wolvi Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Może pytanie dziecinne, ale niestety czy w zestawie gdzie jest napis 3 in 1 np. http://www.dragonmodelsltd.com/html/6223p1.htm znaczy, że w pudełku są części do 3 modeli czy części na jeden model, ale można sobie wybrać jedną z 3 wersji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 niestety ta druga opcja. pudło z trzema kompletnymi modelami w środku oferuje chyba tylko AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 28 Lutego 2007 Share Napisano 28 Lutego 2007 Niestety da się z tego złożyć jeden model - są 3 wersje do wyboru i po sklejeniu zostaje Ci pół kilo niewykorzystanych części, które możesz zachować, albo zamienić na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 28 Lutego 2007 Autor Share Napisano 28 Lutego 2007 TY i jakoś sobie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 Tutaj jest "PRAWDZIWE" ( 3 in 1 ) http://www.allegro.pl/item170465896_afv_club_35s35_sdkfz_251_3_modele.html ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 1 Marca 2007 Autor Share Napisano 1 Marca 2007 Tak tylko żaden mi nie pasuje, a potrzebuje 251 C na wóz sanitariuszy i 251/7 D z 2,8 cm lub 251/7 D i 3,7 cm (Pioniery obydwa) Ato tylko Dragon produkuje, a właśnie 6223 lub 6224 są 3 in 1 i myślałem, że to takie PRAWDZIWE 3 in 1 P.S.> 6223 ma nie powiem jakie dodatkowe elementy ( ładunki 3kg, 12kg skrzynki, kable i itp) tylko goliata brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 tyle, że akurat 251 dragona to bardziej "wyrób transporteropodobny", a już szczególnie 251/7. mostki szturmowe do przerobienia na klej, reszta za wąska, z błędami w płycie podłogowej i kilku innych miejscach (z tą płytą jest różnie w różnych zestawach - są chyba również poprawne) TUTAJ jest zresztą mały przewodnik po dostępnych zestawach 251-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisowski Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 znaczy rusznica jest z lawetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 Nie - bez lawety - samo działko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisowski Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Nie - bez lawety - samo działko.znaczy laweta to dolna częśc do przemieszczania, górna służy do strzelania, całośc jest na ramce 10x15cm, mowa o dragon 6223.nawet chińczyk nie wyrywałby ztakiej ; np kółek , żeby co ; zaoszczędzić ,http://www.dragonmodelsltd.com/html/6223parts.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Ejj... W Dragonie 6223 masz samą rusznicę sPzB 41 - na ramce "c". Do tego nowy dach - N10. I wsio. A Dragonowi chce się wyrywać części z ramek - popatrz ich ramki do Pz. 38(t)... Wolvi, a kto Ci zabrania zrobić z AFV'owskiego Drillinga Ausf.C Krankenwagen'a? A sPzB 41 może uda Ci się załatwić - dorobienie do dachu AFV mocowania dla niego jest banalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 5 Marca 2007 Autor Share Napisano 5 Marca 2007 Powie krótko i tak muszę kupić 251 C http://www.dragonmodelsltd.com/html/6187-main%20page.htm bo >łatwo przerobić na 251/8 (mam już od razu zbiornik) >nigdy nie robiłem 251 C >a i tak cała diorama to ma być tylko dragon !!! (wozy i większość figurek) a 6224 też kupię bo ma dużo dodatków, kalki !!! i tak będzie dach, i wystarczające dla mnie działko 3,7 cm, a mostki zawsze mogę bez problemu przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Dragon 6187 jest bardzo słaby - to pierwszy Hanomag Dragona - ma na prawdę sporo błędów. Choćby brak nitów na błotnikach... [...]a mostki zawsze mogę bez problemu przerobić[...] Jak potrafisz bez problemu przerobić mostki Dragona na poprawne, to po co w ogóle kupujesz 251ke DML'a - zrobisz sobie całą od podstaw :> Btw - poprzez dach masz na myśli plandekę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 5 Marca 2007 Autor Share Napisano 5 Marca 2007 Tak plandeka Dobra poddaje się, wygrałeś kupie AFV Club AF35S35 "3 in 1" Sd.Kfz. 251/1 Ausf.D i jakoś będę uprawiał dziki seks z pierdyliardem delikatnych ramek, w końcu i tak będę miał 3 tacki w cenie 2 ( nie kupuje przez internet, a w sklepie do którego uczęszczam, to jest ten zestaw wariat: ) , a drilinga zostawię sobie na podstawę D i sanitarka, będzie git. P.S> Za dodatkami Dragona to będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Tak ad Drilling na Ausf.D z zestawu 3in1 - użyj podstawy z ramki (nie żywicznej), nie wklejaj "poduszki" przy celowniku, tarcza Drillinga - od podstaw (prosta robota - wymaga trochę cierpliwości przy wycinaniu z blaszki/płytek plastikowych). Tak na razie - są jeszcze ze dwie rzeczy wewnątrz które można poprawić... PS Jedyna rzecz za którą możesz płakać u DML'a to ogniwka - reszta to taki bonus ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 5 Marca 2007 Autor Share Napisano 5 Marca 2007 Czy mam popsuć 251/2 ( ze skrzynkami) czy mam zamiast MG 42 walnąć Drilinga na 251/7 ?????? Btw Czy można połączyć 251/7 z 251/21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 5 Marca 2007 Share Napisano 5 Marca 2007 Stuka Zu Fuss to zwykły 251/1 z dodanym stelażem mod wyrzutnie... Czy mam popsuć 251/2 ( ze skrzynkami) czy mam zamiast MG 42 walnąć Drilinga na 251/7 ?????? Eee... o co Ci chodzi? Z trzeciego Ausf.D będziesz mógł zrobić albo Drillinga, albo Stukę... Btw Czy można połączyć 251/7 z 251/21 NIE! ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisowski Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Ejj... W Dragonie 6223 masz samą rusznicę sPzB 41 - na ramce "c". Do tego nowy dach - N10. I wsio. A Dragonowi chce się wyrywać części z ramek - popatrz ich ramki do Pz. 38(t)... Wolvi, a kto Ci zabrania zrobić z AFV'owskiego Drillinga Ausf.C Krankenwagen'a? A sPzB 41 może uda Ci się załatwić - dorobienie do dachu AFV mocowania dla niego jest banalne. zajrzyj na wskazana strone dragona , a co do 6187 to jest obecnie najtanszą wersja ( parę złotych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Mam ten model w domu i wiem co jest na ramkach Zresztą na owej stronie wyraźnie widać, że to sama rusznica a co do 6187 to jest obecnie najtanszą wersja ( parę złotych ) 70-80 zł to "parę złotych". Nieźle. Osobiście wolę dołożyć dychę, lub dwie i mieć pełnoprawny produkt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisowski Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 (edytowane) 6224 wersja c z działkiem, 6223 wersja D z rusznica , w lewym dolnym rogu, skorzystaj z powiekszenia, -cała rusznica, ja też mam ten model . ramka ta nie może być na C , gdyz jest to częśc wzoru 6056: rusznicy ze spadochroniarzami. widocznie zaopatrujesz sie w trefny towar Edytowane 7 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 PaK 3,7 cm to jak najbardziej działo, nie działko ppanc. ... Zdjęcie ze strony: http://www.lonesentry.com Tak wygląda sPzB 41 na "normalnej" lawecie. To co jest na ramce to podstawa dla spadochroniarzy (jakby się uprzeć, to w zasadzie można nazwać to lawetą...więc przyznaje Ci racje). I jak najbardziej jest to ramka "c" (rzuć okiem do instrukcji) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 6 Marca 2007 Autor Share Napisano 6 Marca 2007 opis budowy z 6224 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=887 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 6 Marca 2007 Autor Share Napisano 6 Marca 2007 Z powodu, że do dioramy potrzebuje 3x251, to zakupię 3 in 1 AFV Club AF25S25 i 6224 Dragona. I będzie git Jeszce, będę musiał polatać, za >6131 >6275 >6115 >6002 -> czy ten jeszcze znajdę? >6194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Te wszystkie figurki + Hanomagi na jedną dioramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 7 Marca 2007 Autor Share Napisano 7 Marca 2007 Tak dio ma mieć w planach 40x60 cm i 25 cm wysokości ale pewnie się skurczy,do 40X40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi