sir.michal Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) No i dobrnąłem do końca. Model,figurki jak i podstawka skończone, z modelu jestem bardzo zadowolony,jest to mój pierwszy skończony współcześniak ale i nie ostatni. Co do wykonania modelu przez Trumpetera to znalazło by się kilka wad i niedomówień ale są one tak małe ,że szkoda o nich pisać. To może teraz czego użyłem do zbudowania tej scenki. Model: M1134 Stryker ATGM Trumpeter 1:35. Figurki:U.S Army Crewman Trumpeter 1:35 oraz US 101 st Airbome Divisin Crew także Trumpeter 1:35 Konwersje" Tobołki for M1126 Stryker Legend 1:35 Znak z internetu podobnie jak tabliczka na tyle modelu. Podłoże to piasek z nad morza oraz papier ścierny. Chciał bym także podziękować Erykowi (Skinerowi3) za pomoc przy figurantach i nie tylko Zdjęcia wykonane dzięki uprzejmości Pana Wojtka z http://hobby.szeroka5.pl/ któremu za nie bardzo serdecznie dziękuje. Model wyjściowy: A teraz już właściwa galeria: Warsztat jak by ktoś pominął: viewtopic.php?t=23398&start=0 Miłego oglądania i komentowania. PS:Następny model to: M551 Sheridan ''Gulf War" z Academy warsztat już wkrótce. A i jak pisałem prędzej model można będzie obejrzeć jutro i po jutrze na zawodach w Grudziądzu.A szukać go proszę w kategori dioramy. Pozdrawiam Michał [/b] Edytowane 12 Listopada 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ładny model, gratulacje, chociaż mogłeś wycieniować tobołki. Ale przy podstawce zupełnie się nie postarałeś, wygląda na zrobioną na siłę Za duża, pusta, płaska, bez wyrazu. Piasek nasypany na drodze nie wygląda za dobrze. Super, że w kompozycji nie zrobiłeś linii równoległych do ramki, ale z kolei przekręciłeś wszystko o 45 stopni i ustawiłeś model prostopadle do jezdni - to też nie wygląda korzystnie. Moim zdaniem choćby tylko zmiana ustawienia modelu dałaby wiele. Lepiej wyglądałaby ogólna kompozycja i wykorzystanie miejsca. Tabliczki też chyba nie zamierzasz zostawić tam, gdzie jest na zdjęciach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Zamierzam. A i to jest moja pierwsza podstawka następne będą lepsiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Zamierzam. Twoja sprawa. Ale mam prośbę - ustaw Strykera w kilku różnych pozycjach i pstryknij zdjęcia z góry. Także w takim położeniu, jak jest teraz. Da się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Da, ale pewno bez odrywania modelu się nie obejdzie. Po długim namyśle doszedłem do wniosku że na dioramie stanie jeszcze jakiś wrak nie wiem co to będzie a nie kiedy się tam pojawi ale będzie. Jak macie jakiś namiar na gotowe wraki albo na jakiś model z którego mógł bym zrobić wrak to wklejajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Jakiegoś żywicznego wraka robi MIG Productions. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 jest ok , tobołki i figurki przydało by się wycieniować, ale takie też są dobre, droga - no cóż lepszy efekt byś uzyskał pigmentami, a na wrak proponuję jakieś bmp albo t-62, skif ma tanie, a do roli "wraku" dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Wyszło fajnie, widać postęp Jedynie podstawka psuje cały efekt, jest tam zdecydowanie za pusto. Jeśli jest to możliwe, to można także prosić o parę zbliżeń P.S. Może dorób tam jakieś dołki, górki, a w przyszłości postaw obok Strykera jakiś inny pojazd, np. HMMWV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 a na wrak proponuję jakieś bmp albo t-62, skif ma tanie, a do roli "wraku" dobre T-62 zdominowało bi mi całą scenkę. a w przyszłości postaw obok Strykera jakiś inny pojazd, np. HMMWV Laughing No miałem zamiar postawić jakiś wrak cywilnego pojazdu,ale pomysł z HMMWV to też nie głupi pomysł. Pożyjemy zobaczymy na razie muszę zrobić coś z gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Model już nie stoi na '' podstawce'' tylko jest wolnym strzelcem. A tu widać że się podoba: Medale z Grudziądza i Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 I co da sam medal jak nie ma dyplomu na udokumentowanie tego? Hm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi