drabik Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Witajcie! W oczekiwaniu na lepszą fotograficzną pogodę nie mogłem się oprzeć i ustawiłem najmłodsze zlepiackie dziecko pod choinką. To "pociak", czechosłowackiej jeszcze KP we współczesnym wypuście. Malowanie... cóż - tu puściłem wodze fantazji, czując się usprawiedliwionym szeroką gamą malowań rzeczywistych maszyn. Mój dostał numery Fw-44, eksploatowanego przez Aeroklub Bydgoski. Sam model poczyniony prosto z pudła, tak dość relaksacyjnie, choć jednocześnie starałem się, by na półce raczej nie straszył a przyciągał wzrok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 choć jednocześnie starałem się, by na półce raczej nie straszył a przyciągał wzrok. No i udało Ci się. Mój wzrok z pewnością przyciągnąłby stojąc w każdej gablotce. Na ostatnim zdjęciu odnoszę jedynie wrażenie, że płaty nie są równoległe. Być może to tylko jakiś efekt "fotograficznej perspektywy", czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2011 Niestety na żywo patrząc, też odnoszę do wrażenie, ale już za późno na poprawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Na ostatnim zdjęciu odnoszę jedynie wrażenie, że płaty nie są równoległe. Niestety na żywo patrząc, też odnoszę do wrażenie, ale już za późno na poprawkę... nie ty jeden i nie wy obaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Mimo błędów fajnie wyszedł. Ciekawie wygląda w srebrnym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Pomimo wymienionej niedoskonałości, muszę przyznać, że wycisnąłeś z tego modeliku dość sporo i to Ci się chwali. Wygląda nieźle i napewno będzie fajnym elementem kolekcji Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Pomimo wymienionej niedoskonałości, muszę przyznać, że wycisnąłeś z tego modeliku dość sporo i to Ci się chwali. Wygląda nieźle i napewno będzie fajnym elementem kolekcji Pozdrawiam Kornik Cóż mogę powiedzieć - jest mi ogromnie miło:) I będę się starał dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreeN Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Ładny. Malowałeś pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Ładny. Malowałeś pędzlem? Nie, spray srebrny akrylowy, odcieniem łudząco podobny do Humbrola 11. Błyszczący, 18 zeta za pół litra... Z braku kasy na aerograf postanowiłem zainwestować w półśrodki. Niestety, miałem z nim (a raczej Humbrolem pod spodem) przeboje; o ile niebieski (pierwotnie pociak miał być dwubarwnie militarny) przyjął ów akryl bez oporów, to zielony (choć wyschnięty) się pod akrylem zagotował. Za chwilę zagotowałem się w związku z tym ja, ale jakoś wybrnąłem... Metoda sprayowa mnie jednak wciągnęła na tyle, że następny na tapecie RWDziak zostanie w ten sam sposób potraktowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 Nie mogłem się powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Pierwsze zdjęcie fajne, drugie nieco naciągane bo pilotów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 No jak? Latający Holender, samolot widmo, jak zobaczysz takiego wyłaniającego się z chmur to podobno po tobie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 W sumie fajny, jakiś czas temu(teraz żałuję) sprzedałem go za parę złotych na allegro wraz z żywicznym silnikiem i kołami w ramach pozbywania się wszystkiego co ma śmigła. Tak, na wszelki wypadek żeby nie kusiło Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi