kornik_69 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Dobrze, że przynajmniej zachowujesz dystans wobec siebie, a nie próbujesz forsować racji bez pokrycia, a la Spitfire ze śmigłem Bf-109 i i armatą 105 mm przechodzącą przez piastę -kalki wiem ale za nic nie chcialy sie ulozyc nawet na "sile". Zaczynaly pekac i na tym sie konczylo, Tego niestety za kija nie potrafię zrozumieć, gdyż kalkomanie Eagle'a kładą się bardzo dobrze. Poza niezbyt starannym położeniem, niestety część kalkomanii położyłeś według własnego "widzimisie" -wash w niektorych miejscach ścierał się nawet ładnie ale gdzieniegdzie jakoś dziwnie reagował z powierzchnia (tez dwie cienkie warstwy sido) i wyszło jak wyszło. Po prostu powierzchnia nie była gładka i w niektórych miejsach sidoluxu było po prostu za mało. Brak gładkiej powierzchni + nie wystarczające nabłyszczenie = lipne plamy Jeśli chodzi o ślady eksploatacji to musisz pamiętać o konsekwencji przy ich wykonywaniu. Jeśli już pokusiłeś się o wykonanie weterana z dość solidnymi obiciami lakieru to przydałoby się również wykonać okopcenia za rurami wydechowymi i uzbrojeniem. Co do samych obić lakieru, to początki masz niezłe, ale póki co jeszcze zbyt plamowato to wygląda. Myślę, że przy następnym modelu będzie lepiej. W ich przypadku tak jak i przy całej reszcie budowy posiłkuj się zdjęciami dzięki którym będziesz mógł wykonać znacznie bardziej realistycznie wyglądający model. Tyle ode mnie przy niedzieli. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.A.T.E.K Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 kornik_69 co jak co ale najbardziej liczyłem na twoja krytke i uwagi, i się nie zawiodłem:) jest tak model jest jaki jest ale do kosza się nie nadaje a następny będzie jeszcze lepiej, myślę ze jak na początek nie jest najgorzej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Napewno nie jest źle. Jest nieźle i dość schludnie choć niepoprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi