Egon Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Czy ktoś widział co mieści to pudło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 A masz jakieś info czy to plastik czy żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Kiedyś Sokoła żywicznego pakowało Legato a był to ten sam Sokół co robił nasz rodzimy TOP GUN chyba z Gdyni . Może to to z nowymi kalkami bo nie wierze że pakują badziew z AJ Model. No chyba że czesi opracowali swojego Sokoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Kiedyś Sokoła żywicznego pakowało Legato a był to ten sam Sokół co robił nasz rodzimy TOP GUN chyba z Gdyni . Może to to z nowymi kalkami bo nie wierze że pakują badziew z AJ Model. No chyba że czesi opracowali swojego Sokoła. Poprawnie było by skopiował . To nie jedyny bo jeszcze model Bo-105 CBS . Przykro że Pan Peter Muzikant ten proceder uprawia w A-Z model nic się nie nauczył szkoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Poprawnie było by skopiował . To nie jedyny bo jeszcze model Bo-105 CBS . Przykro że Pan Peter Muzikant ten proceder uprawia w A-Z model nic się nie nauczył szkoda . Znaczy był wziął i ukradł... Nieładnie... BTW Mi-14PL jeszcze będzie czy to już poszły ostatnie sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Błąd a nawet dwa: 1) to Legato robił swojego Sokoła i był zupełnie inny od TOP GUN miał cały kadłub odlany jako bryła i robił to osobiście Pan Petr Muzikant mój kolega na bazie moich planów i po czasie prosiłem go o wznowienie, ale odpuścił nastawił się na AZ Model -bo to ten sam właściciel czyli Petr. 2) ten Sokół co pokazany wyżej na zdjęciu to wypraski AJ Model - czarny plastik (ble) plus blaszka (na pewno) i chyba żywica dokładnie nie pamiętam i już go widziałem w czerwcu na Model Brno, a sprzedaje go miły Pan z firmy AML zresztą fajnie mówi po polsku bo mieszkał blisko granicy i tyle. Wart grzechu tylko ze względu na dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 No i wszystko jasne. Dzięki Krzysiu za naświetlenie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 To ja przepraszam, za brzydkie sugestie Tak to się ploty roznoszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Błąd a nawet dwa:1) to Legato robił swojego Sokoła i był zupełnie inny od TOP GUN miał cały kadłub odlany jako bryła i robił to osobiście Pan Petr Muzikant mój kolega na bazie moich planów i po czasie prosiłem go o wznowienie, ale odpuścił nastawił się na AZ Model -bo to ten sam właściciel czyli Petr. 2) ten Sokół co pokazany wyżej na zdjęciu to wypraski AJ Model - czarny plastik (ble) plus blaszka (na pewno) i chyba żywica dokładnie nie pamiętam i już go widziałem w czerwcu na Model Brno, a sprzedaje go miły Pan z firmy AML zresztą fajnie mówi po polsku bo mieszkał blisko granicy i tyle. Wart grzechu tylko ze względu na dodatki. Panie Krzysztofie sklejenie połówek W-3 z Top-Gun i odlanie ich w całości dalej jest kopią , proponuję zachować odrobinę powagi . Jest Pan osobą publiczną a koleżeństwo i udostępnienie planów nie zmienia faktu bo i ja znam osobiście Petera . Zanim Pan coś mądrego napisze proszę pomyśleć Proszę pamiętać że nie jest Pan wyrocznią , bo to dzięki drobnym producentom i ich dobrej woli macie co jeszcze pisać . Panowie często na forum leczycie własne kompleksy. Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Legato Sokół: http://www.helikitnews.com/issues/hkn150.htm TOP GUN Pokazywał Grześ na tym forum. Nic mądrego już nie napiszę, gdyż nie jestem wyrocznią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Panie Krzysztofie dziękuję za linka , jeszcze gdyby była lepsza jakość zdjęcia od Legato to osoby posiądjące W-3 z T-G w pięć minut mają główne elementy do stanu ''Legato" Z tego wynika , że T-G robi bardzo uniwersalny model - ''wielozadaniowy'' Pozdrawiam i bez urazy. Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Może cenowo to lepsza opcja... Za model+33 sztuki żywicy+115 części na blaszce za 499 koron. U nas 30parę zyli(50 na stronie producenta) za golasa i obowiązkowo blachy trzeba dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Jak za dodatki to dobra cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Za model+33 sztuki żywicy+115 części na blaszce za 499 koron. Egon masz moze fotki zawartości pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 12 Września 2010 Autor Share Napisano 12 Września 2010 Grzes no właśnie nie dlatego pytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralf_S Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 (edytowane) Cześć Co do setów do naszego Sokoła z AJ Model, to można sobie obejrzeć zestawy na ........................... Oprócz dwóch kompletów (model + żywice + blacha + kalki) w cenie 500 Kc (czyli około 85 zł) można kupić zestaw dodatków bez modelu (blacha + żywice), kalki na czeskie Sokoły, maski oraz wycinane na ploterze wzmocnienia kadłuba. Jeśli będzie zainteresowanie na te produkty, to możemy je sprowadzić do naszego sklepu (KS-Model) w ciągu tygodnia. Jeżeli chodzi o historię żywicznego Sokoła, to ja słyszałem, że Pan Petr Muzikant w legalny sposób wszedł w posiadanie form z Top Gun. Czy tak było naprawdę, to wiedzą tylko zainteresowane strony Pozdrawiam Ralf_S Edytowane 12 Września 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Top Gun wie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Ralf_S ile kosztowałby taki zestaw bez modelu? I czy jest możliwość zakupu np. tylko żywicy albo tylko blaszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Jeżeli chodzi o historię żywicznego Sokoła, to ja słyszałem, że Pan Petr Muzikant w legalny sposób wszedł w posiadanie form z Top Gun. Czy tak było naprawdę, to wiedzą tylko zainteresowane strony Pozdrawiam Ralf_S Peter Muzikant w latach 1997-2001 zjmował się sprzedażą modeli Top-Gun . Nigdy nie otrzymał form ani prawa do licencji na produkcję modelu W-3 na podstawie modelu matki W-3/W-3RM 1/72 dokonał tego bez prawnie produkując i markując firmą Legato Dotyczy to również modelu Bo-105 CBS 1/72 Koniec wyjaśnień i domniemań . Tomasz Bilkiewicz ( Top-Gun ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralf_S Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Koniec wyjaśnień i domniemań . Dziękuję bardzo za wyjaśnienie - tego było potrzeba. Jestem zdecydowanie "anty" jeśli chodzi o takie praktyki. Grzes, Pepsi_Adam: jeśli chodzi o osobne zestawy żywic i blaszek, to producent na razie ich nie przewidział. Komplet żywice+blacha kosztuje około 65 zł. Same kalki na wersję SAR dodatkowo 17 zł. Moim zdaniem lepiej jednak kupić komplet za 85 zeta Pozdrawiam Ralf_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Ralf_S Dzięki za info!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Wszystko možna kupic na tej strone http://www.eshop.aml.cz/index.php?main_page=index&cPath=1_11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi