Skocz do zawartości

T-72 Tamiya + Voyager,Friul,RBmodel,Eureka [1:35]

pan_piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dawno nic nie wrzucałem na to forum więc oto jestem ;) .

Modelu T-72 z Tamiyi przedstawiać nie trzeba. Wykonany będzie w polskim malowaniu prawdopodobnie z 9 brygady. Będzie też mała winietka.

Mały inboxik

IMG_3196.jpg

Zacząłem od podwozia:

IMG_3201.jpg

i Friulków

IMG_3202.jpg

I efekt taki:

IMG_3208.jpg

pozdrawiam

Jeżeli coś ma w tytule "T-72" to nie może być złe.

Będe obserwował z uwagą bo sam mam w planach tę wersję T i z wykorzystaniem biżuterii marki Voyager. Tyle, że ja chcę wykonać model w barwach naszych południowych sąsiadów.

Dzięki za zainteresowanie ;)

Proszę bardzo JO, dosyć to proste żeby nie powiedzieć prostackie. Chyba wszystko widać czy coś wyjaśniać?

IMG_3212.jpg

IMG_3214.jpg

Dorobiłem drugą gąsienice, zmasakrowałem błotnik, usunąłem trochę detali żeby zrobić miejsce na voyagera, i parę innych pierdółek.

IMG_3215.jpg

IMG_3216.jpg

IMG_3218.jpg

Z tym voyagerem to będzie ciężka przeprawa ;)

Wszystko jasne ,zastanawia mnie jednak to,że zrobiłeś wszystkie wahacze ruchome. Za zwyczaj w tego typu przeróbkach skrajne koła wkleja się na stałe -nie boisz się ,że model usiądzie pod własnym ciężarem

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Update. Skromny, prace idą wolno z braku czasu.

IMG_3549.jpg

Mała uwaga jak ktoś będzie używał zestawu voyagera to niech uważa bo w instrukcji jest błąd. Ten reflektor powyżej to częśc B60 + kawałek B54(wymaga obróbki), a nie jak podaje instrukcja voyagera część B2+B4.

IMG_3552.jpg

IMG_3556.jpg

Poprawione:

IMG_3560.jpg

IMG_3562.jpg

I najgorsza robota czyli zawiasy, zrobiłem już 10 zostało 30 :/

IMG_3564.jpg

• 2 weeks later...

9 czy 15 Brygada, co za różnica?? Najważniejsze jest to że wykonujesz wspaniałą robotę. Ja chowam swoja 72-kę z 12 Brygady w Szczecinie do szuflady i juz zbieram kasę na nową 72-kę wraz ze wszyskimi dodatkami . Liczę na kolejne fotki z postepu prac. Pozdro.

Edytowane przez Gość

Będe zatem baaardzo cierpliwy . Napewno będę się wzorował na Twoim czołgusiu robiąc remake modelu mojego czołgu, na którym służyłem w Szczecinie. Pozdrowienia

• 3 months later...

Ładna robota. PLUS za zrobienie kabelków przy wyrzutniach granatów.

Dla mnie wieże w sowieckich czołgach znaczą jedno - kablowanie.

Musi być !

Coś bym pokombinował lepszego z osłoną jarzma. Przy tak ładnym wykonaniu odstaje od reszty.

Wieża już właściwie skończona. Został KM i kilka detali.

IMG_3757.jpg

Porównanie ze skalą 1:72.

IMG_3759.jpg

IMG_3762.jpg

Skrzyneczka pożyczona od K1A1. W oryginale jest to skrzynka zawierająca zestaw ZOD-2 czyli środki służące odkażaniu czołgu po ataku chemicznym podejrzewam. Jest ona montowana tylko na czas manewrów. A na dole coś ekstra. Oryginalne próbki farb którymi malowane są T-72 w 15 Brygadzie Zmechanizowanej Dostarczył nieoceniony kolega Wisa

IMG_3764.jpg