pioter1981 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Witam. Przedstawiam Mój pierwszy model po około 13 letniej przerwie jest to Boeing 737 - 800 w malowaniu Sobelair ,pierwszy z małej seri pasażerów. Kadłub malowałem białym sprayem reszte elementów farbami Humbrol pedzlem. Zdjęcia są jakie są [telefon]. Myśle że jak na pierwszy raz po tak długiej przerwie nie jest tak zle . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 No jak na taką przerwę to jest okej Ale niebieski który zastosowałeś jest stanowczo za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Bardzo fajny model, mnie ostatnio także coraz bardziej kusi powrót do początków (wychowałem się na pasażerach rodem z DDR). Drobne uwagi do modelu - sloty wyglądają na nierówno pomalowane i chyba za bardzo się kolega pospieszył z malowaniem dziobu od prawej strony - taki "celulit" się tam zrobił. Gratuluje udanego powrotu do modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ja również mam w zamyśle złożenie takiego modelu, ale w barwach Eurocyprii. Jak na tak długą przerwę może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter1981 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Przyznaje troche reka drżała przy wykończeniu , na warsztacie mam a 319 BMI i 747 - 400 Lufthansy mysle że bedzie lepiej chociaż co do a 319 mam wątpliwosci ale prace trwają . w planach a 320 Lufthansa i 737 Haribo moze a 320 WizzAir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darles92 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 A ja, chociaż sam mam rozdłubane Airbus A-310 i Boeing 737 to muszę się czepić tego co najbardziej razi, a mianowicie wingletów. Wydaje mi się że nie mają one prawidłowego kształtu, lecz nie wykluczam że mogę być w błędzie... Jeśli nie mam racji, to bardzo przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Masz rację. Tutaj Revell się nie popisał. Winglety są o połowę za szerokie i trochę za niskie. Do tego te kolory. Ten niebieski powinien byś taki jak napis "sobel air". Tutaj dokładnie ten egzemplarz http://www.airliners.net/photo/Sobelair/Boeing-737-86Q/0365860/M/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Wydaje mi się że nie mają one prawidłowego kształtu, lecz nie wykluczam że mogę być w błędzie... Jeśli nie mam racji, to bardzo przepraszam. Masz rację. Revell spaprał robotę, ale było już o tym wspominane na forum, więc nic nowego . Nawet pokazywane jest jak je przerobić by miały poprawny wygląd. Ja osobiście klecąc 738 KLM nie przerabiałem wingletów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter1981 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Ten niebieski powinien byś taki jak napis "sobel air". Przyznaje ten kolor to niewypał powinien być ciemniejszy .Nauczka nie wierzyć do końca instrukcji malowania tylko wzorować sie na orginałach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thon Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Przyznaje ten kolor to niewypał powinien być ciemniejszy .Nauczka nie wierzyć do końca instrukcji malowania tylko wzorować sie na orginałach . W instrukcji jest farbka nr 51 "ultramarine" która pasowałaby idealnie. Ogólnie model prezentuje się dostojnie. Coś niepokojącego dzieje się z farbą pod owiewką pilotów. Sam jestem w trakcie malowania benka z tego samego pudła ale w malowaniu air berlin, nie wiem dlaczego nikt jeszcze go nie wykonał w tej wersji, wszyscy wybierają sobelair'a. Patrząc na twój model martwi mnie najbardziej zadarcie silników do góry, już ktoś kiedyś wstawiał tutaj 738 od revell'a z tym samym problemem, u mnie jest to samo, sprawdziłem przymierzając na sucho silniki do skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Sam jestem w trakcie malowania benka z tego samego pudła ale w malowaniu air berlin, nie wiem dlaczego nikt jeszcze go nie wykonał w tej wersji, wszyscy wybierają sobelair'a. Bo jest łatwiejszy (wiem bo sam też zrobiłem sobelair'a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 I na dodatek AirBerlin jest brzydki Ja mam tego samego na warsztacie, tyle że w malowaniu KLM. Duże ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 I na dodatek AirBerlin jest brzydki EEEEE tam Ładniejszy niż ten sobolewski ;) A w tym modelu, choć nie jest zły, strasznie mię prawa strona dziobu razi... chyba bardziej niż opłakiwane już nie po raz pierwszy winglety . Niemniej fajnie, że kolejny cywil się pojawił na forum mnie ostatnio także coraz bardziej kusi powrót do początków (wychowałem się na pasażerach rodem z DDR). Jakbym siebie słyszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter1981 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Witam ,mam jedno pytanie czy da sie usunąć kalkomanie i ponownie je użyc .Zamierzam poprawić ten niebieski bo troche straszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Jesli ich nie zawerniksowales lakierem, to powinny odejsc po zmoczeniu woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Operacja może być dość bolesna. Trzeba być delikatnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi