larry Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Po długiej przerwie skończłem mojego drugiego szmatopłata. Model SMER w skali 1/72, malowany pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Fajne maleństwo, gratuluję. Mam wrażenie, że przyciemniłeś lekko cały model eksponując jaśniejsze użebrowanie i kratownicę, jeśli tak, to mnie się to podoba. Trochę mi nie pasują naciągi, gdyż wydają się być za grube. Jakiej użyłeś żyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Myślałem , że ładne pierwszowojniaki wychodzą tylko w 48 ...a tu taka niespodzianka ;) Bardzo ładny tylko mu chyba kółka nie trzymają geometrii , albo złudzenie moje takie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darste Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Bardzo ładny i czysto wykonany model. Tylko podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Trochę mi nie pasują naciągi, gdyż wydają się być za grube. Jakiej użyłeś żyłki? żyłka 0,1 mm nie ma chyba cieńszej jeśli chodzi o koła jest chyba ok. jest oczywiście trochę niedociągnięć ale wybaczcie. Następny postaram się zrobić lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Zważywszy, że to taki kurdupelek modelik prezentuje się bardzo okazale. Jest czymś w rodzaju modelu poglądowego pt "Jak może wyglądać model dobrze pomalowany pędzlem?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Model fajny ale Smer i 1;72 ,nie przypominam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry Napisano 24 Października 2010 Autor Share Napisano 24 Października 2010 Model fajny ale Smer i 1;72 ,nie przypominam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Trochę mi nie pasują naciągi, gdyż wydają się być za grube. Jakiej użyłeś żyłki? żyłka 0,1 mm nie ma chyba cieńszej jeśli chodzi o koła jest chyba ok. jest oczywiście trochę niedociągnięć ale wybaczcie. Następny postaram się zrobić lepiej. Jest cieńsza żyłka Model bardzo ładny. U mnie w szafce czeka, ale wersja 1:48 Eduarda Fokker Eindecker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 Dzieki larry za przypomnienie i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Bardzo przyjemny w odbiorze modelik ze świetnie wyglądającym śmigłem. Jedyne nad czym bym się nieco bardziej poznęcał to karabin maszynowy. Przydałoby się go pomalować na imitację oksydy i lekko poprzecierać odcieniami szarości. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Jest cieńsza żyłka Jaka to żyłka? Gdzie ją można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Najcieńsza jaką kupowałem w zwykłym wędkarskim sklepie miała średnicę 0,06 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 W niektórych lepiej zaopatrzonych sklepach wędkarskich można nabyć żyłkę przyponową 0,04 mm. Model świetny, chociaż przód powinien mieć imitację polerowania (charakterystyczne kółka na aluminium). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Używam żyłki 0,07mm, ale spróbuję kupić 0,04mm, gdyż żylki po malowaniu wypadają grubiej. Nie zmienia to faktu, że modelik godnie się prezentuje i z chęcią bym go przygarnął na swoją półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Nawet nie wiedziałem, że tak cienka żyłka istnieje. Poprosiłem w kilku wędkarskich o najcieńszą i dostawałem 0,1. trzeba będzie poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Model fajny ale Smer i 1;72 ,nie przypominam sobie To chyba przepak Eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 w rzeczy samej dokładnie to wygląda na przepak,swego czasu analizowałem to. i to nie jest jedyny przepak eduarda,który zrobił smer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi