Dexter Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Witam. Obiecałem to i warsztat zakładam. Nazwa warsztatu jest grubo robocza. Galeria będzie nazwana już prawidłowo. Figurka to Utahraptor wykonany z żywicy w skali 1:35. Firma? Hm... Archelaos W skład projektu wejdzie także część elementów Dragona z zestawu 6588. oraz inwencja własna. Oto i zawartość pudełka: Oto i raptor tuż po złożeniu, bez "makijażu" i zabiegów pielęgnujących. Oto i zestaw bonusowy który posłuży jako dawca części: + złom i to co znajdę i się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 U-Raptor przy takim położeniu siodła połamałby chyba kulasy Kozakowi juz przy pierwszych ruchach ...chociaz ukraince to twarde są podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 30 Września 2010 Autor Share Napisano 30 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Dopiero dzisiaj na to wpadłem i muszę przyznać że świetnie to wygląda Cieniowanie tego dinozaura wyśmienite po prostu. Myśle że dobrze by wyglądał gdyby oczy pomalować na żółto nie wiem ale mam jakieś takie skojarzenie co do dinozaurów, zwłaszcza tych mięsożernych. Teraz czekam na figurkę, myślę że poprzerabiasz tego kozaka, wunderwaffe to raczej po 45, a wtedy za wielu ich się chyba już nie ostało. Na pewno wymyślisz coś ciekawego Ps. Mógłbyś wstawiać trochę większe fotki? Bo na tych naprawdę ciężko dokładniej przyjrzeć się pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Ja również poprosiłbym o większe zdjęcia bo stary już jestem oczy nie te co dawniej . A temat ciekawy i wart obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Świetnie to wygląda! Planujesz jakieś wstawki w bardziej jaskrawych kolorach, np. w pióropuszu? Też się zastanawiam, co zrobisz z figurkami, ale mam pewne podejrzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Panowie, następne zdjęcia dam także z możliwością "klikniecia", nie ma problemu. Raptor jest ledwo zaczęty, trochę przy nim jeszcze jest do zrobienia. Oczywiście że czuprynka będzie barwna. Coś w lila lub fioletach. Jeszcze nie wiem. Pracuję też nad siodłem, bo musi dobrze przylegać oraz mieć możliwość zamontowania "czegoś cięższego". Figurant także nie będzie przypominał Dońskiego Kozaka. Dziś z racji dyżuru, ciężko bedzie więcej podłubać przy figurkach, ale postaram się jutro dać aktualizację. P.S. Właśnie ukształtowała się część nazwy... NACHTSCHLACHTGRUPPE "FENRIS" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 3 Października 2010 Autor Share Napisano 3 Października 2010 Dziś po dyżurze popracowałem troszkę przy twarzy raptora. Efekt jeszcze nie osiągnięty, ale prezentujęgo w trakcie malowania. Widok ogólny: klik: Buźka: klik: Po tych zdjęciach popracowałem jescze troszkę nad zębami i językiem gada. Pomalowałem też szpony i dokończyłem łapki. Teraz poznęcam się nad "twarzą" Jegra co to ma dosiadać tego rumaka. P.S. Proszę o wybaczenie z racji użycia brutalnego flesha, ale jestem za bardzo zmęczony by rozkładać cały sprzęt. Jutro zrobię fotki bez błysku do aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Witam, tym pomysłem mnie rozwaliłeś. Jestem ciekaw finalnego efektu. Malowanie piór fajnie wyszło, oczy również. Jedynie mam zastrzeżenia do barwy irokeza, jak dla mnie jakoś do całości nie pasuje, może odcienie czerwieni byłyby leprze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Irokez fajnie kontrastuje z resztą opierzenia.. ale głębia oka po prostu świetna.. ciekawym jeźdźca, który go dosiądzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Oczko lepsze niż to sobie wyobrażałem . Możesz napisać jak osiągnąłeś taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 W sprawie wykonania oka poszło PW. Dziś poprawiłem szpony, język i cieniowanie łap i nóg raptora. Pozostało poprawić lekko uzębienie. Podmalowałem także boczki i grzbiet gada. Poprawiłem też lekko irokeza. Oto widok ogólny: klik: A to ujęcie poprawionej paszczy i kończyny górnej: klik: To tyle z malowania. Dzis także zaczęła się krystalizować postać jeźdźca. Będzie to NACHTJAGERRAUBITER Zrobiłem "buzię", oraz zarys siodła. Siodło będzie jeszcze modyfikowane tak samo jak i "twarz". Także gotowa jest broń jeźdźca. Gotowa, znaczy posklejana, nie pomalowana. Jutro składam całe ciało jegra. klik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Wielkie dzięki za wyjaśnienie na PW myślę że się przyda. Świetnie się ten niemiec zapowiada, wzorowałeś się może na ludziach pustyni ze Star Wars? Bo jakieś takie dziwne wrażenie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 6 Października 2010 Autor Share Napisano 6 Października 2010 Oto i stan na ... wczoraj Osadziłęm lekkie siodło. Dziś pracuję nad nim nadal i postaram się złożyć już w całość figuranta. klik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Osadzenie jegra. Jeździec jest zaczęty. Z racji L4, prace troszę nabiorą szybkości. Klik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Muszę powiedzieć, że mi się bardzo podoba. Będziesz robił jakąś podstawkę ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Steam/CyberPunkowo się zapowiada figurant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Niezłe! Tak się zastanawiam, czy nie lepiej byłoby wydłużyć paski strzemion i wyprostować nogi jeźdźca, tak, żeby siedział w bardziej "średniowieczny" sposób. Wtedy nie byłoby ryzyka, że będzie zawadzać piętami o uda dinozaura w biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Jasne że będzie winietka Jakaś taka ... hm... klimatyczna? Coś mi się tłucze po głowie ale nie jest jeszcze sprecyzowane. Na Raptorze nie jeździłem co prawda i nie mam zielonego pojęcia czy jeździec będzie zawadzał nogami o uda gada Powiedzmy że w czasie biegu, siedzący zmienia swą pozycję tak by było wygodnie i jemu i rumakowi Poniżej stan pracy na teraz. Za chwilkę zaczynam dalszą zabawę z figurantem, jego bronią oraz siodłem. klik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Sądząc po spodniach to chyba kozak będzie No i coraz bardziej nie mogę się doczekać zakończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 7 Października 2010 Autor Share Napisano 7 Października 2010 Uf... na dziś dość. Reszta jutro. Znaczy dziś ale rano Klik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Października 2010 Autor Share Napisano 8 Października 2010 Pozostały już tylko korekty, lekkie poprawki, dodanie kilku elementów i zrobienie winietki. Jutro zabieram się za winietkę. Pomysł i plan już jest. Elementy także. A oto i stan na dziś: Klik: klik: Kolejne zdjęcia, mam nadzieję że już będą w galerii. Jeśli nie, To dam tu coś co jeszcze ciekawego wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Może jeszcze jakieś oznaczenia na figuranta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi