Skocz do zawartości

[11.11] Armata plot 40m wz.36 [S-Model, Eduard][1:35]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No niby nic... ale jak jeszcze doszło wczoraj szlifowanie przejścia kadłub-skrzydło w żywicznej Iskrze, to tęsknym wzrokiem zacząłem patrzeć na pudła wtryskowym KUBem czy Migiem-23....

Napisano

Ech szkoda że wcześniej nie zacząłeś z tym Boforsem.

Sam zostałem ofiarą S-Modela Wszystkim, którzy chcą kupić wyroby tej firmy polecałbym najpierw pismo " Przebudźcie się" ( właściwie tytuł a nie treść). Niemniej jednak cena czyni cuda

Fajny temat będę zaglądał bo sam potrzebuje informacji dotyczących Boforsów w Afryce. Czyli takiego jak robisz.

Ktoś wie jak to jest z kołami kiedy, itd... koła sześciośrubowe a kiedy pięcio. Kiedy laweta "kanadyjska" weszła do produkcji ?

dobra nie truję będę patrzył jak sobie radzisz z materią bo mój ma parę okrutnych wad materiałowych ( niedolane śruby na kołach, wypływ żywicy z formy na komorze zamkowej itp) bąble pomijam

trzymam kciuki

Napisano
....

dobra nie truję będę patrzył jak sobie radzisz z materią bo mój ma parę okrutnych wad materiałowych ( niedolane śruby na kołach, wypływ żywicy z formy na komorze zamkowej itp) bąble pomijam

trzymam kciuki

Mam to samo

• 3 weeks later...
Napisano

Ech straszny ten S-model, dlatego u mnie posłuży do kanibalizacji. Natomiast bronek jest świetny i z bebechami. A sądząc z ramek i częsci "niedowykorzystania" pojawi sie również na innej lawecie

bronekbofors.th.jpg

Czy to prawda że sześciośrubowe kola charakteryzowały głównie polskie wyroby?

Napisano

A czy nie mowa jest o Boforsie i jego lawecie?

Napisano

Czy to prawda że sześciośrubowe kola charakteryzowały głównie polskie wyroby?

Polskie wyroby - motocykle, ciężarówki, ciągniki, działa, przyczepy ...

Armata Boforsa wz 36 to koła 6 śrubowe, przyczepy sprzętowe i amunicyjne to już koła z 8 śrubami.

Napisano

Dzizas Jendrass przeca wiem żeś obryty we wrzesniu, ale moje pytanie dotyczyło li tylko boforsa w nawiązaniu do mego wcześniejszego postu

Ktoś wie jak to jest z kołami kiedy, itd... koła sześciośrubowe a kiedy pięcio. Kiedy laweta "kanadyjska" weszła do produkcji ?

Już więcej nie będę pytał bo skończy się na garnkach SHL