szturmpancer Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Zaczynam sobie pracę nad tigerkiem tamiyi 1:35. Lufa abera oraz zestaw blach eduarda. Całość to już tamiyki, pewnie w trakcie dojdzie coś własnej roboty jak to mam w zwyczaju. Tiger będzie w kamo zimowym, ktoś powie" znowu" ale poprostu lubie tanki w zimowym ubranku i tyle nic nie poradzę. W związku że ten zestaw nie ma opcji z ruchomym podwoziem, to coś tam trza wymyślić. Zastosowałem metodę dosztukowania przedłużenia osi i nałożenia końcówek, jeśli ktoś z tym walczył to chętnie i mile widziane inne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 A zimmerit będziesz robił sam czy będziesz kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Zastosowałem metodę dosztukowania przedłużenia osi i nałożenia końcówek, jeśli ktoś z tym walczył to chętnie i mile widziane inne rozwiązania. Mam nieco inną metodę: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Prawdopodobnie będzie wersja bez zimmeritu, jeszcze do końca nie wiem. Ogólnie chciałbym zrobić własny tylko nie próbowałem jeszcze żadnej z metod a niechcę skopać sprawy. Mam nieco inną metodę: O i nawet mniej pracochłonne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Prawdopodobnie będzie wersja bez zimmeritu, Zimmerit musi być na tej wersji Tygrysa. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 A jak odnośnie blach eduarda one tak pasują fatalnie? Pytam bo pierwszy raz blachy robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 A jak odnośnie blach eduarda one tak pasują fatalnie? Pytam bo pierwszy raz blachy robię. Pasują dobrze, pewnie Twój problem wynika z tego, że pracujesz pierwszy raz z blaszkami. Tak na przyszłość to są lepsze elementy fototrawione do Tygrysów niż Eduard. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Dołanczam do obserwatorów. Mam zamiar jako następny zakupić ten zestaw, jak skończę Królewskiego czyli w tym tempie za jakieś pół roku . Mam pytanko: czy ten zestaw zawiera kalki z sPz. Abt 505 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Dokładnie tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Mam pytanko: czy ten zestaw zawiera kalki z sPz. Abt 505 ? Zawiera z 501, 502 Rosja i 101 z Normandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Dokładnie tak to wygląda Przyczyna prosta - nie masz blaszek dedykowanych do modeli Tamiya. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Przyczyna prosta - nie masz blaszek dedykowanych do modeli Tamiya. Dzięki za uwagę, fakt przeoczyłem ten opis w trakcie zamawiania. No ale na błędach człowiek się uczy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 4 Września 2010 Autor Share Napisano 4 Września 2010 No teraz już prawidłowe grile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Tamte Edek, te Aber, mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 4 Września 2010 Autor Share Napisano 4 Września 2010 Tamte Edek, te Aber, mam rację? Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 5 Września 2010 Autor Share Napisano 5 Września 2010 Praca powoli idzie brak czasu. Pierwsze doświadczenie z blachami też robi swoje ( ...zgroza...) Teraz tak blachy edka do AFV wg. schematu to powinno być usunięte ale model tamki, czy robić co na schemacie i oprócz zaznaczonych jeszcze wszystkie dziurki załatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 To są kołki i otwory pomagające przykleić narzędzia w odpowiednim miejscu, więc skoro chcesz użyć blach, musisz je poucinać i poszpachlować. Ogólnie radzę poczytać kilka warsztatów w tym Seb'a, znajdziesz tam wiele odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 6 Września 2010 Autor Share Napisano 6 Września 2010 Tak tak tylko wolałem się upewnić, no i w chwili przerwy znalazłem warsztat Seb'y. A pytanie zadałem w nadzieji na szybką odpowiedź,bo net który mam to jest ....... i człowiek traci nerwy i chęci nim strona się otworzy. Ogólnie dzięki za odp. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 W końcu od tego są warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szturmpancer Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 To dalsze mozolne boje, zasobnik z dorobionymi blachami z puchy i edka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Znam tę domową robotę Człowiek sobie powycina z puszeczki a potem patrzy na to dumnie. Dawaj dalej i nie spiesz się bo to szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi