Skocz do zawartości

PT-91ex po raz drugi

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Merytorycznie nie wypowiadam się, gdyż moja wiedza na temat Twardego jest nikła, ale estetycznie Twój czołg prezentuje się całkiem do rzeczy.

Mam nadzieję, że to nie Twoja ostatnia przygoda z Twardym

Pozdrawiam

Kornik

Pancerz na przedniej /tej pochyłej/płycie ma niewiele wspólnego z oryginałem.

Nie znów tak niewiele poprostu bez antyposlizgów a te nie zawsze były

6462122aacfd.jpg

248411d14a66.jpg

wycięcia za duże-ok

gąski są z zestawu i inne nie będą

podstawa to t-72 zvezdy i nie przejmowałem się że to nie "jedyna słuszna" Tamiya czy Dragon.

Na wstępnie jak to mawiają modelik zacny

Zdradził byś może z którego zestawu Zvezdy go wykonywałeś? Bo możliwe, że będę miał więcej pytań

Pozdrawiam i gratuluje

Piotrek

Czyli to zapewne ten zestaw :

http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/zve/kit_zve_3552.shtml

Tak się składa, że trafi na mój warsztat w terminie kilku dni. Akurat ten będzie wykonywany jako typowy irakijczyk. Masz może jakieś konkretne uwagi odnośnie budowy tego modelu? Będzie prosto z pudła więc nic specjalnego ale wszelkie rady by mnie satysfakcjonowały.

Pozdrawiam

Piotrek

Czyli to zapewne ten zestaw :

http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/zve/kit_zve_3552.shtml

Tak się składa, że trafi na mój warsztat w terminie kilku dni. Akurat ten będzie wykonywany jako typowy irakijczyk. Masz może jakieś konkretne uwagi odnośnie budowy tego modelu? Będzie prosto z pudła więc nic specjalnego ale wszelkie rady by mnie satysfakcjonowały.

Pozdrawiam

Piotrek

Uwaga na wieżę, trochę szpachli się przyda, dobrze ustaw wyrzutniki granatów, ogólnie Tamiya to to nie jest. Gdzieś na forum jest mój warsztat z irackim T-72.

Nie znów tak niewiele poprostu bez antyposlizgów a te nie zawsze były

są zupełnie inne:

4f6f660ac292.jpg

athlonowi chodziło o ERAWę, a gąski faktycznie są inne ale ich wymiana przewyższyła by zapewne cenę modelu. Co do koloru różnie to bywa - mi to wpada lekko w zielony (szczególnie widać to na lufie)

Uwaga na wieżę, trochę szpachli się przyda, dobrze ustaw wyrzutniki granatów, ogólnie Tamiya to to nie jest.

Zgadza się ale też miałem styczność z tym modelem i muszę powiedzieć że większych problemów nie było. Być może wymaga nieco więcej zabawy ale dla wprawnego modelarza to żaden problem.

Model robiony prosto z pudła prezentuje się dobrze a zwaloryzowany o kilka uchwytów szmatek i innych elementów może okazać się świetny. Jeśli komuś zależy to można wymienić lufę choć nie koniecznie.

Robiąc typową 72 wypada poprawić fakturę wieży gdyż ta jest dość płytka (nie tak jak na prawdziwym czołgu)

Same wypraski zaś są odlane dość ładnie i nie posiadają zbyt wiele "wypychaczy"

Tyle ode mnie

Pozdrawiam Damian

Oczywiście chodziło mi o Erawe -po to dałem zdjęcia.

Co do gąsienic: można zastosowac także "standardowe" choć nie tak medialne jak nowego typu{ tak jak w przypadku naszych PT

Ze strony BUMAR-U

" Czołg może też być wyposażony w klimatyzację, pomocniczy układ napędowy oraz gąsienice z nakładkami gumowymi, które umożliwiają jazdę po drogach asfaltowych. "

z naciskiem na MOŻE

tu poszedłem "po kosztach"

No i wreszcie wiem skąd ten "panzergrau "

Pirer-u mnie własnie ruszył warsztat "irakijczyka"