Skocz do zawartości

Revell: T34/85 1:72

Mati_Chaos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Jest to moja pierwsza galeria na tym forum (i w ogóle chyba w całym życiu). Modelarstwem interesuje się ponad rok, lecz wcześniej nie było umiejętności, sprzętu i takich tam innych. Model który chciałbym wam zaprezentować to Revellowski T34/85 w skali 1:72. Wygląda jak wygląda, no bo brak umiejętności, sprzętu (dysponowałem wtedy zaledwie trzema Pactrami, zwykłym pędzelkiem i tym co udało mi się ,,pożyczyć" od mamy gdy nie patrzyła.) Model zastał wykonany prosto z pudła, jedyną rzeczą od siebie jest antena (tak tak wiem jest krzywo przyklejona i za gruba, lecz po ilości prób zrobienia tejże antenki i wulgaryzmów jakich udało mi się wytoczyć wolałem ją zostawić tak jak jest).

No ale do rzeczy, oto zdjęcia:

DSC02133.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02135.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02136.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02137.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02138.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02139.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02140.JPG

bypicasa2html.gif

DSC02142.JPG

bypicasa2html.gif

Wszelkie komentarze mile widziane ( te dobre i te złe również)

Pozdrawiam

Jak na roczny staż w "zawodzie" nie jest źle Gąsienice są fatalne co prawda, ale to raczej nie Twoja wina, zapewne uroki zestawowych. Natomiast antena woła o pomstę do nieba, usuń i wymień na kawałek drutu

Czym brudziłeś koła wygląda nawet fajnie.

Od tego właśnie modelu zaczęła się kiedyś moja przygoda z modelarstwem

Z tego co pamiętam to z gąskami w tym modelu miałem przeogromne problemy, a jedyne co zrobiłem własnym sumptem to uchwyty na wieży i antena z wyciągniętej nad świeczką plastikowej ramki

Powodzenia w dalszych pracach!

A do mnie jakoś nie przemawia to brudzenie kół. Wygląda, jakby same koła przeleżały trochę czasu w wodzie, a potem założono je na czołg. Reszta modelu wygląda, jakby była niedokończona - tylko pokryta farbą. Co do anteny - był sobie taki serial "Czterej Pancerni i Pies". W którymś odcinku Czterej Pancerni (i Pies) złamali antenę i do rozpięcia drutu użyli jakiejś przygodnie napotkanej bodajże sosenki. I ta antena tak mi się jakoś z tym filmem kojarzy... Co do gąsienic - te z zestawu są zdecydowanie za krótkie.

pozdrawiam

Grzesiek

Dzięki za liczne komentarze. Koła to już w późniejszym czasie pobrudziłem gdy zdobyłem pigment Vallejo o nazwie Burnt Sienna, po prostu brałem trochę na pędzelek i wklepywałem, a później chyba utrwaliłem go zwykłym lakierem do włosów mojej mamy. Nad anteną trochę popracuje i wstawie zdjęcia z obecnego stanu.

Pozdrawiam

A do mnie jakoś nie przemawia to brudzenie kół. Wygląda, jakby same koła przeleżały trochę czasu w wodzie, a potem założono je na czołg

święta racja

Antenkę można zrobić z drucika, albo z odpowiednio cieńkiego włosa szczotki Ta co jest w dalszym ciągu jest ciut za gruba.

Suchy pędzel srebrnym wygląda malowniczo, ale troszkę bardziej warhammerowo niż realistycznie. Obicia możesz spróbować na początek zamiast farbkę zrobić ostro zaostrzonym ołówkiem, wyjdą znacznie bardziej subtelne.

Ale generalnie jak na początki to głowa do góry.