larry Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Po długiej przerwie skończłem mojego drugiego szmatopłata. Model SMER w skali 1/72, malowany pędzlem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Fajne maleństwo, gratuluję. Mam wrażenie, że przyciemniłeś lekko cały model eksponując jaśniejsze użebrowanie i kratownicę, jeśli tak, to mnie się to podoba. Trochę mi nie pasują naciągi, gdyż wydają się być za grube. Jakiej użyłeś żyłki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Myślałem , że ładne pierwszowojniaki wychodzą tylko w 48 ...a tu taka niespodzianka ;) Bardzo ładny tylko mu chyba kółka nie trzymają geometrii , albo złudzenie moje takie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darste Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Bardzo ładny i czysto wykonany model. Tylko podziwiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted October 24, 2010 Author Share Posted October 24, 2010 Trochę mi nie pasują naciągi, gdyż wydają się być za grube. Jakiej użyłeś żyłki? żyłka 0,1 mm nie ma chyba cieńszej jeśli chodzi o koła jest chyba ok. jest oczywiście trochę niedociągnięć ale wybaczcie. Następny postaram się zrobić lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Zważywszy, że to taki kurdupelek modelik prezentuje się bardzo okazale. Jest czymś w rodzaju modelu poglądowego pt "Jak może wyglądać model dobrze pomalowany pędzlem?". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klondike Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Model fajny ale Smer i 1;72 ,nie przypominam sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted October 24, 2010 Author Share Posted October 24, 2010 Model fajny ale Smer i 1;72 ,nie przypominam sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreeN Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Trochę mi nie pasują naciągi, gdyż wydają się być za grube. Jakiej użyłeś żyłki? żyłka 0,1 mm nie ma chyba cieńszej jeśli chodzi o koła jest chyba ok. jest oczywiście trochę niedociągnięć ale wybaczcie. Następny postaram się zrobić lepiej. Jest cieńsza żyłka Model bardzo ładny. U mnie w szafce czeka, ale wersja 1:48 Eduarda Fokker Eindecker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klondike Posted October 24, 2010 Share Posted October 24, 2010 Dzieki larry za przypomnienie i gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Bardzo przyjemny w odbiorze modelik ze świetnie wyglądającym śmigłem. Jedyne nad czym bym się nieco bardziej poznęcał to karabin maszynowy. Przydałoby się go pomalować na imitację oksydy i lekko poprzecierać odcieniami szarości. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted October 25, 2010 Author Share Posted October 25, 2010 Jest cieńsza żyłka Jaka to żyłka? Gdzie ją można dostać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Najcieńsza jaką kupowałem w zwykłym wędkarskim sklepie miała średnicę 0,06 mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retopa Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 W niektórych lepiej zaopatrzonych sklepach wędkarskich można nabyć żyłkę przyponową 0,04 mm. Model świetny, chociaż przód powinien mieć imitację polerowania (charakterystyczne kółka na aluminium). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Używam żyłki 0,07mm, ale spróbuję kupić 0,04mm, gdyż żylki po malowaniu wypadają grubiej. Nie zmienia to faktu, że modelik godnie się prezentuje i z chęcią bym go przygarnął na swoją półkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted October 25, 2010 Author Share Posted October 25, 2010 Nawet nie wiedziałem, że tak cienka żyłka istnieje. Poprosiłem w kilku wędkarskich o najcieńszą i dostawałem 0,1. trzeba będzie poszukać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Model fajny ale Smer i 1;72 ,nie przypominam sobie To chyba przepak Eduarda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 w rzeczy samej dokładnie to wygląda na przepak,swego czasu analizowałem to. i to nie jest jedyny przepak eduarda,który zrobił smer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts