Tomek_gnr Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 no to czekam na foty ; ) więcej złota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 jadymy z koksem. gaśnica na miejscu, już pożar niestraszny. lina lezy ale brakuje jej jeszcze częsci zapięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 I znów podglądnąłem jeden szczegół. Ale czy aby grille nie są za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 RE5PECT za te zamki na zasobniku i walizce . Wiem ile to nerwów potrafi zszargać, jeszcze to mocarne uczucie gdy podczas zaginania zawiasów na klamerce blaszka robi : BRZDĘK i leci w puszysty dywan albo w sobie tylko znanym kierunku:P. Btw. kleisz czy lutujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Cześć Bardzo fajny warsztat, oglądam z zaciekawieniem. Czekam oczywiście na malowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Grill jest ok, to zagiecie po bokach jest zgodnie z instrukcja ; ) Oj tak, potrafi to napsuć nerw a jeszcze tyle przede mną, kleje na CA. Do malowania jeszcze daleko ale ogolnie szału nie bedzie, jednobarwne malowanie + sprobuje sie pobawic troche modulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 troche nowych rzeczy porobionych... doszedl klocek uszczelka i ten oszczep juz na miejscu lol, lina tak jak na zdjeciu po jednej stronie troche zwisa. Przyznam szczerze ze zmontowanie tej zapinki voyagera tak zeby byla ruchoma zakrawa na cud, ja sie poddałem, pobluzgałem troche a potem na CA ja zlepilem. zrobione 2 przednie wyrzutniki. Przewierciłem te tamiyowe na wylot, dodałem z tyłu blaszke i kabelek do odpalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Świetnie Ci to idzie, niesamowita ilość szczegółów oby tak dalej A tak na marginesie nie obawiasz się ze Ci te mikro blaszki odlecą wraz z farba bądź ze farba zakryje niektóre szczegóły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 ano boje sie troche, szczegolnie o wentylator wieży ale wszystko jest testowane lekkim oporem nozyka czy sie trzyma ; ) o szczegoly sie nie boje bo wiadomo ze aerograf kladzie bardzo cienka warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Pieknie Ci idzie ten tank. Bedzie na czym sie wzorowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 małe postępy. doszło troche gratów na pancerz. wycior dostał zamknięcie, po drugiej stronie jeszcze czeka na zrobienie. narzędzia są z dragona, lina na kadłubie to nie produkt voyagera ale eureka, za to linka do naciagania gasienic bedzie od voyagera, jest ciensza i mimo ze nie miedziana to jest calkiem elastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 Cacy tylko wymień tą lufę od mg bo się jakoś gryzie z całością twojej pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 26 Listopada 2010 Autor Share Napisano 26 Listopada 2010 lufka niestety zostaje, jest nawiercona, szału nie ma ale tragedii tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 26 Listopada 2010 Share Napisano 26 Listopada 2010 No, żeby tylko nie było połączenia części widać, bo tak poza tym to Tamiya dobrze odwzorowała lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 lufe odwzorowała niezle, ale wymienilem hamulec na dragonowy bo ladniejszy. postępy... wziałem się za tył. wydechy wklejone, w jednym klapka sie ułamała i zagineła w dywanie, akurat musiał upasc na wylot pancerne osłony wydechów uzupełnione o te grzybki wystające po bokach, kawalek rozciagnietej na ogniu ramki do odpowiedniej grubosci, potem nagrzewamy noz i splaszczamy koncówke. Ja splaszczylem akurat gotowy plastikowy pręcik voyagera. doszedł detal przy blotnikach lina do naciagania gasienic i klocki do przykrecania blotników, lina od voyagera, jest ciensza od eureki ale formowało sie ją troche kiepsko. Moze nawet uda sie pod nia wepchnac kalke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Radość dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 komplet wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Aż żal malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Jaki żal pomalować, będzie lepiej wyglądało. zawsze można popatrzeć na MW jak te szczegóły poklejone wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Jak Ty dajesz rade z tymi zapinkami do narzędzi? Mnie to prawie zabiło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 one nie sa w pelni ruchome w mojej wersji, gdybym mial polaczyc naraz 3 czesci wpasowując te zawiasiki w 4 dziurki naraz to bym do reszty nerwy stracil do tego. Dobrze jest sobie dolna czesc zapinki przykleic do czegos zeby nie musiec jej przytrzymywac przy spasowywaniu rączki. Potep sie lekko odkleja calosc nozykiem i na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 jedziemy z koksem. jak widać doszły osłony wydechów i lewarek w ktorym dorobiłem miedziane uchwyty. Doszly tez szekle z przodu ale nie warto bylo fotografowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Mam nadzieję, że nie podziurawisz tych osłon kulami... Bo już mam odruch zwrotny jak widzę 72-giego Tygrysa z przestrzelinami na wydechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 No to wyglada na to że tym razem zawartość Twojego żołądka pozostanie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Szkoda że błotników z blaszki nie zrobiłeś, nie było w zestawie voyager'a ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi