kwiatektatek Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Model skończyłem kilka miesięcy temu (warsztat: viewtopic.php?t=20594&highlight= ), ale że to czasu na nic nie mam, to i galeria dopiero teraz. Flitzer składał się bardzo przyjemnie. Jedyna niedoskonałość spasowania to dysza silnika. Ciut za gruba, przez co kadłub nie schodził się w tylnej części. Naprawa tego błędu była bardzo prosta - opiłowałem dyszę i wszystko gra. Troszkę problemu przysporzyło mi też złożenie podwozia głównego, ale tutaj winna była błędna instrukcja. Rysunki podwozia znalezione w necie wyjaśniły sprawę. Popełniłem jednego, większego babola: płaty przykleiłem z zerowym wzniosem, a drewniana makieta tego samolotu miała wznios dodatni. W gruncie rzeczy jednak nie wiadomo jak potoczyły by się losy konstrukcji. Kolejna wersja mogła mieć inny wznios. Zostawiłem więc skrzydła w spokoju. Model malowałem pactrami i gunze c. Działania prowadziłem nocami, więc zapach rozcieńczalnika gunze nie sprowadzał mi na głowę niezadowolonych domowników:) Zapraszam do obejrzenia mojego dzieła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 no i bardzo przyjemny model wyszedł ! gratuluje dobrze pomalowany, kalki pięknie siadły, podwozie b. przyjemnie wykończone, jedyny szkopuł to te raczej niczym nie uzasadnione nadmierne okopcenia za slotami (a cała maszyna czysta, słusznie zresztą) ale jak pisałeś że się uczysz/ćwiczysz to jasna sprawa generalnie fajnie że po dość długim warsztacie ukończyłeś projekt i nie zapomniałeś go nam pokazać pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Bardzo fajnie prezentująca się maszynka Nie lubię przepadam za niemieckimi maszynami, ale ta jest ciekawa i oryginalna.Wykonanie również całkiem do rzeczy. Jedyne rzeczy, których bym się uczepił to brak washa i oszklenie, któremu mogłeś zafundować kąpiel w Sidoluxie. Poza tymi dwiema sprawami, jest ok Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 ta jest ciekawa i oryginalna Tia, taki faszystwoski Vampire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Tia, taki faszystwoski Vampire Smile Zawsze oryginalniejszy niż kolejny Bf-109 czy Fw-190... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Obaj macie rację: jest nieco podobny do vampire'a i jest zajebisty. Wszystkie moje modele są zajebiste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Obaj macie rację: jest nieco podobny do vampire'a i jest zajebisty. Wszystkie moje modele są zajebiste! I tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi