Mati_Chaos Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Witam Wszystkich. Jest to moja pierwsza galeria na tym forum (i w ogóle chyba w całym życiu). Modelarstwem interesuje się ponad rok, lecz wcześniej nie było umiejętności, sprzętu i takich tam innych. Model który chciałbym wam zaprezentować to Revellowski T34/85 w skali 1:72. Wygląda jak wygląda, no bo brak umiejętności, sprzętu (dysponowałem wtedy zaledwie trzema Pactrami, zwykłym pędzelkiem i tym co udało mi się ,,pożyczyć" od mamy gdy nie patrzyła.) Model zastał wykonany prosto z pudła, jedyną rzeczą od siebie jest antena (tak tak wiem jest krzywo przyklejona i za gruba, lecz po ilości prób zrobienia tejże antenki i wulgaryzmów jakich udało mi się wytoczyć wolałem ją zostawić tak jak jest). No ale do rzeczy, oto zdjęcia: Wszelkie komentarze mile widziane ( te dobre i te złe również) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Jak na roczny staż w "zawodzie" nie jest źle Gąsienice są fatalne co prawda, ale to raczej nie Twoja wina, zapewne uroki zestawowych. Natomiast antena woła o pomstę do nieba, usuń i wymień na kawałek drutu Czym brudziłeś koła wygląda nawet fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Od tego właśnie modelu zaczęła się kiedyś moja przygoda z modelarstwem Z tego co pamiętam to z gąskami w tym modelu miałem przeogromne problemy, a jedyne co zrobiłem własnym sumptem to uchwyty na wieży i antena z wyciągniętej nad świeczką plastikowej ramki Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Zmiłuj się i usuń tą "antenę" ps. ładne brudzenie kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A do mnie jakoś nie przemawia to brudzenie kół. Wygląda, jakby same koła przeleżały trochę czasu w wodzie, a potem założono je na czołg. Reszta modelu wygląda, jakby była niedokończona - tylko pokryta farbą. Co do anteny - był sobie taki serial "Czterej Pancerni i Pies". W którymś odcinku Czterej Pancerni (i Pies) złamali antenę i do rozpięcia drutu użyli jakiejś przygodnie napotkanej bodajże sosenki. I ta antena tak mi się jakoś z tym filmem kojarzy... Co do gąsienic - te z zestawu są zdecydowanie za krótkie. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_Chaos Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 Dzięki za liczne komentarze. Koła to już w późniejszym czasie pobrudziłem gdy zdobyłem pigment Vallejo o nazwie Burnt Sienna, po prostu brałem trochę na pędzelek i wklepywałem, a później chyba utrwaliłem go zwykłym lakierem do włosów mojej mamy. Nad anteną trochę popracuje i wstawie zdjęcia z obecnego stanu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 A do mnie jakoś nie przemawia to brudzenie kół. Wygląda, jakby same koła przeleżały trochę czasu w wodzie, a potem założono je na czołg święta racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Te koła są jakby zardzewiałe, nie ubłocone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 ale w tym "przelezeniu czasu w wodzie" Chodzi o to, ze sa zbyt zardzewiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati_Chaos Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Witam! Jak obiecywałem zamieszczam zdjęcia z obecnego stanu. Doszedł wash, suchy pędzel i obowiązkowo nowa antena. A teraz zdjęcia: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Antenkę można zrobić z drucika, albo z odpowiednio cieńkiego włosa szczotki Ta co jest w dalszym ciągu jest ciut za gruba. Suchy pędzel srebrnym wygląda malowniczo, ale troszkę bardziej warhammerowo niż realistycznie. Obicia możesz spróbować na początek zamiast farbkę zrobić ostro zaostrzonym ołówkiem, wyjdą znacznie bardziej subtelne. Ale generalnie jak na początki to głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Zgadzam się z opinią R_Mazziego. Na dodatkowych zbiornikach paliwa widać ślady łączenia ich z dwu połówek. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi