Matthew Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Witam wszystkich forumowiczów! Na początek link do warsztatu: viewforum.php?f=87 Słów kilka. Szczerze, bez skromności - nie wyszedł mi zupełnie ten Hetz. Nie tak jak chciałem, błędów jest dużo. Nawet kalki mi się świecą co mi się ostatnio w ogóle nie zdarzało. Użyłem pierwszy raz płynów Set i Sol, plotem jeszcze sido, potem próbowałem leczyć sido po raz kolejny i na koniec lakier matowy i ja nie wiem o co chodzi za dużo tych rainsów i zbyt mocne. To samo się tyczy obić których robić nie umiem. Wash z olei artystycznych Van Gogha, dodatki lufa aluminiowa + kilka własnych przeróbek, błoto to pigmenty i w sumie to chyba tyle. Wahałem się, czy go pokazywać, ale skoro zacząłem warsztat to już warto skończyć Poddaje go Waszej ocenie. Nie wiem czy brać się teraz za kolejny tank czy za latadło Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Superaśny Model, tylko te kalki walą po oczach. Fakt coś musiałeś sknocić z tymi płynami. Ogólnie to mi się bardzo podoba. Obicia proponuję Ci robić gąbeczką, wychodzą przepięknie, i bardzo łatwo i prosto. Maczasz gąbeczkę wycierasz prawie do sucha na papierze i stemplujesz delikatnie, tam gdzie chcesz, efekt jak w mordę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Bardzo ładny modelik. Jest tylko jedno małe ale jak na moje mało jeszcze doświadczone oko-jak już sam zauważyłeś kalki się świecą i poddaj je trochę obróbce postarzania , zwłaszcza numery boczne bo rażą nowością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 piękny model tylko te kalki, chodz w sumie nie są aż tak straszne, bier się chłopie za kolejny tank (proponuję panterę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 9 Października 2010 Autor Share Napisano 9 Października 2010 Dziękuję Panowie za komentarze i dobre słowo! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Model super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 Witam! Sam model jest OK. Podoba mi się. Kalki psują trochę efekt , no i te błoto. Jest go za dużo i wygląda jak fusy od kawy. No i ta szmata na błotniku jakoś mi nie pasuje. Poza tym jest fajnie i efektownie. Ps. Tydzień temu wsadziłem takiego na forum. viewtopic.php?t=23096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi