skikut87 Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 (edytowane) Od razu pisze by nie było WARSZTAT BĘDZIE DOŚĆ RZADKI ze względu na to iż składam model w Krakowie a mogę go malować w Kielcach... INBOX modelu znajdziecie tutaj http://plastic-models-store.com/index.php?main_page=product_info&products_id=685 Ja do tego dołożyłem blaszki Edka Gaski MW i aktualnie czekam na lufę RB Zrobiona od nowa faktura odlewu na osłonie działa Dorobienie wszelakich spawów oraz zrobienie otwartego wizjera kierowcy Dorobienie spawów uchwytów błotników z blaszki aluminiowej nie z piwa-nie chce mi się ich prostować wydechy były rozwiercane szpachlowanie i cudowne... sam nie wiem czemu ich po prostu od nowa nie zrobiłem?? i na razie tyle dziś kończę obrabianie gaśnic a potem w ramach relaksu zis 3:) Edytowane 30 Października 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Jak na razie dla mnie bomba. Widać duży nakład pracy jaki w model włożyłeś. Fajne detale. Nie wiem czy ze spawami a raczej z ich fakturą nie poszalałeś trochę ale i tak mi się podoba. Powodzenie w dalszych etapach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 Dzięki milo widzieć ze komuś się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 Zmniejsz fotki, jeżeli tego ie zrobisz, zostaną usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Witam dziś będzie mały kroczek do przodu ale to popołudniem Mam pytanie i prośbę do was koledzy czy nie ma ktoś może jakiegoś ciekawego malowania dla SU 152?? byk bym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 (edytowane) czasem się zastanawiam czy w ogóle kogoś interesuje to co kleje ?? No ale cóż jak obiecałem tak jest oto małe postępy tak co by było jasne przyklejone podwozie lufa obrobiona osłona działa odchudzony reflektor i oskrobane gąski których wedle mych wyliczeń albo będzie na styk albo braknie. Nigdy już w życiu nie kupie tych gąsek są tragiczne !! A tu dzielny kibic mych zmagań Uploaded with ImageShack.us Edytowane 7 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Wszystko wygląda cacy oglądam dalej co się będzie działo z malowaniem gdyż po dewastacji błotników będzie chyba mocno styrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 takie było założenie wstępne pojazd ma być zmęczony życiem a co z tego wyjdzie się okaże. Myślę o delikatnym zimowym kamo do niego co by przegryź ta zieleń coś takiego jak to http://en.valka.cz/files/thumbs/t_9987.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Zmniejsz fotki, jeżeli tego ie zrobisz, zostaną usunięte. Dokładnie. Chętnie bym obejrzał te fotki w "normalnej" rozdzielczości 800x600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Zmniejsz fotki, jeżeli tego ie zrobisz, zostaną usunięte. Dokładnie. Chętnie bym obejrzał te fotki w "normalnej" rozdzielczości 800x600. Wyżej poprawione a tu z pierwszego posta poprawione mam nadzieje ze teraz będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Witam mam takie pytanie gdyż planuje jutro wycieczkę do obi czy znajdę tam jakiś fajny lakier który mógł by mi posłużyć jako podkład na mój model?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Czy znajdziesz tam coś fajnego to trudno mi powiedzieć, ale ja osobiście jako podkładu, bynajmniej pierwszej warstwy używam spreju do malowania felg "srebrnego", świetnie się trzyma plastiku, nie do zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Witam niewielki postęp ale zawsze coś Zrobiona faktura płyt pancerza, naprawiana usterka z tylną klapa sklejone kola zrobiona lampa i klakson teraz siedzę i kleje gąsienice tu specjalnie daje nie wyraźne zdjęcie bo na nim najlepiej wyszła faktura płyt Co myślicie nad takim moim pomysłem by dać 2 przednie kola inne niż pozostałe tak jak tu?? i wtedy zostaje mi koło z ,,dziurami,, które mogę położyć w niemieckim stylu na błotniku i nadziać w nie szpilek tak jak tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 tylko ze w niemieckim stylu byly uchwyty na blotnikach zeby kolo osadzic :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Pewnie głupie, ale co jest ten "ARK" w nazwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 uchwyt można dorobić lub zrobić jakieś liny które to trzymają :P pytanie cz pomysł dobry?? ARK to jest nazwa firmy która robi ten model (i jeszcze parę innych dziwadełek rosyjskich ) czyli inaczej przepak dawnego eastern express - tez się dziwiłem na początku ze takie coś istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam dziś Su dostał podkład i kolorek przy okazji do testowałem sobie nowa technikę malowania i muszę powiedzieć ze jestem zadowolony a tak się prezentuje co o tym myślicie i przy okazji załapał się na pryskanie ZIS 2 Teraz ciężka decyzja jakie numery powinien mieć SU?? czy je malować ręcznie cz dawać kalkę... bo potem to już to co najlepsze czyli sido i paćkanie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Jak dla mnie to bombowo czekam na dalsze etapy malunku i brudku . A jeszcze pytanko co jest nie tak z tymi gąskami gdyż tez chciałem sobie je sprawić ale jak lipa to lepiej plastiki które mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 po pierwsze maja straszne niedolewki lub nadlewki po drugie sa masakrycznie pokrzywione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam! Ładnie to wygląda. Co to za farba? Strasznie fajnie wygląda ten kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 marioba z tym będzie problem może powiem jak go malowałem 1. jako podkład metalizer model mastera 2. model master 1712 field green z czarnym H33, proporcje na oko ale z tego co kojarzę mniej więcej 1 ml H33 na 9 MM. 3 teraz Cieniujemy MM z dosłownie kropelka czerni 4 poki jeszcze mokre dajemy cienie z samego MM mocno rozcieńczonego 5 cieniujemy najbardziej oświetlone barbole MM plus kropelka H24 Lub inaczej potrzebne Ci MM 1712 field green H33 H24 i leć na oko aż Ci się kompozycja spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 idąc za ciosem zrobiłem oznaczenia i trochę obić jak myślicie nada się czy więcej obić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Witam! marioba z tym będzie problem Nie ma problemu. Sam robię mixty - łamańce kolorystyczne. Mieszam , maluje próbkę, suszę i patrzę czy mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 ladna robota malarska, oznaczenia akurat tak jakby je pijany rosjanin malował, pelen realizm ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Model miodzio, obicia są świetne, oznaczenia również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi