eljot95 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Witam, założyłem nowe konto ponieważ do starego nie mogłem się zalogować. Mam zamiar zbudować scanię racing. Najpierw co zamierzam zrobić. Na podstawie tego modelu chcę zrobić wyścigową scanie. Coś takiego chciałbym osiągnąć aczkolwiek planuje zrobić trochę inaczej niż na fotografii: Zmiany jakie chcę wprowadzić to: -obniżone zawieszenie, -skrócona rama, -obniżona kabina, -skrócona kabina, -przeróbka zderzaka, -jakieś spoilery, -sportowe wnętrze wyciągnięte z modeli bburago -i jakieś stylowe malowanie i wiele kalek. Aha i proszę nie piszcie komentarzy że szkoda modelu na takie kurpiowskie wycinanki ponieważ do autka dobrał mi się taki mały szybki człowieczek i zostawił z niego wiórka. Zwykły model już z niego nie będzie więc spróbuję wyścigówkę a czy mi się uda czy nie to rozpaczał nie będę nad nim. Model aktualnie nie wygląda zachęcająco ale życzcie mi powodzenia może coś wyczaruje z niego. http://zapodaj.net/cffe9556a2f1.jpg.html http://zapodaj.net/4a29fd221dba.jpg.html http://zapodaj.net/d04a47a5325e.jpg.html http://zapodaj.net/baf40efec27a.jpg.html Przepraszam, że zdjęcia w linkach ale nie działało przez img. PS: jakby ktoś miał na sprzedaż przednia szybę do scanii (może być uszkodzona) albo jakieś wyścigowe kalki typu loga i takie duperele niech pisze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Oprócz sterty nie wyrażnego złomu na ,,zdjęciach,, w linku nic nie widzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Witam. Czeka cię dużo pracy, ale pomysł ciekawy. Będę zaglądał. I lepsze foty rób bo z tych naprawdę niewiele widać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljot95 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Foty będą lepsze jak będzie co fotografować przecież nie będę statywu ustawiać żeby zrobić zdjęcie złamanych drzwi i oderwanego koła. Kolejna porcja zdjęć dzisiaj popołudnie/wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 No zobaczymy co z tego wyjdzie! ,jaki wcześniej miałeś nick na MW bo nie jestem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Przyznam że za mną już od jakiegoś czasu chodzi podobny projekt cieżarówki, tylko zastanawiam sie nad wersją terenową (dakar) albo wyścigową. Na bank będe tu czesto zaglądał! Powodzenia i wytrwałości bo zadanie niełatwe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljot95 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Dzięki za komentarze. Lolek poprzedni nick wysłałem ci na PW. Co do modelu to na razie zwęziłem nadkola, poszpachlowałem zderzak, przeniosłem przednią oś do przodu. Jeszcze trochę muszę pomierzyć i dopasować elementy dookoła osi i zabieram się za kabinę. Zdjęcia wieczorem jak będzie widać jakieś postępy. Tylko podpowiedzcie mi czy kabinę skrócić tak, żeby kończyła się zaraz za drzwiami jak na zdjęciu które podałem na początku czy zostawić trochę tak jak np tu: http://www.fg-polska.pl/oss/catalog/images/Man1.jpg Ja myślę żeby trochę zostawić ale będę się kierował waszymi wskazówkami. No i czy nie ma ktoś na sprzedaż tej szyby przedniej i jakiś tematycznych kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Przepraszam, że zdjęcia w linkach ale nie działało przez img. Przejdź na imageshack, photobucket czy coś podobnego, na pewno Ci się opłaci A ogólnie to bardzo ciekawy projekt, chociaż będzie wymagał dużo pracy, tak więc życzę powodzenia. A tak trochę OT, ale w temacie wyścigowych trucków, ciężarówka która robi na mnie największe wrażenie Renault Premium Course: http://www.trucksplanet.com/catalog/model.php?id=388 Na tej stronce masz poza tym trochę fotek innych takich ciężarówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljot95 Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Jeśli myślicie że zapomniałem o modelu to macie rację.... w stu procentach. podczas sprzątania model wylądował w pudełku i sobie poszedł spać. Jednak ostatnio przez przypadek go znalazłem i wracamy do pracy. Jak na razie mamy zwężone nadkola- wycięty ten pasek na środku i skrócony prawy bok kabiny. Tak się to teraz prezentuje: Ehh jak sobie pomyśle ile tych wycinanek jeszcze z drugiej strony to mi się odechciewa ale to jest najtrudniejszy etap. Potem będzie już tylko lepiej.... Aha i oceniajcie tu model a nie zdjęcia. Tematy świateł, lustrzanek cyfrowych i polityki zostawcie dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Jeśli myślicie że zapomniałem o modelu to macie rację.... w stu procentach. podczas sprzątania model wylądował w pudełku i sobie poszedł spać. Jednak ostatnio przez przypadek go znalazłem i wracamy do pracy. Jak na razie mamy zwężone nadkola- wycięty ten pasek na środku i skrócony prawy bok kabiny. Tak się to teraz prezentuje: Ehh jak sobie pomyśle ile tych wycinanek jeszcze z drugiej strony to mi się odechciewa ale to jest najtrudniejszy etap. Potem będzie już tylko lepiej.... Aha i oceniajcie tu model a nie zdjęcia. Tematy świateł, lustrzanek cyfrowych i polityki zostawcie dla siebie Linki nie chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Próbowałem poprawić linki... ale też nie trybią... Mimo to, to co pokazałeś wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Poprawiłem za kolegę. Mam nadzieje że nie będzie miał nic przeciwko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Poprosimy to zdjęcia wyraźniejsze (użyj funkcji makro) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Poprosimy to zdjęcia wyraźniejsze (użyj funkcji makro) ;-) Jeśli tylko taką aparat posiada Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljot95 Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Dziękuję za podpowiedzi. Jutro pójdę do sklepu wywalę 700zł na aparat który ma funkcję makro żeby zrobić zdjęcia na forum Niestety mój telefon takiej opcji nie posiada a aparat wzięła siostra ale jak wróci na pewno się zrehabilituję. Co ze zdjęciami robię źle że mi nie trybią i koledzy muszą poprawiać? Co do modelu. Wygląda obiecująco- mi też się podoba Co sądzą inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 1. skoro nie masz czym robić porządnych zdjęć - nie rób w ogóle - poczekaj na powrót siostry - przecież nikt nie zmuszą Cię do umieszczania zdjęć od razu gdy tylko model trafia w Twoje ręce 2. jeśli jesteś nastawiony na pokazywanie prac przy modelu i nie masz zamiaru uwzględniać uwag kolegów "oceniajcie tu model a nie zdjęcia. Tematy świateł, lustrzanek cyfrowych i polityki zostawcie dla siebie" - to po co w ogóle zaczynasz tę relację - zrób model, pokaż w galerii gotowy ewentualnie napisz co zmieniłeś bądź dołącz fotki z przeróbek i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Jutro pójdę do sklepu wywalę 700zł na aparat który ma funkcję makro żeby zrobić zdjęcia na forum Fajnie, ale co nam chcesz pokazać,wszyscy mamy troche "złomu"" ?? Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Co ze zdjęciami robię źle że mi nie trybią i koledzy muszą poprawiać? Wybierasz zły adres obrazka. Jeżeli masz na stronie taką postać jak tutaj to najeżdżasz na obrazek, prawy przycisk myszy, wyświetla ci się lista poleceń, wybierasz w tej liście właściwości, wyskakuje tam okno w którym jest adres , kopiujesz ten adres i wrzucasz go forum w tej postaci [img]skopiowany link[/img]. I działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Dla mnie najlepiej jest wrzucac zdjęcia przez Imageshack i kopiowac kod forum i odrazu po wklejeniu wyskakuje zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi