montazowej" widze jakas wersalke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 4 Września 2010 Autor Share Napisano 4 Września 2010 nie wersalka tylko moja drogocenna kanapa fakt stopni do kabiny jeszcze nie ma:D musze przerobi osłony międzyosiowe na razie zabrałem się za wnętrze FH tunel silnika znowu przerabiam bo za bardzo obniżyłem i silnik sie nie mieści :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Wnętrze FH, i tym razem się bez bubli nie obyło troche napaćkane klejem ;] Maski nie dao się bardziej obniżyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Wydaje mi się, czy odcień na sleeperze jest trochę inny niż na drzwiach i przedniej części globu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Może być tylko złudzenie. Ja bym prosił o fotkę na przednią szybę z frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Szybka z tego co widze to ma firanke z kleju zrobioną. Ale i tak jest lepiej niż ostatnio. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Wnętrze kabiny fh skoczone. Nh się znośnie na razie prezentuje z czarną maską,lewa strona maski ma ten sam odcień co lewe drzwi d:D Zdjęcia z braku aparatu robione telefonem i to nie moim ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 W rzeczywistości POD ŻADNYM wiaduktem by się nie zmieścił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Zaraz zmierze ile to ma wzrostu Pisz zgodnie z zasadami interpunkcji i ortografii. Zdania zaczynaj z wielkiej litery i kończ kropkami. Post poprawiony / Mod. Dobre wieści d;D zmieści się pod wiaduktem :P jest o milimetr niższy niż normatywna naczepa:P jutro miarką zmierzę i przeliczę ile to jest Musze błotniku poprawić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Złe i dobre wieści, wysokość tego fh bez spojlerów to 4,20m Dobre wieści że postępy do przodu, błotniki do FH przylepione i dopasowane, kończę prace nad osłonami międzyosiowymi do NH, wieczorem dam zdjęcia Osłonę przeciwsłoneczną planuje dać od starszego typu scanii z niskim dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi