drabik Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Witajcie! W oczekiwaniu na lepszą fotograficzną pogodę nie mogłem się oprzeć i ustawiłem najmłodsze zlepiackie dziecko pod choinką. To "pociak", czechosłowackiej jeszcze KP we współczesnym wypuście. Malowanie... cóż - tu puściłem wodze fantazji, czując się usprawiedliwionym szeroką gamą malowań rzeczywistych maszyn. Mój dostał numery Fw-44, eksploatowanego przez Aeroklub Bydgoski. Sam model poczyniony prosto z pudła, tak dość relaksacyjnie, choć jednocześnie starałem się, by na półce raczej nie straszył a przyciągał wzrok. Cytuj
erkamo Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 choć jednocześnie starałem się, by na półce raczej nie straszył a przyciągał wzrok. No i udało Ci się. Mój wzrok z pewnością przyciągnąłby stojąc w każdej gablotce. Na ostatnim zdjęciu odnoszę jedynie wrażenie, że płaty nie są równoległe. Być może to tylko jakiś efekt "fotograficznej perspektywy", czy coś takiego. Cytuj
drabik Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 Niestety na żywo patrząc, też odnoszę do wrażenie, ale już za późno na poprawkę... Cytuj
Giulio Niewiadomski Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Na ostatnim zdjęciu odnoszę jedynie wrażenie, że płaty nie są równoległe. Niestety na żywo patrząc, też odnoszę do wrażenie, ale już za późno na poprawkę... nie ty jeden i nie wy obaj Cytuj
PiotrekM Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Mimo błędów fajnie wyszedł. Ciekawie wygląda w srebrnym malowaniu. Cytuj
kornik_69 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Pomimo wymienionej niedoskonałości, muszę przyznać, że wycisnąłeś z tego modeliku dość sporo i to Ci się chwali. Wygląda nieźle i napewno będzie fajnym elementem kolekcji Pozdrawiam Kornik Cytuj
drabik Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Napisano 2 Stycznia 2011 Pomimo wymienionej niedoskonałości, muszę przyznać, że wycisnąłeś z tego modeliku dość sporo i to Ci się chwali. Wygląda nieźle i napewno będzie fajnym elementem kolekcji Pozdrawiam Kornik Cóż mogę powiedzieć - jest mi ogromnie miło:) I będę się starał dalej... Cytuj
drabik Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Napisano 2 Stycznia 2011 Ładny. Malowałeś pędzlem? Nie, spray srebrny akrylowy, odcieniem łudząco podobny do Humbrola 11. Błyszczący, 18 zeta za pół litra... Z braku kasy na aerograf postanowiłem zainwestować w półśrodki. Niestety, miałem z nim (a raczej Humbrolem pod spodem) przeboje; o ile niebieski (pierwotnie pociak miał być dwubarwnie militarny) przyjął ów akryl bez oporów, to zielony (choć wyschnięty) się pod akrylem zagotował. Za chwilę zagotowałem się w związku z tym ja, ale jakoś wybrnąłem... Metoda sprayowa mnie jednak wciągnęła na tyle, że następny na tapecie RWDziak zostanie w ten sam sposób potraktowany. Cytuj
kornik_69 Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Pierwsze zdjęcie fajne, drugie nieco naciągane bo pilotów brak Cytuj
KilY Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 No jak? Latający Holender, samolot widmo, jak zobaczysz takiego wyłaniającego się z chmur to podobno po tobie ;) Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 W sumie fajny, jakiś czas temu(teraz żałuję) sprzedałem go za parę złotych na allegro wraz z żywicznym silnikiem i kołami w ramach pozbywania się wszystkiego co ma śmigła. Tak, na wszelki wypadek żeby nie kusiło Pozdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi