dweler Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 witam oto co zbudowalem jako alternatywa dla osob ktore nie chca wywalac hajsu na kompresor albo nie chce im sie budowac wlasnego. potrzebne elementy: drut stalowy-5 zyla wezyk 4x6mm-5zl sprezony gaz 400ml do czyszczenia sprzetu elektronicznego-12zl poxipol mialem ale ok 9-12zl(zalezy gdzie) aerograf robilem tak:docinamy odpowiednia dlugosc weza,naciagamy na koncowke w aero i koncowke w puszcze z powietrzem.kazde polaczenie wzmacniamy zaciskajac drutem.pozadnie obsmarowujemy poxipolem.psiukamy dziala.oczywiscie trzeba jakos zablokowac zawor w puszce ale to juz nie problen,np tasma.zdjecia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 heh i na co to? wystarczylo kupic gaz w puszce i podlaczyc koncówke , a nie jakies czarowanie .;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 W ogóle to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Marca 2007 Autor Share Napisano 15 Marca 2007 dziala,dziala.jaki gaz,jaka koncowka??gdzie to kupic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 Ja i tak wolę swój inhalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 jaki gaz,jaka koncowka??gdzie to kupic?? Np. tutaj: http://hawid.com.pl/wamod_gaz_pedny_do_aerografow_750ml-p-68.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Pamiętaj jednak, że butla się kiedyś skończy i co wtedy? tka np w połowie malowanie? Kompresor jednak wydajniejszy a inwestycja długoterminowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Moje pierwsze doświadczenia z aero + butla (oryginalna) nie są zachęcające. Pomalowałem podkładem kosz naczepy (ten między siodłem a osiami), 2 zbiorniki i jeszcze jakąś pierdółkę i butla się zamroziła. Nie sposób było wyregulować. Kolejny raz pomalowałem same zbiorniki i jakieś drobniejsze rzeczy i butla 500ml się skończyła. Kupiłem kompresor, ale na razie nie pracowałem z nim, bo wykorzystuję farby w spray'u z OBI - 300ml za 8zł. Wybór kolorów dość duży, efekt niezły. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 i butla się zamroziła. "(...)W czasie rozprężania gazu, zgodnie z prawami fizyki, następuje szybkie schładzanie pojemnika , a co za tym idzie spadek ciśnienia. Można wtedy wsadzić butelką do pojemnika z LETNIĄ wodą. W żadnym przypadku nie wolno stosować gorącej wody. Nie należy też wstrząsać w czasie pracy pojemnikiem, bo zamiast gazu będzie się wydostawać płyn." opis produktu ze sklepu, który podał Majek. a co do pojemności, to racja, że szybko schodzi zawartość butli... Niestety nie starcza na zbyt długo. Kompresor zawsze jest lepszym rozwiązaniem na dłuższą metę. A zawsze można go sobie zrobić z części po lodówce, albo (ktoś nawet na forum pokazywał ostatnio przy jakimś modelu) z opony samochodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Jakby ktos chcial, to ja mam do odstapienia jedna butle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 "(...)W czasie rozprężania gazu, zgodnie z prawami fizyki, następuje szybkie schładzanie pojemnika , a co za tym idzie spadek ciśnienia. Można wtedy wsadzić butelką do pojemnika z LETNIĄ wodą. W żadnym przypadku nie wolno stosować gorącej wody. Nie należy też wstrząsać w czasie pracy pojemnikiem, bo zamiast gazu będzie się wydostawać płyn." To akurat wiedziałem od początku, tylko nie przypuszczałem, że tak szybko ta butla "schodzi" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Moje pierwsze doświadczenia z aero + butla (oryginalna) nie są zachęcające. Pomalowałem podkładem kosz naczepy (ten między siodłem a osiami), 2 zbiorniki i jeszcze jakąś pierdółkę i butla się zamroziła. Nie sposób było wyregulować. Kolejny raz pomalowałem same zbiorniki i jakieś drobniejsze rzeczy i butla 500ml się skończyła. Kupiłem kompresor, ale na razie nie pracowałem z nim, bo wykorzystuję farby w spray'u z OBI - 300ml za 8zł. Wybór kolorów dość duży, efekt niezły.Pozdrowienia Racja , ja miałem butle Revell'a i po 5 minutach zabawy szron na łapach jak butle dotknąłem:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi