athlon5 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Ponieważ mój wytwór z poprzedniego tematu viewtopic.php?t=23074&highlight= niebardzo mi sie podobał postanowiłem go lekko doposażyć i przemalować W zasadzie cofnął się w czasie do stadium prototypu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Nie znam się na pancerce, ale bardzo mi się podoba samo wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Merytorycznie nie wypowiadam się, gdyż moja wiedza na temat Twardego jest nikła, ale estetycznie Twój czołg prezentuje się całkiem do rzeczy. Mam nadzieję, że to nie Twoja ostatnia przygoda z Twardym Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 zmiana fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Fajny, aż mi się zachciało coś współczesnego kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 W jakim on jest kolorze,bo ja na swoim monitorze widzę panzergrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Mogę wiedzieć z jakich materiałów korzystałeś? Właśnie taki (zarówno orginał jak i model) mi się podoba najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 podstawa to t-72 zvezdy i nie przejmowałem się że to nie "jedyna słuszna" Tamiya czy Dragon. Do tego trochę polistyrenu,drucików, rurek,gumy i majeranku Ot taka zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 podstawa to t-72 zvezdy i nie przejmowałem się że to nie "jedyna słuszna" Tamiya czy Dragon. Akurat Zvezda i Dragon to to samo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Akurat Zvezda i Dragon to to samo;) A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Ale skąd ten panzergrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Ale skąd ten panzergrau nie umiałe dokładnie opkreślić koloru więc wymiaszałem kilka farb min.szary.zielony,brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Akurat Zvezda i Dragon to to samo;) zgadza sie ale jak napiszesz Zvezda to jest "be" a jak Dragon to "super" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 zgadza sie ale jak napiszesz Zvezda to jest "be" a jak Dragon to "super" W tym wypadku Dragon też jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Pancerz na przedniej /tej pochyłej/płycie ma niewiele wspólnego z oryginałem. Kolor też nie trafiony,wycięcia w dolnych fartuchach za duże gąsiennice, zupełnie inne,nie mówię o nakładkach gumowych ale o całych gąskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Pancerz na przedniej /tej pochyłej/płycie ma niewiele wspólnego z oryginałem. Nie znów tak niewiele poprostu bez antyposlizgów a te nie zawsze były wycięcia za duże-ok gąski są z zestawu i inne nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 podstawa to t-72 zvezdy i nie przejmowałem się że to nie "jedyna słuszna" Tamiya czy Dragon. Na wstępnie jak to mawiają modelik zacny Zdradził byś może z którego zestawu Zvezdy go wykonywałeś? Bo możliwe, że będę miał więcej pytań Pozdrawiam i gratuluje Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 t 72A numeru nie pamietam bo nie ma mnie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Czyli to zapewne ten zestaw : http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/zve/kit_zve_3552.shtml Tak się składa, że trafi na mój warsztat w terminie kilku dni. Akurat ten będzie wykonywany jako typowy irakijczyk. Masz może jakieś konkretne uwagi odnośnie budowy tego modelu? Będzie prosto z pudła więc nic specjalnego ale wszelkie rady by mnie satysfakcjonowały. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Nie znów tak niewiele poprostu bez antyposlizgów a te nie zawsze były są zupełnie inne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Czyli to zapewne ten zestaw :http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/zve/kit_zve_3552.shtml Tak się składa, że trafi na mój warsztat w terminie kilku dni. Akurat ten będzie wykonywany jako typowy irakijczyk. Masz może jakieś konkretne uwagi odnośnie budowy tego modelu? Będzie prosto z pudła więc nic specjalnego ale wszelkie rady by mnie satysfakcjonowały. Pozdrawiam Piotrek Uwaga na wieżę, trochę szpachli się przyda, dobrze ustaw wyrzutniki granatów, ogólnie Tamiya to to nie jest. Gdzieś na forum jest mój warsztat z irackim T-72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Nie znów tak niewiele poprostu bez antyposlizgów a te nie zawsze były są zupełnie inne: athlonowi chodziło o ERAWę, a gąski faktycznie są inne ale ich wymiana przewyższyła by zapewne cenę modelu. Co do koloru różnie to bywa - mi to wpada lekko w zielony (szczególnie widać to na lufie) Uwaga na wieżę, trochę szpachli się przyda, dobrze ustaw wyrzutniki granatów, ogólnie Tamiya to to nie jest. Zgadza się ale też miałem styczność z tym modelem i muszę powiedzieć że większych problemów nie było. Być może wymaga nieco więcej zabawy ale dla wprawnego modelarza to żaden problem. Model robiony prosto z pudła prezentuje się dobrze a zwaloryzowany o kilka uchwytów szmatek i innych elementów może okazać się świetny. Jeśli komuś zależy to można wymienić lufę choć nie koniecznie. Robiąc typową 72 wypada poprawić fakturę wieży gdyż ta jest dość płytka (nie tak jak na prawdziwym czołgu) Same wypraski zaś są odlane dość ładnie i nie posiadają zbyt wiele "wypychaczy" Tyle ode mnie Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Oczywiście chodziło mi o Erawe -po to dałem zdjęcia. Co do gąsienic: można zastosowac także "standardowe" choć nie tak medialne jak nowego typu{ tak jak w przypadku naszych PT Ze strony BUMAR-U " Czołg może też być wyposażony w klimatyzację, pomocniczy układ napędowy oraz gąsienice z nakładkami gumowymi, które umożliwiają jazdę po drogach asfaltowych. " z naciskiem na MOŻE tu poszedłem "po kosztach" No i wreszcie wiem skąd ten "panzergrau " Pirer-u mnie własnie ruszył warsztat "irakijczyka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Super, bardzo mi się podoba. Czy ex jest dlatego że experimental? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Super, bardzo mi się podoba. Czy ex jest dlatego że experimental? Dlatego ,że to wersja eksportowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi