Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tytułowy bohater spod znaku Academy. Model przewalał się z kąta w kąt nareszcie mimo tatalnego braku wolnego czasu, udało mi się go ukończyć (przynajmniej tak mi się wydaje ;) ). Model całkiem niezły, chociaż na pewno lepszą alternatywą będzie Spad z Eduarda....

Malowanie po trochu prawda i fałsz, z jednej prostej przyczyny - producent nie daje żadnego schematu malowania w instrucji. Sugerowałem się jedynie zdjęciami znalezionymi w Internecie.

img0069zk.jpg

img0068qy.jpg

img0062ks.jpg

img0067t.jpg

img0063bq.jpg

Napisano

z zestawu jak sądzę, prastary wciąż jary zestawik Academy (lat temu naście składałem go jeszcze jako wydanie Academy-Minicraft, podobnież Camela, jakaś edycja pierwszowojenna była, ale widzę że czas jeszcze nie odcisnął wyraźnego piętna na tym zestawie)

a wykonanie może nie powalające ale całkiem przyjemne dla oka mimo braku bajerów typu wash, cieniowanie itd te maleństwa i tak są pełne uroku tym bardziej gratulacje ukończenia w okolicznościach braku czasu

pozdrawiam!

Napisano

Właśnie to zdjęcie przekonało mnie odnośnie swastyki umieszczonej na Spad XIII ;)

Swastyka dopiero od czasów Hitlera kojarzy się z nazizmem. Wcześniej nie miała takich konotacji.

Ukończenia modelu gratuluję. Mojego nie mogę skończyć od dobrych kilku lat.

Niestety z tym modelem ( i nie tylko) Academy tak bywa... zaczyna się przy nim coś dłubać i nagle wena znika... całe szczęście, że u mnie było to przejściowe .

Wszystkim pozostałym osobom dziękuję za miłe komentarze ;)

Napisano

Właśnie to zdjęcie przekonało mnie odnośnie swastyki umieszczonej na Spad XIII ;)

Ok, ale dlaczego na modelu umieściłeś ją odwrotnie ?

Napisano

Chyba wszyscy robimy ten sam błąd. Takie właśnie kalki są w zestawie Academy. Normalnie mi wstyd

Napisano

Chyba wszyscy robimy ten sam błąd. Takie właśnie kalki są w zestawie Academy. Normalnie mi wstyd

Jest dokładnie tak jak napisałeś... Niestety nasi chińscy koledzy wszystko robią na opak... nawet ramiona swastyki potrafią odwrócić w przeciwnym kierunku .

Napisano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Swastyka

http://www.swastika.cba.pl/ameryka.htm

jeśli na tym spadzie latał jakiś indianin to sobie swasty namalował na szczęście.nie widzę nic wspólnego miedzy tym symbolem a faszolami. ramiona swasty są bardzo różne ale foto przedstawia w tym konkretnym przykładzie skierowane na prawo więc popraw.modelik piękny

Napisano
http://pl.wikipedia.org/wiki/Swastyka

http://www.swastika.cba.pl/ameryka.htm

jeśli na tym spadzie latał jakiś indianin to sobie swasty namalował na szczęście.nie widzę nic wspólnego miedzy tym symbolem a faszolami. ramiona swasty są bardzo różne ale foto przedstawia w tym konkretnym przykładzie skierowane na prawo więc popraw.modelik piękny

Nie do końca zrozumiałem - chodzi Ci o fasolki i chwasty (tak śmiesznie wymawiane), czy coś innego?

Napisano
faszyści i swastyki, Ty pilex7 musisz mieć pisane wszystko dosłownie ?

Nie chodzi o mnie, chodzi mi o to, żeby nasze forum było rozumiane nie tylko przez krąg "wtajemniczonych" oraz o zwykły szacunek dla innych.

Mam bardzi podobne odczucia do "pana powierzchniaka", "humbrolka" czy "szpadelkę" oraz innych spotykanych tu i ówdzie neologizmów lub tłumaczeń nazw własnych.

Napisano

Domyślałem się, że tymi swastykami narobię niezłego zamieszania na forum ;) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;).

ramiona swasty są bardzo różne ale foto przedstawia w tym konkretnym przykładzie skierowane na prawo więc popraw.modelik piękny

Z tym może być kłopot bo model jest pokryty 2 warstwami lakieru matowego i więcej szkody by to przyniosło niż pożytku. Więc raczej pozostanę przy odwróconych swastykach...

Dziękuję wszystkim za komentarze

Pozdrawiam