kajtiii Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Witam wszystkich Jako, że niedawno była smutna rocznica katastrofy na Air Show w Radomiu, postanowiłem pokazać Wam mój skromny hołd dla białoruskich lotników. Model prosto z pudła, bez fajerwerków. Dodane tylko żywiczne fotele i trochę blaszek Edzia. Model nie miał być konkursowy więc ma w sobie wiele niedociągnięć (niewłaściwy nos, braki w kabinie, niezbyt fajne dysze itp) a poza tym ma wartość raczej sentymentalną więc te niedoróbki wcale mnie nie rażą Nie dawałem relacji z budowy gdyż wcale nie miałem zamiaru go wystawiać na forum, ale jak to mówią: mężczyzna zmiennym jest Zapraszam do oglądania i oczywiście konstruktywnej krytyki znawców Specjalne podziękowania dla Pana Krzysztowa Bytniewskiego za wyprodukowanie białoruskich oznaczeń Cytuj
Paweł S Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Według mnie model jest świetny , ale jakimś bardzo doświadczonym modelarzem nie jestem. Cytuj
GrzechuG Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Wnęka hamulca w tym egzemplarzu powinna być biała (bądź mocno zbliżona do białego) i kamo zbyt kontrastowe ale i tak wygląda pięknie . Cytuj
kajtiii Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 Wnęka hamulca w tym egzemplarzu powinna być biała (bądź mocno zbliżona do białego) i kamo zbyt kontrastowe ale i tak wygląda pięknie . Z wnęką miałe duże kłopoty bo na nielicznych fotkach tego modelu kolor był ni to biały ni zielony w związku z tym posłużyłem się najczęściej stosowana barwą wnęk czyli zielonym. Podobnie z kamo, co zdjęcie to inny odcień. Wyszło nieco cukierkowo według mnie ale na zmiany już za późno. Grunt że przypomina piekny pokaz... Cytuj
wuwumaster Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 wspomniane barwy kamuflażu dość kontrastują (myślę że główna barwa spodu + podkład pod plamy na górze najbardziej na to wpłyneły), podmalówki od spodu za ciemne - ale wielki plus za uwzględnienie ich! nos, powierzchnie dielektryczne na usterzeniu pionowym były białe a nie szare (jak wnioskuje ze zdjęć), no w oczy się rzuca karykaturalnie wielki i długi nos - ale wspominałeś o tym więc jasna sprawa. podsumowując - wykonałeś kawał pięknego modelu! ma parę niedostatków, ale nie przysłaniają one porządnej roboty! gratulacje Rok strzelił jak z bata - wehh pamiętam jak mi ten Su kołował przed nosem do startu... piękne upamiętnienie rocznicy!! pozdrawiam! Cytuj
kajtiii Napisano 5 Września 2010 Autor Napisano 5 Września 2010 powierzchnie dielektryczne na usterzeniu pionowym były białe a nie szare (jak wnioskuje ze zdjęć) Powierzchnie te są w istocie białe, ale biorąc po uwagę słabe oświetlenie i "białego" Humbrola taki efekt szarości wyszedł Cytuj
wuwumaster Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 aha... no to jasna sprawa w tym białym. też mi mój Humbrolek żółkł na potęgę więc się przerzuciłem na Vallejo i już nie ma problemu z bielą. pozdrawiam! Cytuj
erkamo Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Model w tym malowaniu prezentuje się bardzo efektownie. Tylko zdjęcia są ciut zbyt skromne wymiarowo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi