kornik_69 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Dobrze, że przynajmniej zachowujesz dystans wobec siebie, a nie próbujesz forsować racji bez pokrycia, a la Spitfire ze śmigłem Bf-109 i i armatą 105 mm przechodzącą przez piastę -kalki wiem ale za nic nie chcialy sie ulozyc nawet na "sile". Zaczynaly pekac i na tym sie konczylo, Tego niestety za kija nie potrafię zrozumieć, gdyż kalkomanie Eagle'a kładą się bardzo dobrze. Poza niezbyt starannym położeniem, niestety część kalkomanii położyłeś według własnego "widzimisie" -wash w niektorych miejscach ścierał się nawet ładnie ale gdzieniegdzie jakoś dziwnie reagował z powierzchnia (tez dwie cienkie warstwy sido) i wyszło jak wyszło. Po prostu powierzchnia nie była gładka i w niektórych miejsach sidoluxu było po prostu za mało. Brak gładkiej powierzchni + nie wystarczające nabłyszczenie = lipne plamy Jeśli chodzi o ślady eksploatacji to musisz pamiętać o konsekwencji przy ich wykonywaniu. Jeśli już pokusiłeś się o wykonanie weterana z dość solidnymi obiciami lakieru to przydałoby się również wykonać okopcenia za rurami wydechowymi i uzbrojeniem. Co do samych obić lakieru, to początki masz niezłe, ale póki co jeszcze zbyt plamowato to wygląda. Myślę, że przy następnym modelu będzie lepiej. W ich przypadku tak jak i przy całej reszcie budowy posiłkuj się zdjęciami dzięki którym będziesz mógł wykonać znacznie bardziej realistycznie wyglądający model. Tyle ode mnie przy niedzieli. Pozdrawiam Kornik Cytuj
B.A.T.E.K Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Napisano 2 Stycznia 2011 kornik_69 co jak co ale najbardziej liczyłem na twoja krytke i uwagi, i się nie zawiodłem:) jest tak model jest jaki jest ale do kosza się nie nadaje a następny będzie jeszcze lepiej, myślę ze jak na początek nie jest najgorzej? pozdrawiam Cytuj
kornik_69 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Napewno nie jest źle. Jest nieźle i dość schludnie choć niepoprawnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi