Skocz do zawartości

Dragon

wolvi

Rekomendowane odpowiedzi

Może pytanie dziecinne, ale niestety czy w zestawie gdzie jest napis 3 in 1

np. http://www.dragonmodelsltd.com/html/6223p1.htm

znaczy, że w pudełku są części do 3 modeli czy części na jeden model, ale można sobie wybrać jedną z 3 wersji???

Tak tylko żaden mi nie pasuje, a potrzebuje 251 C na wóz sanitariuszy i 251/7 D z 2,8 cm lub 251/7 D i 3,7 cm (Pioniery obydwa)

Ato tylko Dragon produkuje, a właśnie 6223 lub 6224 są 3 in 1 i myślałem, że

to takie PRAWDZIWE 3 in 1

P.S.> 6223 ma nie powiem jakie dodatkowe elementy ( ładunki 3kg, 12kg skrzynki, kable i itp) tylko goliata brakuje

tyle, że akurat 251 dragona to bardziej "wyrób transporteropodobny", a już szczególnie 251/7. mostki szturmowe do przerobienia na klej, reszta za wąska, z błędami w płycie podłogowej i kilku innych miejscach (z tą płytą jest różnie w różnych zestawach - są chyba również poprawne)

TUTAJ jest zresztą mały przewodnik po dostępnych zestawach 251-ki

Nie - bez lawety - samo działko.
znaczy laweta to dolna częśc do przemieszczania, górna służy do strzelania, całośc jest na ramce 10x15cm, mowa o dragon 6223.nawet chińczyk nie wyrywałby ztakiej ; np kółek , żeby co ; zaoszczędzić ,http://www.dragonmodelsltd.com/html/6223parts.htm

Ejj...

W Dragonie 6223 masz samą rusznicę sPzB 41 - na ramce "c". Do tego nowy dach - N10. I wsio.

A Dragonowi chce się wyrywać części z ramek - popatrz ich ramki do Pz. 38(t)...

Wolvi, a kto Ci zabrania zrobić z AFV'owskiego Drillinga Ausf.C Krankenwagen'a? A sPzB 41 może uda Ci się załatwić - dorobienie do dachu AFV mocowania dla niego jest banalne.

Powie krótko i tak muszę kupić 251 C

http://www.dragonmodelsltd.com/html/6187-main%20page.htm

bo

>łatwo przerobić na 251/8 (mam już od razu zbiornik)

>nigdy nie robiłem 251 C

>a i tak cała diorama to ma być tylko dragon !!! (wozy i większość figurek)

a 6224 też kupię bo ma dużo dodatków, kalki !!! i tak będzie dach, i wystarczające dla mnie działko 3,7 cm, a mostki zawsze mogę bez problemu przerobić

Dragon 6187 jest bardzo słaby - to pierwszy Hanomag Dragona - ma na prawdę sporo błędów. Choćby brak nitów na błotnikach...

[...]a mostki zawsze mogę bez problemu przerobić[...]

Jak potrafisz bez problemu przerobić mostki Dragona na poprawne, to po co w ogóle kupujesz 251ke DML'a - zrobisz sobie całą od podstaw :>

Btw - poprzez dach masz na myśli plandekę?

Pozdrawiam

Tak plandeka

Dobra poddaje się, wygrałeś kupie AFV Club AF35S35 "3 in 1" Sd.Kfz. 251/1 Ausf.D i jakoś będę uprawiał dziki seks z pierdyliardem delikatnych ramek, w końcu i tak będę miał 3 tacki w cenie 2 ( nie kupuje przez internet, a w sklepie do którego uczęszczam, to jest ten zestaw wariat: ) , a drilinga zostawię sobie na podstawę D i sanitarka, będzie git.

P.S> Za dodatkami Dragona to będę

Tak ad Drilling na Ausf.D z zestawu 3in1 - użyj podstawy z ramki (nie żywicznej), nie wklejaj "poduszki" przy celowniku, tarcza Drillinga - od podstaw (prosta robota - wymaga trochę cierpliwości przy wycinaniu z blaszki/płytek plastikowych).

Tak na razie - są jeszcze ze dwie rzeczy wewnątrz które można poprawić...

PS Jedyna rzecz za którą możesz płakać u DML'a to ogniwka - reszta to taki bonus ;)

Czy mam popsuć 251/2 ( ze skrzynkami) czy mam zamiast MG 42 walnąć Drilinga na 251/7 ??????

Btw Czy można połączyć 251/7 z 251/21

Stuka Zu Fuss to zwykły 251/1 z dodanym stelażem mod wyrzutnie...

Czy mam popsuć 251/2 ( ze skrzynkami) czy mam zamiast MG 42 walnąć Drilinga na 251/7 ??????

Eee... o co Ci chodzi? Z trzeciego Ausf.D będziesz mógł zrobić albo Drillinga, albo Stukę...

Btw Czy można połączyć 251/7 z 251/21

NIE! ;)

Pozdrawiam

Ejj...

W Dragonie 6223 masz samą rusznicę sPzB 41 - na ramce "c". Do tego nowy dach - N10. I wsio.

A Dragonowi chce się wyrywać części z ramek - popatrz ich ramki do Pz. 38(t)...

Wolvi, a kto Ci zabrania zrobić z AFV'owskiego Drillinga Ausf.C Krankenwagen'a? A sPzB 41 może uda Ci się załatwić - dorobienie do dachu AFV mocowania dla niego jest banalne.

zajrzyj na wskazana strone dragona , a co do 6187 to jest obecnie najtanszą wersja ( parę złotych )

Mam ten model w domu i wiem co jest na ramkach Zresztą na owej stronie wyraźnie widać, że to sama rusznica

a co do 6187 to jest obecnie najtanszą wersja ( parę złotych )

70-80 zł to "parę złotych". Nieźle. Osobiście wolę dołożyć dychę, lub dwie i mieć pełnoprawny produkt...

6224 wersja c z działkiem, 6223 wersja D z rusznica , w lewym dolnym rogu, skorzystaj z powiekszenia, -cała rusznica, ja też mam ten model . ramka ta nie może być na C , gdyz jest to częśc wzoru 6056: rusznicy ze spadochroniarzami. widocznie zaopatrujesz sie w trefny towar

Edytowane przez Gość

PaK 3,7 cm to jak najbardziej działo, nie działko ppanc. ...

xgerman_antitank2_spzb41.jpg

Zdjęcie ze strony: http://www.lonesentry.com

Tak wygląda sPzB 41 na "normalnej" lawecie. To co jest na ramce to podstawa dla spadochroniarzy (jakby się uprzeć, to w zasadzie można nazwać to lawetą...więc przyznaje Ci racje). I jak najbardziej jest to ramka "c" (rzuć okiem do instrukcji)

Pozdrawiam

Z powodu, że do dioramy potrzebuje 3x251, to zakupię 3 in 1 AFV Club AF25S25 i 6224 Dragona. I będzie git

Jeszce, będę musiał polatać, za

>6131

>6275

>6115

>6002 -> czy ten jeszcze znajdę?

>6194