matejson Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 No świetnie Ja w swoim dodgu też chciałem dać łanuch, ale niestety był za duży troche, a bawienie sie w jubilera 1/72 jakoś mnie nie przekonało Co do linki to zgadzam się z Majek'iem. Ja swoją nakręciłem wiertareczką, gdzie drugi koniec był w imadełku . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 jak dla mnie bomba.......jest super, plandeka bardzo mi sie podoba czekam na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Zgadzam się z poprzednikami - lina do wymiany. Model jest za ładny żeby zostawić sznurkową. Skręcałem niedawno taką linkę - użyłem drutu z przewodu antenowego (oplot). Jeden koniec w imadle, drugi w obsadce do wiertełek. Ważne żeby wszystkie odcinki były równomiernie naprężone - inaczej wychodzi brzydko. Po skręceniu przejechałem parę razy paznokciem wzdłuż liny, nierówności się wyrównują. Efekt jest chyba dobry: Ził 157 - 1/35 - Trumpeter A co do łańcuchów w małej skali - tutaj jest opisany fajny sposób: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=706 Proste, a efekt bardzo dobry - sprawdziłem Pozdr Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 nie no ta Twoja lina jest extra gratuluje, Filon proponuje zmienic ta line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Przemek pokaz w innym miejsc utroche wiecej z tego ZIL-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 eee, nie ma co pokazywać. Skleciłem do kupy podwozie i od 2 tygodni budowa stoi w miejscu - czekam na blachy. Ził to część zestawu z "Dźwiną", więc jeszcze długa droga przedemną... Poza tym wolę nie robić relacji z budowy - na PWM-ie dawno temu zacząłem dwie i do dziś nie mogę skończyć Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 Zapewniam Cie, ze u nas Ci sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Właśnie, na pewno Ci się tu uda. Podwozie? A ta maska na zdjęciu z linką to już chyba część nadwozia :P Pokaż Ziła! Pokaż Ziła! PS. A w temacie Famo coś ruszyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 Pokaż Ziła! Pokaż Ziła! no dobra, dobra. Zwykły ził, nic ciekawego na razie: http://img.photobucket.com/albums/v391/jamnik4/zil.jpg Kabina złożona bez kleju, opony też założone "na sucho" Pomyślałem, że jak będę zadowolony z końcowego efektu, to może uda się dać go do "Supermodelu". Niestety, model nie może być wtedu wcześniej prezentowany w sieci.... PS. A w temacie Famo coś ruszyłeś? Ruszyło i to jak! - dorobiłem błotniki Prace zostały wstrzymane z powodu braku Humbrola94 na podwozie. Teraz już go mam, więc w zasadzie możnaby robić dalej, ale jakoś nie mam weny... Pozdr Przemek PS. a, niech tam - jeszcze coś z ził-a. Prawie gotowy silnik: http://img.photobucket.com/albums/v391/jamnik4/sil1.jpg http://img.photobucket.com/albums/v391/jamnik4/sil2.jpg ale ciiiii, jakby co, to nie widzieliście PS2. Oj, bo zaraz dostanę (słuszny zresztą) opieprz za wcinanie się nie w swój wątek. Już uciekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 A propo ziłow to tez mam jednego w swojej kolekcji:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73236c17ea96651e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2246a180268afda3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e8b1feaf7120311.html Wiem ze tylne kola sa troche krzywo ale wtedy jeszcze nie mialem tyle wprawy co teraz... Jezeli sie wam spodoba to wrzuce wiecej fotek o matko nigdy nie pokazywałem swoich modeli publicznie. Z góry dziekuje za wszelka konstruktywna krytyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 i moja podstawowa wypowiedz czysciuch, nanies na niego slady eksploatacji i bedzie gites, a propo paki, dlaczego jest na inny kolor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 paka jest pomalowana na taki sam kolr jak kabina w srodku na brąz o to Ci chodzi?? A co do śladów eksploatacji to sie troche boje ze go schrzanie szczerze mówiac nigdy tego nie robilem, a na nim nie chcialbym sie uczyc, kupie cos za grosze i popraktykuje a na razie zostanie tak jak jest moze z czasem go przybrudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 Chyba wnętrze skrzyni nie było oddzielnie malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 A co do śladów eksploatacji to sie troche boje ze go schrzanie W Twoim przypadku, jeśli masz model polakierowany, możesz pobawić się, bez większego ryzyka pastelami suchymi, jak się nie spodoba to możesz to powycierać, a można nimi porobić całkiem sporo na gotowym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 Nom podłoga i burty były z drewna wiec je pomalowałem na brazowo, ale nie wpadłem na to, że mogły być takie jak reszta, jesli tak to moj bład sorrki nastepnym razem bedzie lepiej obiecuje Dzieks gulus poprobuje :D::D:D:D:D i jak mi sie spodoba to wrzuce foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 25 Maja 2006 Share Napisano 25 Maja 2006 Na drugi raz pisz relacje na forum z budowy każdego następnego modelu a może unikniesz kilku błędów i baboli które wychodzą z własnej niewiedzy . I wtedy napewno następny model będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Dzieks ale nie bedziecie sie ze mnie smiac, moze napisze relacje z Demaga którego własnie buduje...:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 tu nikt nikogo nie wysmiewa, troche rad, Twojej inicjatywy i demag bedzie I-sza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 oks no to jedziemy z koksem :D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 8 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2006 Jednak z wami nie da się lipy wciskać. Wymieniłem nitkę na linę zwiniętą z drucików przy pomocy mikrowiertarki. (po zamknięciu kotów w przedpokoju, udało się zwinąć równo). Wygląda o niebo lepiej, chociaż na fotkach znowu nie widać splotu. Może przy dziennym świetle będzie, jak będę z nim (najprawdopodobniej) w Osowie to porobię. Z kalkomanii też jestem w miarę zadowolony. Na razie, na szybko, kilka fotek przy lichym oświetleniu : Więcej wkrótce, ale chyba już w galerii. Niniejszym zamykam relancję (oczywiście komentarze mile widziane). Kolejny nabyłem na Allegro taki: chciaż teraz dla odmiany chyba podłubię TK3,bo już trochę zacząłem, ale nie wiem, czy mnie nie pokona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 No i teraz linka wyglada rewelacyjnie Tak mialo byc. Fajnie go pobrudziles. Dawaj wiecej fot do galerii! Jak bedziesz je tam wstawial, to nie zapomnij zapodac linka do tej relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 Świetnie Teraz tylko czekać na pożądne fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 Według mnie to jednak splot widać, szczególnie na tej lince na samym wierzchu. Aha, jak na tak zapylony samochód, to czy koło zapasowe nie jest za czyste, trochę jakby jechało na innym samochodzie , czystszym i dopiero przed zrobieniem fotek przepięli do Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carl118 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 kocham ten model ale już miałem go kupić ale zdecydowałem się na dukw italeri 1:35 za 35 złotych no cóż rzadko likwidują sklep z zabawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi