kamil83 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Witam! Po wielu miesiącach model ukończony. Co tu dużo pisać? Jest to Firefly w barwach Maczka. Warsztat tutaj: viewtopic.php?t=21370&postdays=0&postorder=asc&start=0 Poniżej prezentuję zdjęcia. Proszę o konstruktywna krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Witam Cieszy mnie to, że Twój Sherm został już ukończony, ale przydałyby mu się nieco lepsze zdjęcia. Te są zbyt ciemne i nie można dokładnie ocenić wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie, ale tak, jak napisał kornik_69 zdjęcia są zbyt ciemne by lepiej ocenić pracę. Wydaje mi się iż błoto na pojeździe nie "współgra" z błotem podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 model zasługuje na lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Zdjęcia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 Witam! Żaden ze mnie fotograf, ale mam nadzieję, że zdjęcia nieco lepsze. Muszę dodać, że model zmienił ze mną trzy miejsca zamieszkania. Tak swoją droga przeprowadzka to ciężka sprawa dla modelarza. Na szczęście sherm nie uległ żadnym zniszczeniom, choć z innymi modelami było krucho. A teraz foty: I zdjęcie z epoki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Moim zdaniem skopałes malowaniem i brudzeniem całkiem fajny model. Wyglada brudno i nijako , detale zanikaja , nie ma poprostu na czym oka zawiesic. Błoto jest zrobione zbyt monotonnie, brak logiki w jego nanoszeniu i kolorach. Tyle mojego...popraw sie bo fajnie klejisz ale tyragicznie malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Według mnie brudzenie nie wygląda najgorzej, jednakże w takim stanie jak obecnie bardzo przypomina maszynę, której udało się przetrwać ostrzał na plaży Omaha i wyjechać szczęśliwie w głąb lądu. Ogólnie model tak na 4 z minusem. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 No niestety, za dużo tego syfu zdecydowanie, mnie by było szkoda upaćkać tak Tasce, takie historie to na Italeri sie robi :P nawet na wewnetrzna strone włazu na wieży naniosłes błotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Kamil, czołg uwalony ostro, ale do przyjęcia i mnie to nie przeszkadza. Patrząc na nowe fotki nie pasuje grunt. Jest... no nie specjalny. Wykonaj jeszcze raz i przede wszystkim wycofaj czołg do tyłu, zdjęcia nie pokazują..ale tam chyba sporo miejsca za nim zostało. Do gruntu dodaj choćby jakieś krzaczki, trawkę, cokolwiek co nieco zgra pojazd z podłożem. Nie sugeruj się odradzaniem, rób modele jak je widzisz oczyma wyobraźni, a wprawa przyjdzie z czasem. Za czas jakiś zobaczysz gdzie jesteś Ty modelarsko, a gdzie negujący. 3maj się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Całkiem fajny ten sherman firefly. Sam mam shermana tylko tego z krótszą lufą(innym działem). Docelowo chciałbym zbudować ishermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi