Karol_Max Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Witam! Kupiłem ostatnio na allegro Forward command post z airfixa 1:72. Z pracy jaką wykonał producent jestem bardzo zadowolony, prawie żadnych nadlewek wszystko do siebie pasuje. Co do dioramy będzie się działa gdzieś we Włoszech. W ruinach postawie mojego trochę starego i jeszcze nie dokończonego Brummbara z italeri. Koło barykady postawię Jeepa a na drodze będzie jechał jakiś amerykański czołg najprędzej sherman no i oczywiście kilku żołnierz. Wykorzystam jeszcze zestaw italeri z ruinami. Niedługo wstawię fotkę z moim pomysłem. A teraz to co mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płk. Reile Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Zapowiada się ciekawy temat widziałem ten zestaw i elementy, fakt są przyzwoite, kibicuje! i czekam na dalsze postępy prac!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 A może pokusisz się o zrobienie niektórych elementów od podstaw? Niektóre aż się o to proszą, np. okiennice, czy konstrukcja dachu. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płk. Reile Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 zawsze podczas prac dużo wychodzi i nowe pomysły, to dodać tamto zabrać, a tu przerobić, ale temat ciekawy większość elementów jest, sztuką też będzie zapewne dobrze to wymalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Też będę sobie podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 No fajne się zapowiada! Tylko chwal się cały czas jak tam prace idą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Tylko chwal się cały czas jak tam prace idą! No jakoś powoli idą Ostatnio czasu nie było a teraz trzy dni wolne bo egzaminy piszą więc coś trochę podłubałem tu i ówdzie. Wracając do tematu troszeczkę zmieniłem koncepcję, postanowiłem że pojawi się tam takie ustrojstwo: Będzie on jechał i usuwał gruz z głównej drogi ale reszta zostaj.szpachla: A teraz to co zrobiłem: Poprawiłem błędy po Airfixie a mianowicie obicia tynku. W zestawie to kamienie wystawały a nie tynk więc to poprawiłem Na początku było tak: Teraz taśma: Trochę szpachli: Wygładzamy: Zabieramy taśmę I trochę obić od siebie: Efekt całkiem zadowalający. Teraz tylko podmalować , podbrudzić i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Bardzo ciekawy pomysł z taśmą, przynajmniej dla mnie lenia;) Tyle że jeśli skorzystam(a skorzystam) to bezczelnie pomaluję kamień/cegłę przed nakładaniem tynków(będzie jeszcze szybciej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Gdzie kupić taakie fajne budynki? Tylko w skali 1:35, dacie jakieś linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 xDamian, Martola, Jadar, obydwa sklepy w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Gdzie kupić taakie fajne budynki? Tylko w skali 1:35, dacie jakieś linki? W 1:35 robi takie MiniArt, możesz zobaczyć też na Mojehobby, mają tam trochę tego. Tyle że jeśli skorzystam(a skorzystam) to bezczelnie pomaluję kamień/cegłę przed nakładaniem tynków(będzie jeszcze szybciej) Dobry pomysł, bo teraz u mnie to nie wiem jak wyjdzie to malowanie, na szczęście nie zrobiłem jeszcze wszystkiego więc będę mógł spróbować. Wracając do tematu... Sory że tak długo nie mogłem się zebrać, ale już zrobiłem zdjęcie całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam Tak w przerwach pomiędzy innymi projektami coś tutaj podłubałem , a dokładnie zrobiłem z tektury pierwotny kształt terenu, teraz tylko wylać na to jakieś coś gipsopodobne i będzie git . I najważniejsze, jak przymierzałem wszystko na dioramie to zobaczyłem dziwna rzecz, a mianowicie poco ten brumbar pchał by się pod górę i władował się w ten dom, i po drugie jak przyczepiłem dach to zauważyłem że tan dom od strony ataku jest prawie wcale nie zburzony za to tyłu prawie wcale niema, więc wziąłem to i przemeblowałem I co myślicie o takiej koncepcji, krytyka mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Ja nie wiem jak miał by się znaleźć brumbar właściwie w domu. Radził bym pozbyć się potworka a tak wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Kiedyś kupiłem zestaw worków z piaskiem z Tamiya aby dać na winietę. Jednak chłopaki zmusiły mnie do zrobienia własnych. Chyba to był lepszy pomysł. Wymień te z Airfixa bo nie prezenyują się najlepiej. A tak wygladają moje własne (wiem, że skala 1/35 ale zawsze coś można popróbować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja nie wiem jak miał by się znaleźć brumbar właściwie w domu. Radził bym pozbyć się potworka a tak wygląda fajnie Pozbyć się go na pewno nie pozbędą bo diorama nie miała by nawiązania do nazwy której nie zamierzam zmieniać, wolę coś wymyślić jak on się tam znalazł A mogło to być tka że domek został lekko uszkodzony np zawaliła się ściana ale dach jeszcze się trzymał i kierowca brumbara pomyślał sobie "Hmm, może wziąć i schować się tam, z góry nas nie zobaczą, od przodu też nie za bardzo a śmiało można strzelać, no to jazdą" Od dawna wiedziałem że niemieccy kierowcy czołgów nie byli mądrzy Ale oddziały Amerykanów się zbliżały i zauważyły misia w domku i dały znak artylerii aby ostrzelały ten domek. Mam nadzieję że tak mogło by się zdarzyć Co do worków to jeszcze pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Raczej by tam sam nie wjechał, przydałoby się poszerzyć tą wyrwę. Możesz go ładnie tam zakamuflować, wtedy tak kryjówka miałaby sens. Taki przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Witam ponownie. Skończyłem właśnie teren(jak na tak długą przerwę to trochę mało, ale robiłem jeszcze trzy inne). Zdjęcia trochę inne bo robiłem je z rana i słońce strasznie świeciło: Zacząłem też trochę skrobać drogę: Co o tym myślicie,lepsza taka czy normalna piaskowa? A co do Brummbara to może zrobić, że niemcy widząc że nie mają szans, postanowili odwrót i zaparkowali niedźwiadkaw częściowo zawalonym domku, a później dach się na niego zawalił. Raczej by tam sam nie wjechał, przydałoby się poszerzyć tą wyrwę.Możesz go ładnie tam zakamuflować, wtedy tak kryjówka miałaby sens. Taki przykład: Maskowanie na twoim pojeździe pasowało by bardziej do scenerii polnej lub leśnej,mój stoi w domku więc chyba powinno być jakieś inne mskowanie np. obłożony deskami czy cuś takiego, więc trzeba będzie pomyśleć coś w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Ciekawa ta podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Ciekawa ta podstawka. A dziękuje bardzo I jeszcze jedno pytanie sugestia, a mianowicie czy podczas takiego ostrzału były miejsca nie naruszone, czyli że rosła tam normalna zielona trawka, czy wszystko ma być rozorane, same leje po bombach i zero wesołego letniego nastroju ? Ja osobiście wolałbym wariant pierwszy, ale też chciał bym zachować realizm. Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 Skrobania ciąg dalszy I tak to oto wybrukowałem całą drogę, muszę przyznać rączka trochę bolała.Teraz jednak mam kolejny dylemat, a mianowicie jak taki bruk pomalować, mało w mojej okolicy drug brukowanych więc będę musiał wzorować się na zdjęciach. Na chwilę obecną mam to: I porównanie A co wy na to żeby obok drogi zrobić taki mały lej, zawsze to jakieś urozmaicenie No nic idę działać dalej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 No fajnie to wyszło. Bruk z granitu jest zasadniczo szary, ale są to najczesciej równe kwadratowe bloczki. To mi bardzie wygląda na kamienie, wiec trochę szarego, piaskowego i ich pochodnych. A pomiędzy jakiś ziemisty. Ale jak uznasz, w końcu ty tu rządzisz. Lej - fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Listopada 2011 Autor Share Napisano 8 Listopada 2011 bazylms Mi również chodziło o kamienie ale nie wiedziałem jak to nazwać więc nazwałem to brukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 9 Listopada 2011 Autor Share Napisano 9 Listopada 2011 No i widzisz jedziemy dalej. Zrobiłem wyżej wspominany lej, wyszedł...muszę przyznać lepiej niż na zdjęciach A także posadziłem drzewo, coś za szybko urosło i o korze zapomniało I teraz takie pytanie a bardziej stwierdzenie, po takim (choć krótkim) ostrzale to drzewo (w razie co iglaste) raczej nie powinno mieć takich małych gałązek co nie To dosyć gadania bo przyjdą niemcy i zasypią nam lej: Zdjęcia trochę słabe ale jak na robione przy lampce to całkiem ładne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liec Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Ci głupi angole to chyba bomby z piaskiem spuszczali, jak sądzę po leju. Tak na serio to lej jak sama nazwa wskazuje powinien być dziurą w ziemi z rozsypanym gruntem dookoła a nie górką z kraterem w środku. Spróbuj go trochę spłaszczyć jeśli się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi