viltianus Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Scenka dedykowana wszystkim, którzy nie lubią świąt. Andrea, 54 mm. Specjalne podziękowania dla Dextera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Scenka dedykowana wszystkim, którzy nie lubią świąt. - Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Gorszych zdjęć nie było?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viltianus Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Nie umiem zrobić lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Kapitalna koncepcja brakuje mi tylko zegara z kukułką Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Nie umiem zrobić lepszych. A czym robisz te zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viltianus Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Nikon5200 Coolpix. Skoti, obawiam się, że jestem antytalentem fotograficznym. Walczę z tym moim aparacikiem od 5 lat i wciąż nie umiem robić nawet poprawnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Boskie Śmierć Mikołajowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) abstra:bip:ąc od scenki:P cos mi nie brzmi to THE christmas, wedlug mnie article do wywalenia :P Edytowane 13 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 A to już byś musiał dokładnie znać intencje autorki, które musiałyby stać w sprzeczności z formą tytułu. I to jeszcze niezamierzonej, że pozwolę sobie wyciągnąć pochodną. Śliska sprawa stosować ogólne zasady w tytułach. Szczególnie angielskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 bardziej niejasno tego ująć nie mogles :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 kurcze scenka jest tak świetna, że musisz znaleźć kogoś, kto Ci zrobi lepsze fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viltianus Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Tomek_gnr: mam wrażenie, że Pink Floydzi zatytuowali swoją płytę właśnie "Dark Side of the Moon" . Skoti: masz rację. Postaram się znaleźć lepszego fotografa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Kasiu, akurat na porównaniu z Pink Floyd możesz przegrać. Generalnie rzecz idzie o to, że tytuł jest elementem dzieła i podlega kreacji. Dark Side of the Christmas nie jest formą z definicji niepoprawną, ale ma określone znaczenie i zachodzi pytanie, czy użyłaś jej świadomie. Użycie nieprawidłowej formy w tytule też może być świadomym zabiegiem i elementem kreacji całego dzieła. Do tego dochodzi pewna swoboda w traktowaniu tytułów w języku angielskim, gdzie dopuszczalne są różne zagrywki związane z formą i kontekstem, wręcz nieprzetłumaczalne bo brzmiące po polsku zwyczajnie głupio lub niezrozumiale. No i jeszcze tytuł jest rodzajem nazwy własnej, a te nie podlegają regułom z założenia. Fakt, że szkoda, że niewiele widać z tej scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viltianus Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 Użyłam tej formy jak najbardziej świadomie. Nie będę Was zadręczać raportowaniem własnego ciągu skojarzeniowo-myślowego, nie zamierzam też objawiać "Jedynie Słusznej Interpretacji Wiekopomnego Dzieła". Niech kazdy zobaczy w tej scence to, co chce (o ile zobaczy... z powodu podłych zdjęć). Ja autentycznie nie lubię świąt, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Użyłam tej formy jak najbardziej świadomie. To załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Ktastrofa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi