Skocz do zawartości

Kleines U-Boot der Klasse: Neger, Biber, Seehund

BALROG

Rekomendowane odpowiedzi

Moja Mała kolekcja niemieckiego sprzętu a dokładniej miniaturowych łodzi podwodnych

p1150241m.jpg

1. Neger ( czarnuch ) firmy IRONSIDE

Bardzo ładne wyparstki, ale z nadlewami które łatwo się usuwa

p1150254c.jpg

p1150255i.jpg

p1150258.jpg

p1150259.jpg

p1150260.jpg

Największy mankament to matowa kopułka

A smaczku dodaje nabrzeże

2. Biber ( bóbr ) firmy ITALERI

Bardzo sympatyczny i dokładnie zrobiony modelik

p1150249.jpg

p1150250.jpg

p1150251.jpg

p1150252.jpg

p1150253f.jpg

3. Seehund XXVIIB/B5 ( pies morski ) firmy BRONKO

p1150239.jpg

p1150244.jpg

p1150245.jpg

p1150246.jpg

p1150247.jpg

p1150248.jpg

Edytowane przez Gość

Fajne te maluchy,będę polował.Moze zrobię sobie mały prezencik na swięta, albo moją kobitkę podpuszczę ,po kiego mi jeszcze jeden krawat?! Ile ich mozna miec! A modelikow nigdy za wiele!

• 1 month later...

Co do Negera jest właśnie na warsztacie i powiem jedno masakra

Spasowanie zerowe różnice między elementami dochodzą do 2mm

Masz szpachli idzie

Od 3 dni robię wyłącznie nosiciela a raczej jego 4 główne elementy składowe

Same torpedy też maja nie wiele wspólnego z spasowaniem

Model już kilka razy chciałem zkiblować

• 2 weeks later...

Witam

Właśnie przeczytałem o "doskonałości" Negera .

Jako winowajca (poprzedni właściciel) - sory ale nie miałem pojęcia . że będzie tak kiepsko .

Generalnie model wyglądał na ładny komplet (szczególnie z nabrzeżem) ale jak się okazało po wycięciu z ramek i rozpoczęciu prac spasowanie całości kiepskie.

Mimo tych trudności a na podstawie tego co nam prezentujesz ze swoich prac jestem pewien , że jako doświadczony "majsterkowicz" dasz radę i będzie z tego porządny model.

Powodzenia i pozdrawiam andreya

BALROG, ja z kolei mam pytanie odnośnie jakości wyprasek Psa Morskiego. Swego czasu robiłem SeaWolf'a z Bronco i trochę narzekałem na jakość plastiku. Jak to wygląda w Twoim przypadku ?

...

• 1 year later...

Hej

Pytanie do BALROGA - jak oceniasz "nowego" Negra ( i przy okazji Mardera) w stosunku do modelu Mardera z Ironside ? Wyszedłem ze skali 1/35 i 1/350 ale cały czas interesują mnie nowości w tych skalach oraz ocena jakości ich wykonania. Myślę , że inni też chętnie przeczytają Twoją opinię o tych dwóch "nowych" maleństwach.

Na fotkach widać nareszcie właściwy przód w Marderze - a jak tam wygląda reszta ?

pozdrawiam andreya

Ja nie używam tego języka i rzadko go słyszę

chyba że oglądam Das Boot,a albo gram w Silent Hunter wtedy angielskiego nie zdzierżę

Podały mi nazwę dwie osoby jedna od lat 70 mieszka w Hamburgu a druga ma fakultety z Niemieckiego wiec im wierzę

Zwłaszcza że oboje powiedzieli to samo

Pojedz gdzies glebiej w Polske i powiedz mojemu rowniesnikowi (mam 54 lata), ze na Helu sa psy morskie. Gwarantuje, ze wytrzeszczy oczy i zapyta, co to takiego i jak "toto" wyglada. Gdy mu wytlumaczysz, ze chodzi o foki, od razu Cie zrozumie!

Niestety Balrog ale Misiu ma racje.

Może Misiu i ma racje dla mnie to Pies morski bo już się przyzwyczaiłem, a że to też określenie foki zwyczajnej to jaki problem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.