artoor_k Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Cześć! Przedstawiam in-box modelu samolotu YF-23 firmy Italeri w skali 1:72. Jak na swój wiek całkiem niezły oraz duży jak na 1:72. I trochę szczegółów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 model stary ale jary, dla mnie ta maszyna była o niebo ciekawsza niż YF-22, który zresztą Italeri wypuściło razem z tym modelem, oba były b. porządnie wykonane i nie ukrywam ciągle chodzą mi gdzieś tam po głowie... thx za inbox ! może mnie zmotywuje w końcu... pozdrawiam! p.s. artur jak byś chciał ciekawy film dokumentalny o YF-23 to wal na PW. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Ja bym chciał Widzę że nie jestem odosobniony w poglądzie że YF-23 miał ciekawszą sylwetkę niż YF-22 Kiedy warstat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Co Wy widzicie w tych strzałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Co Wy widzicie w tych strzałkach wehh jak by to ująć... potęga technologii i nowoczesności! technika wspomagająca i zwiększająca możliwości człowieka, przesuwanie granicy możliwości coraz dalej, rozwiązania które za 50 lat gdy się rozwiną będą uważane za pionierskie, tak jak my dziś uważamy metalowe konstrukcje z lat 20-30tych (wtedy zapewne też się tym nie zachwycano bo industrialnie obdarto lotnictwo z magii szmatopłatów), i mimo szczęśliwego braku konfliktów na skalę światową, których mało chwalebną zasługą było olbrzymie przyspieszenie technologiczne, jednak postęp odbywający się na naszych oczach, urzeczywistnienie kiedyś jedynie fantastycznych koncepcji, znak czasów i krok w przyszłość... takie tam pitu pitu oki już przestają na mnie działać opary zmywacza tamyi więc kończe mój wywód i spadam bo późno się zrobiło pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Jeśli taka jest wola kolektywu to może założę jakiś warsztat Mi na początku bardziej podobał się F-22 ale naoglądałem się filmów na YT i zdjęć z YF-23 i mnie wzięło. Szkoda że (niestety potwornie drogi) model Collect Aire w 1:48 jest już niedostępny. Chyba bym się poświęcił Szykuje się YF-23 w 1:32 ale to już będzie "masakra portfela :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 No to jeśli jest wola kolektywu, to pozwolę sobie jeszcze dorzucić sugestie jednostki A to już wariant hardcore: Widziałem gdzieś na www.whatifmodelers.com takiego właśnie gotowca - przód od Su-34, kadłub i tył YF-23 i do kompletu powiększone skrzydła. Wyglądał naprawdę seksownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 Su-34 w 1:72 jest chyba nieco za duży żeby go ożenić z YF-23...Może się mylę ale takie mam wrażenie...Co do jednostki to myślałem raczej o: http://pics.livejournal.com/flinkie/pic/000d5qx1.png Wiem jestem monotematyczny Ciekawie wyglądałby też np trójkolorowy izraelski z jakimś kolorowym malunkiem na statecznikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Mówisz i masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Ehh.... sprawiłem sobie takiego jak miałem jakieś 12 lat i chętnie sprawiłbym sobie ponownie. Gdyby któryś z kolegów wiedział coś o ewentualnym wznowieniu tego modelu, lub innym w 1:72, to proszę głośno krzyczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi