BALROG Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 (edytowane) Moja Mała kolekcja niemieckiego sprzętu a dokładniej miniaturowych łodzi podwodnych 1. Neger ( czarnuch ) firmy IRONSIDE Bardzo ładne wyparstki, ale z nadlewami które łatwo się usuwa Największy mankament to matowa kopułka A smaczku dodaje nabrzeże 2. Biber ( bóbr ) firmy ITALERI Bardzo sympatyczny i dokładnie zrobiony modelik 3. Seehund XXVIIB/B5 ( pies morski ) firmy BRONKO Edytowane 19 Listopada 2010 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Extra modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Pozazdrościć, Balrogu. Będziesz je kleił z warsztatem na forum, czy zostawiasz dla nasycenia ocząt ? Aha, ile za Negra i gdzież go kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Na allegro od naszego forumowego kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Fajne te maluchy,będę polował.Moze zrobię sobie mały prezencik na swięta, albo moją kobitkę podpuszczę ,po kiego mi jeszcze jeden krawat?! Ile ich mozna miec! A modelikow nigdy za wiele! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Listopada 2010 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2010 po kiego mi jeszcze jeden krawat?! Ile ich mozna miec! A modelikow nigdy za wiele!Popieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Co do Negera jest właśnie na warsztacie i powiem jedno masakra Spasowanie zerowe różnice między elementami dochodzą do 2mm Masz szpachli idzie Od 3 dni robię wyłącznie nosiciela a raczej jego 4 główne elementy składowe Same torpedy też maja nie wiele wspólnego z spasowaniem Model już kilka razy chciałem zkiblować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 hehe jak chcesz skiblować to ja już czekam z siteczkiem w piwnicy przy rurze odpływowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Witam Właśnie przeczytałem o "doskonałości" Negera . Jako winowajca (poprzedni właściciel) - sory ale nie miałem pojęcia . że będzie tak kiepsko . Generalnie model wyglądał na ładny komplet (szczególnie z nabrzeżem) ale jak się okazało po wycięciu z ramek i rozpoczęciu prac spasowanie całości kiepskie. Mimo tych trudności a na podstawie tego co nam prezentujesz ze swoich prac jestem pewien , że jako doświadczony "majsterkowicz" dasz radę i będzie z tego porządny model. Powodzenia i pozdrawiam andreya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 BALROG, ja z kolei mam pytanie odnośnie jakości wyprasek Psa Morskiego. Swego czasu robiłem SeaWolf'a z Bronco i trochę narzekałem na jakość plastiku. Jak to wygląda w Twoim przypadku ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Lutego 2012 Autor Share Napisano 2 Lutego 2012 Dotarły do mnie dwa gifty Neger Mikromir i Marder mikromir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Do Negra jeszcze sobie Dragona dobuduj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Do Negra jeszcze sobie Dragona dobuduj By go zaraz zatopić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Możesz zawsze postawić obok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Lutego 2012 Autor Share Napisano 3 Lutego 2012 Możesz zawsze postawić obok Jako dodatek/tło do Negera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Hej Pytanie do BALROGA - jak oceniasz "nowego" Negra ( i przy okazji Mardera) w stosunku do modelu Mardera z Ironside ? Wyszedłem ze skali 1/35 i 1/350 ale cały czas interesują mnie nowości w tych skalach oraz ocena jakości ich wykonania. Myślę , że inni też chętnie przeczytają Twoją opinię o tych dwóch "nowych" maleństwach. Na fotkach widać nareszcie właściwy przód w Marderze - a jak tam wygląda reszta ? pozdrawiam andreya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Balrog, cos Ci sie zle przetlumaczylo..."Seehund" to foka po niemiecku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 lew morski też jest z rodziny fok Kilka osób mi podało taka nazwę polską tym bardziej że SEE = Morze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Od 26 lat uzywam tego jezyka na codzien i uwierz mi na slowo, ze "seehund" to foka pospolita. Nie wszystko mozna tlumaczyc doslownie. See to nie tylko morze, ale rowniez jezioro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Ja nie używam tego języka i rzadko go słyszę chyba że oglądam Das Boot,a albo gram w Silent Hunter wtedy angielskiego nie zdzierżę Podały mi nazwę dwie osoby jedna od lat 70 mieszka w Hamburgu a druga ma fakultety z Niemieckiego wiec im wierzę Zwłaszcza że oboje powiedzieli to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 http://de.wikipedia.org/wiki/Seehund Przelacz na jez. polski. http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3956975 W jezyku polskim nie ma zwierzecia, ktore nazywa sie "psem morsim", tak jak nie ma "lwow morskich" (seelöwe), tylko uchatki. Mysle, ze to Cie przekona. Ja sie wylaczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3956975 http://portalwiedzy.onet.pl/80754,,,,foka_pospolita,haslo.html Czyli oboje mamy racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Pojedz gdzies glebiej w Polske i powiedz mojemu rowniesnikowi (mam 54 lata), ze na Helu sa psy morskie. Gwarantuje, ze wytrzeszczy oczy i zapyta, co to takiego i jak "toto" wyglada. Gdy mu wytlumaczysz, ze chodzi o foki, od razu Cie zrozumie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Niestety Balrog ale Misiu ma racje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Niestety Balrog ale Misiu ma racje. Może Misiu i ma racje dla mnie to Pies morski bo już się przyzwyczaiłem, a że to też określenie foki zwyczajnej to jaki problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi