Skocz do zawartości

Tiger I early - Tamiya

Tomek_gnr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

RE5PECT za te zamki na zasobniku i walizce . Wiem ile to nerwów potrafi zszargać, jeszcze to mocarne uczucie gdy podczas zaginania zawiasów na klamerce blaszka robi : BRZDĘK i leci w puszysty dywan albo w sobie tylko znanym kierunku:P.

Btw. kleisz czy lutujesz?

Grill jest ok, to zagiecie po bokach jest zgodnie z instrukcja ; )

Oj tak, potrafi to napsuć nerw a jeszcze tyle przede mną, kleje na CA.

Do malowania jeszcze daleko ale ogolnie szału nie bedzie, jednobarwne malowanie + sprobuje sie pobawic troche modulacja.

troche nowych rzeczy porobionych...

DSC01667.JPG

doszedl klocek

DSC01668.JPG

uszczelka i ten oszczep juz na miejscu lol, lina tak jak na zdjeciu po jednej stronie troche zwisa. Przyznam szczerze ze zmontowanie tej zapinki voyagera tak zeby byla ruchoma zakrawa na cud, ja sie poddałem, pobluzgałem troche a potem na CA ja zlepilem.

DSC01673.JPG

DSC01669.JPG

zrobione 2 przednie wyrzutniki. Przewierciłem te tamiyowe na wylot, dodałem z tyłu blaszke i kabelek do odpalania.

Świetnie Ci to idzie, niesamowita ilość szczegółów oby tak dalej

A tak na marginesie nie obawiasz się ze Ci te mikro blaszki odlecą wraz z farba bądź ze farba zakryje niektóre szczegóły??

ano boje sie troche, szczegolnie o wentylator wieży ale wszystko jest testowane lekkim oporem nozyka czy sie trzyma ; ) o szczegoly sie nie boje bo wiadomo ze aerograf kladzie bardzo cienka warstwe.

małe postępy.

DSC01680.JPG

doszło troche gratów na pancerz.

DSC01679.JPG

wycior dostał zamknięcie, po drugiej stronie jeszcze czeka na zrobienie.

narzędzia są z dragona, lina na kadłubie to nie produkt voyagera ale eureka, za to linka do naciagania gasienic bedzie od voyagera, jest ciensza i mimo ze nie miedziana to jest calkiem elastyczna.

• 2 weeks later...

lufe odwzorowała niezle, ale wymienilem hamulec na dragonowy bo ladniejszy.

postępy...

DSC01687.JPG

wziałem się za tył. wydechy wklejone, w jednym klapka sie ułamała i zagineła w dywanie, akurat musiał upasc na wylot pancerne osłony wydechów uzupełnione o te grzybki wystające po bokach, kawalek rozciagnietej na ogniu ramki do odpowiedniej grubosci, potem nagrzewamy noz i splaszczamy koncówke. Ja splaszczylem akurat gotowy plastikowy pręcik voyagera.

DSC01694.JPG

doszedł detal przy blotnikach

DSC01691.JPG

DSC01697.JPG

lina do naciagania gasienic i klocki do przykrecania blotników, lina od voyagera, jest ciensza od eureki ale formowało sie ją troche kiepsko. Moze nawet uda sie pod nia wepchnac kalke

one nie sa w pelni ruchome w mojej wersji, gdybym mial polaczyc naraz 3 czesci wpasowując te zawiasiki w 4 dziurki naraz to bym do reszty nerwy stracil do tego. Dobrze jest sobie dolna czesc zapinki przykleic do czegos zeby nie musiec jej przytrzymywac przy spasowywaniu rączki. Potep sie lekko odkleja calosc nozykiem i na model.