pan_piotrek Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Witam, Dawno nic nie wrzucałem na to forum więc oto jestem ;) . Modelu T-72 z Tamiyi przedstawiać nie trzeba. Wykonany będzie w polskim malowaniu prawdopodobnie z 9 brygady. Będzie też mała winietka. Mały inboxik Zacząłem od podwozia: i Friulków I efekt taki: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Jeżeli coś ma w tytule "T-72" to nie może być złe. Będe obserwował z uwagą bo sam mam w planach tę wersję T i z wykorzystaniem biżuterii marki Voyager. Tyle, że ja chcę wykonać model w barwach naszych południowych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Mógłbyś napisać więcej na temat ruchomego zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Dzięki za zainteresowanie ;) Proszę bardzo JO, dosyć to proste żeby nie powiedzieć prostackie. Chyba wszystko widać czy coś wyjaśniać? Dorobiłem drugą gąsienice, zmasakrowałem błotnik, usunąłem trochę detali żeby zrobić miejsce na voyagera, i parę innych pierdółek. Z tym voyagerem to będzie ciężka przeprawa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Wszystko jasne ,zastanawia mnie jednak to,że zrobiłeś wszystkie wahacze ruchome. Za zwyczaj w tego typu przeróbkach skrajne koła wkleja się na stałe -nie boisz się ,że model usiądzie pod własnym ciężarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Nie, są odboje(ograniczniki) które temu zapobiegają. Ale to zasługa radzieckich konstruktorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 W ramach przypomnienia trzy zdjęcia aktualnego stanu prac Rozpocząłem blacharkę, idzie jak krew z nosa ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Po co masakrowałeś ten błotnik, będzie wyglądał prostacko i nierealistycznie.Jezeli już to zdejm cala pierwsza cześć błotnika,bo tak to ma się do realu jak pieść do nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 Eh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Trochę dziwnie to wygląda ale jak widać tak ma być - ok ale podpiłuj jeszcze krawędź żeby wyglądała na cieńszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2011 Update. Skromny, prace idą wolno z braku czasu. Mała uwaga jak ktoś będzie używał zestawu voyagera to niech uważa bo w instrukcji jest błąd. Ten reflektor powyżej to częśc B60 + kawałek B54(wymaga obróbki), a nie jak podaje instrukcja voyagera część B2+B4. Poprawione: I najgorsza robota czyli zawiasy, zrobiłem już 10 zostało 30 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 9 Brygada Kawalerii Pancernej, muszę napisać do kumpla z Braniewa, co by tu zajrzał, bo jego czołg budują . Super robota, kibicuję wiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Pokićkało mi się to jest 15 Brygada Zmechanizowana a nie 9 Brygada Kawalerii Pancernej. A wiem to od kolegi Wisy z forum, który wykonał fotki oryginału i jak dobrze pójdzie dostarczy mi ich więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) 9 czy 15 Brygada, co za różnica?? Najważniejsze jest to że wykonujesz wspaniałą robotę. Ja chowam swoja 72-kę z 12 Brygady w Szczecinie do szuflady i juz zbieram kasę na nową 72-kę wraz ze wszyskimi dodatkami . Liczę na kolejne fotki z postepu prac. Pozdro. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Nie prędko nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Będe zatem baaardzo cierpliwy . Napewno będę się wzorował na Twoim czołgusiu robiąc remake modelu mojego czołgu, na którym służyłem w Szczecinie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 14 Maja 2011 Autor Share Napisano 14 Maja 2011 Udało się wreszcie coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Ładna robota. PLUS za zrobienie kabelków przy wyrzutniach granatów. Dla mnie wieże w sowieckich czołgach znaczą jedno - kablowanie. Musi być ! Coś bym pokombinował lepszego z osłoną jarzma. Przy tak ładnym wykonaniu odstaje od reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 14 Maja 2011 Autor Share Napisano 14 Maja 2011 Dzięki. Z jarzmem na pewno coś zrobię, bo tak jak jest go nie zostawię. Okablowanie to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Wieża już właściwie skończona. Został KM i kilka detali. Porównanie ze skalą 1:72. Skrzyneczka pożyczona od K1A1. W oryginale jest to skrzynka zawierająca zestaw ZOD-2 czyli środki służące odkażaniu czołgu po ataku chemicznym podejrzewam. Jest ona montowana tylko na czas manewrów. A na dole coś ekstra. Oryginalne próbki farb którymi malowane są T-72 w 15 Brygadzie Zmechanizowanej Dostarczył nieoceniony kolega Wisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Jakość wykonania pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Tak sie przyglądam Twojej wieży i zdjęciom polskich "7-dwójek"..nie moge dojrzeć czy nie powinno ty być km koło lufy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 raczej powinien być - z prawej strony armaty, pod łuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Przyjrzałem się i faktycznie . Macie jakieś dobre fotki pokazujące jak to wygląda? Bo na tych którymi dysponuję to ledwo co widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Pytam nie po to by wytknąć błąd ale dlatego że obecnie tobie ten sam model i wstyd sie przyznac ale dopiero teraz ( po wklejeniu lufy) mi sie o tym przypomniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi