Paweł S Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Witam. Chciałbym zaprezentować 3 już model z serii " Maszyny obecnie latające w polskim wojsku" Linki do galerii pozostałych: viewtopic.php?t=22678 viewtopic.php?t=22107 Model był całkiem przyjemny. Części ładnie spasowane. Większych problemów nie miałem. Kalki z książeczki wydawnictwa Kagero " Mi-24 D, W" Wybrałem malowanie starsze ponieważ bardziej mi się podobało, a pozatym i tak nie miałem czarnych numerów Ogólnie model prosto z pudła bez żadnych dodatków. Dorabiałem tylko te dwie anteny przy kabinie pilotów. A no i bym zapomniał jest to mój pierwszy w życiu śmigłowiec. Oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Ładny Daj mu trochę wasza i okopceń to nabierze uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 co do okopceń i washa to jeszcze nigdy tego nie robilem a boję się że go zniszcze jak przesadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Kiedyś w końcu będziesz musiał spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 A mógłby mi ktoś wysłać na priva jak się robi okopcenia punkt po punkcie? P.S. W poradniku znalazłem tylko wash a okopceń nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 jest kilka technik Jedna to aerografem, a druga bierzesz kawałek ramki z wyprasek, kawalek tekturki świeczkę. Podpalasz patyczek, a sadzę którą się wytwarza łapiesz na kartkę papieru, a później pędzelkiem nakładasz na model. Tylko Uwaga, roztopiony plastyk kapie, i jest bardzo gorący, więc musisz to na czymś robić i uważać, aby nie skapł na rękę, ubranie, lub obrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 jest kilka technikJedna to aerografem, a druga bierzesz kawałek ramki z wyprasek, kawalek tekturki świeczkę. Podpalasz patyczek, a sadzę którą się wytwarza łapiesz na kartkę papieru, a później pędzelkiem nakładasz na model. A po co tak sobie życie komplikować (zwłaszcza, że kolega figosadowski jeszcze tego nie robił). W temacie okopceń suche pastele polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Nie dokońca przekonany jestem , ale jednak spróbuje na początek z suchymi pastelami. W końcu jak napisał kolega Moses kiedyś muszę spróbować. Jak to zrobię to dodam foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Tylko nie przesadź bo łatwo można to zrobić a efekt będzie nieciekawy. Zetrzyj sobie czarną pastele na papierze ściernym nabierz na proszek na pędzelek i wykonuj takie delikatne subtelne ruchy tylko w kierunku ogona śmigłowca Trochę to zabrzmiało jak jakaś kamasutra :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Trochę to zabrzmiało jak jakaś kamasutra :P Zbereźik! Przypomniało mi to jak dwóch... mocno dojrzałych modelarzy oglądało na giełdzie jakąś żywiczną figurkę zastanawiając się czy to facet czy kobitka ;) Konkluzja była porażająca, ale nie powiem, bo nieletni czytają ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Słówko jeszcze odnośnie modelu. Więcej czasu poświęcaj na przeglądanie fotek prawdziwych maszyn, by potem zdetalować je na modelu. Literatury jest pod dostatkiem, a jeśli jej nie masz, internet też Ci chętnie pomoże. Niestety, błędów cała masa. Dlaczego tyle detali masz na czarno??? Anteny, rotor główny, śmigło ogonowe, Ispanka, wyrzutnie ASO... żaden z tych elementów nie jest w swoim kolorze! Wyrzutnie rurowe pocisków 9M114 też są w złym kolorze, dodatkowo są źle umocowane (powinny być przymocowane od góry a nie od spodu) i nie powinny mieć z przodu dziur! No i nie wiem skąd Ci się wziął kolor kamuflażowy na osłonie zegarów w górnej kabinie... Jak pisałem, więcej czasu spędzaj nad dokumentacją to ustrzeżesz się takich błędów. A za cykl z biało-czerwoną szachownicą ode mnie wielkie brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Jeżeli jest to wersja W, to brakuje w twoim modelu reflektora z lewej strony kadłuba, to między innymi odróżnia wersję W od D. Koledzy mają rację przeglądaj rysunki i zdjęcia,szczegóły dużo dają w ogólnym wyglądzie modelu. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi