viltianus Napisano 8 Grudnia 2010 Napisano 8 Grudnia 2010 Scenka dedykowana wszystkim, którzy nie lubią świąt. Andrea, 54 mm. Specjalne podziękowania dla Dextera Cytuj
karol 111 Napisano 8 Grudnia 2010 Napisano 8 Grudnia 2010 Scenka dedykowana wszystkim, którzy nie lubią świąt. - Dziękuję . Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 9 Grudnia 2010 Napisano 9 Grudnia 2010 Kapitalna koncepcja brakuje mi tylko zegara z kukułką Pozdr. Cytuj
Skoti Napisano 9 Grudnia 2010 Napisano 9 Grudnia 2010 Nie umiem zrobić lepszych. A czym robisz te zdjęcia?? Cytuj
viltianus Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Napisano 13 Grudnia 2010 Nikon5200 Coolpix. Skoti, obawiam się, że jestem antytalentem fotograficznym. Walczę z tym moim aparacikiem od 5 lat i wciąż nie umiem robić nawet poprawnych zdjęć. Cytuj
Tomek_gnr Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) abstra:bip:ąc od scenki:P cos mi nie brzmi to THE christmas, wedlug mnie article do wywalenia :P Edytowane 13 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj
greatgonzo Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 A to już byś musiał dokładnie znać intencje autorki, które musiałyby stać w sprzeczności z formą tytułu. I to jeszcze niezamierzonej, że pozwolę sobie wyciągnąć pochodną. Śliska sprawa stosować ogólne zasady w tytułach. Szczególnie angielskich. Cytuj
Tomek_gnr Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 bardziej niejasno tego ująć nie mogles :P Cytuj
Skoti Napisano 13 Grudnia 2010 Napisano 13 Grudnia 2010 kurcze scenka jest tak świetna, że musisz znaleźć kogoś, kto Ci zrobi lepsze fotki . Cytuj
viltianus Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Napisano 21 Grudnia 2010 Tomek_gnr: mam wrażenie, że Pink Floydzi zatytuowali swoją płytę właśnie "Dark Side of the Moon" . Skoti: masz rację. Postaram się znaleźć lepszego fotografa. Cytuj
greatgonzo Napisano 21 Grudnia 2010 Napisano 21 Grudnia 2010 Kasiu, akurat na porównaniu z Pink Floyd możesz przegrać. Generalnie rzecz idzie o to, że tytuł jest elementem dzieła i podlega kreacji. Dark Side of the Christmas nie jest formą z definicji niepoprawną, ale ma określone znaczenie i zachodzi pytanie, czy użyłaś jej świadomie. Użycie nieprawidłowej formy w tytule też może być świadomym zabiegiem i elementem kreacji całego dzieła. Do tego dochodzi pewna swoboda w traktowaniu tytułów w języku angielskim, gdzie dopuszczalne są różne zagrywki związane z formą i kontekstem, wręcz nieprzetłumaczalne bo brzmiące po polsku zwyczajnie głupio lub niezrozumiale. No i jeszcze tytuł jest rodzajem nazwy własnej, a te nie podlegają regułom z założenia. Fakt, że szkoda, że niewiele widać z tej scenki. Cytuj
viltianus Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Napisano 22 Grudnia 2010 Użyłam tej formy jak najbardziej świadomie. Nie będę Was zadręczać raportowaniem własnego ciągu skojarzeniowo-myślowego, nie zamierzam też objawiać "Jedynie Słusznej Interpretacji Wiekopomnego Dzieła". Niech kazdy zobaczy w tej scence to, co chce (o ile zobaczy... z powodu podłych zdjęć). Ja autentycznie nie lubię świąt, i tyle. Cytuj
greatgonzo Napisano 22 Grudnia 2010 Napisano 22 Grudnia 2010 Użyłam tej formy jak najbardziej świadomie. To załatwia sprawę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi